Ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet még pénteken a Facebookon Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere.

A fotókat az Alfahír és az Index szúrta ki. A jászsági városban rendkívül szoros eredmény született, Budai 14 szavazattal kapott többet, mint a települést 2010 óta vezető Szabó Tamás. A fideszes politikus csütörtökön óvást nyújtott be az eredmény ellen. Az újraszámlálás elvégzésére a Helyi Választási Bizottságnak hat napja van. 

Budai Lóránt pénteken közösségi oldalán azt írta:

Ezekben a percekben dől el a szavazatok újraszámlálásának sorsa a Szolnoki Megyeházán. Ezzel párhuzamosan elindult az iratok megsemmisítése a jászberényi Polgármesteri Hivatalban. Vajon mindez csak a véletlen műve?

Budai csütörtök délutáni videóüzenetében pedig "időhúzásnak" nevezte a jogorvoslati eljárásokat.

A ledarált iratokkal megtömött műanyag zsákokon a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (JVV) logója látható – teszi hozzá az Index.

A városban négyen is elindultak a polgármesterségért. Az ellenzéknek itt is sikerült együttműködnie, így a helyi Jobbik elnök, Budai Lóránt mögé sorakozott fel a DK, az MSZP és a Momentum is.

Budai Lóránt 3909

Szabó Tamás 3895

a független Magyar Levente 931

míg a mi hazánkos Dobrosi Péter 434 szavazatot kapott.

Frissítés:

Megismételhetik a polgármesterválasztást Jászberényben november 10-én, ha jogerőre emelkedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási bizottság határozata – írja az Index és az Azonnali. A határozat igazat adott ugyanis a Fidesz-KDNP színeiben induló Szabó Tamásnak, aki azután fellebbezett, hogy mindössze 14 szavazattal győzte le őt múlt vasárnap a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje, Budai Lóránt. A megismételt szavazást a területi választási iroda november 10-re tűzte ki, a pénteken kelt határozat ellen ugyanakkor még lehet bírósági felülvizsgálati kérelemmel élni a Szegedi Ítélőtáblán október 21-én délután négy óráig.

Az erről szóló határozatot a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Pócs János töltötte fel közösségi oldalára:

A területi választási bizottság határozatának indokolása homályosan fogalmaz, de annyi kiderül belőle, hogy szerintük a helyi Idősek Otthonában történhetett olyan, ami befolyásolta a választás eredményét – írja a 444.

Budai Lóránt a hírre szintén közösségi oldalán reagált. Azt írta:

Mint arról már bizonyára értesültetek, a Fidesz óvást nyújtott be, melyben választási csalással vádol bennünket és új választások kiírását kezdeményezi. Ebből is látszik, hogy a kormány nem tiszteli a nép akaratát, nekik csak a pénz és a hatalom számít.

Budai hozzátette:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk a kiskirályok felett, ahogyan azt 2014-ben, Ózdon tettük.

Az Alfahír telefonon elérte Budait, aki a következőt nyilatkozta a lapnak:

Olyan kifogás is szerepelt az eredményt megsemmisítő okok között, hogy a választás napján – jelöltként – jogosulatlanul tartózkodtak a szavazókörökben.

Budai Lóránt ezt azonban cáfolta az Alfahírnek: ahogy minden választásnál, valóban körbejárták a szavazóköröket, de nem léptek be oda, csak kihívták a szavazatszámláló delegáltjaikat megkérdezni, hogy minden rendben zajlik-e, van-e esetleg szükségük valamire (pl. élelmiszerre).

Budai Lóránt az Alfahírnek azt mondta:

fellebbeznek a döntés ellen, de ha nem sikerül jogi úton rendezniük az ügyet, akkor a lehető legnagyobb mozgósítást fogják végrehajtani november 10-én.

Közben a Facebookon, videón megszólalt Dr. Szabó Tamás is, amelyet Pócs János töltött fel:

Szombat délután Szabó saját Facebook oldalán azt írta:

Az ellenzék felháborodása, kirohanása és fellebbezése a Területi Választási Bizottság döntése ellen is bizonyíték a csalásukra. Azt kellene mondaniuk nemes egyszerűséggel: Állunk az ismételt választás elébe.

Forrás: Alfahír, Index, Azonnali, 444

Címlapkép: Facebook/Budai Lóránt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Azért érdekes ez a vesztes fidszes polgik sokkolódása...a nagy megrázkódtatás hatására nem a pénztárcájuk után nyúlnak, hogy visszategyék a közösbe az elsíbolt összegeket, hanem elkezdenek irat-darálni, irat-elhurcolni az éj leple alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Fütyisz elképzelés ,,addig fogtok szavazni amíg nekünk tetsző lesz a végeredmény,, !!
Klubtag
Azért érdekes ez a vesztes fidszes polgik sokkolódása...a nagy megrázkódtatás hatására nem a pénztárcájuk után nyúlnak, hogy visszategyék a közösbe az elsíbolt összegeket, hanem elkezdenek irat-darálni, irat-elhurcolni az éj leple alatt.
Qqberci
Ha csak hosszában van vágva, össze lehet rakni...
Peller Anikó
@RonaGyuri: Ezek a marhák ijedtükben ledarálják a könyveket.
jesz
a zsákokat látván ezek még eldugni sem képesek...amatőrök. Most magyarázkodhatnak...

Mint előttem irta valaki, ezek a csíkok ( ha keserves munkával is, de) összerakhatóak, aztán kiderül mit rosszalkodtak a kis pernahajderek.

(a hogyant láthattuk a "felmentő ítélet" c. norvég sorozatban)
Klubtag
@jesz: ...szerintem van egyszerűbb megoldás. Végig kell nézni gyorsan a banki átutalásokat és készpénzes kifizetéseket . A gyanus tételekhez be kell kérni a kedvezményezettől a jogszerűséget igazoló dokumentumot, ha náluk sincs meg, akkor vissza a zsozsóval. Így szokta a NAV is, ha az egyik fél azt állítja, hogy valamilyen papír nincs meg, bekéri a másik féltől. Ezt öt évre visszamenőleg megteheti az önkormi...gyanus ingatlan eladás, átruházás ügyében meg irány a telekkönyvi hivatal.
nemfideszes
Írtam Szabó facebook oldalára, egyből le is tiltott. Fidióták nem tudják elviselni sem a kritikát, sem az igazságot. Ez van.
cikicakk55
Amennyiben új választást írnak ki,akkor az lenne a becsületes,ha a függetlenek és a Mi hazánkért vissza lépne Budai érdekében. Arról nem is beszélve,mennyire átlátszóan idő húzó is egyben ez a dolog. Undorító,hogy a Fidesz mennyire nem tud veszíteni.
Józsipapa
Pócs Jani erölködik !!!
Ez a köcsög volt, aki a cigány közmunkását betette a kazánba !!!
Igazi " úriember "...
cikicakk55
@nemfideszes: Én ugyan így jártam Hódmezővásárhelyen Grezsa cikkével.Ő a Délvilágban jelentetett meg egy cikket(( A Délvilágot még 5 éve Mészaros Lölő vette meg több más újsággal egyetemben) Abban mocskolta Márki - Zay Pétert,amit az én gyomrom nem tudott elviselni.Úrinő modorban válaszoltam,de többszöri kísérlet mellett is csak egyetlen mondatom jelent meg,annyi,hogy " ez nem igaz" 5 perc múlva már az sem volt fenn. Volt viszont 10 Grezsát dicsőítő hsz.
tudode
Tehát mi is van azzal az ALKOTMÁNYOS FORRADALOMMAL, mint "nem is miniszterelnök"
.
----- Még négy évet kérünk
.
www.youtube.com/watch?v=egTmCzlZ3zY
-
Megkapták, még azon az áron is, hogy kiderült a turpisság, és azemberek ébredeznek
.
----- Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
Minden nappal többen ábrándulnak ki, és nagyon csúnya vége lesz ennek a kukkoló, zsibiző szektának! bagázsnak!
vacsi
Akkor lehet majd újraszavazni, ha az iratokat is újra olvashatóvá teszik! Addig nem!
Nessy
Árulja már el valamelyik "bölcs fideszes", hogy milyen, a "választást befolyásoló" probléma merülhet fel egy idős otthonban? Ez az egy társaság szavazott csak a városban? Szégyen egy ilyen kifogás, aminek még helyt is ad a hatalom!
tudode
Vajon az iratok fizikai megsemmisítését végzők tudatában vannak azzal, hogy az új vezetők megfelelő jogosúltsággal lehívhatják a Posta Központi Érkeztető rendszerétől a területére érkezett és küldött iratokat!!!
,
Erről van szó:
.
KÉR - Az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszere
.
nisz.hu/hu/ker
.
SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA
.
A szolgáltatást a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § 5a. pont a) alpontja, valamint az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer fejezetben foglaltak szerint nyújtja.
Ennek keretében végzi a postai úton érkező, papíralapú küldemények átvételét, biztonsági átvilágítását, felbontását, érkeztető azonosítóval történő ellátását, a jogszabályban foglalt kivételeket képező küldemények leválogatását és a címzett szervhez történő eljuttatását, a kivételi körbe nem tartozó küldemények hiteles elektronikus irattá történő átalakítását, érkeztető nyilvántartásba való bevezetését, a címzett részére elektronikus úton történő megküldését, átmeneti irattárazását.
.
Tehát hasonlóan az orvosi receptekhez az un "felhőből" szervezeti egységre lehívhatóak a lezúzott cuccok eredetije!!!
verőce21
Az ellenzék aljas módon itt is mindent megtett, hogy nyerjen. Nem riadt vissza a csalástól sem. :)
bence
A szemetek ! Mennyi mocskos , aljas dolgot vihettek véghez , hogy ennyire rettegnek ?! Ha létezik a pokol , ott rohadjon meg minden fideszes !
nemfideszes
@verőce21: Mi van kipcsak, savanyú a szőlő?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.