Az Országgyűlés hétfőn kéthetes üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők csütörtökön kezdik tárgyalni a 2018-as költségvetés zárszámadását.

Hétfőn újra dolgozni kezd az országgyűlés – Orbán néma marad

A házelnök – a parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek öt közelmúltban elhunyt korábbi képviselőről: Máté Lászlóról (MSZP), Tóth Sándorról (KDNP), Rajk Lászlóról (SZDSZ), Riz Leventéről (Fidesz) és Szekó Józsefről (Fidesz).

A szokásoktól eltérően ezúttal nem értékeli a parlament előtt a választások eredményét Orbán Viktor miniszterelnök.

A napirend előtti felszólalások után a DK-s Varju László mentelmi ügyéről tárgyalnak és döntenek. A legfőbb ügyész a választás rendje elleni bűntett miatt, folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok követnek hatvan percben.

Kedden kilenc javaslat általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter azon előterjesztése, amely a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításával összefüggő módosításokat tartalmaz.

A Ház az október 23-i nemzeti ünnepen szünetelteti ülését, majd csütörtökön a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalja egyetlen napirendi pontként.

Az ülés október 28-án, hétfőn ér véget, az ülések második hetében megszokott módon ekkor kérdések és azonnali kérdések hangozhatnak el.

(Fotó: Wikipédia)

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Most, amikor a Fidesznek sikerült munkára befogni az ellenzéket, az önkormányzati választások kapcsán, nem is kell semmit mondani, vagy hozzátenni. Elegendő hajcsárként dolgoztatni a lipsiket, hadd szaggassák az istrángot, a kormányprogram végrehajtásában.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 10:23; A fidesznek nincs kormányprogramja, csak az ország kifosztása, a harácsolás! Az ország Európa koldusháza lett, sereghajtók vagyunk. Leküzdöttük a munkanélküliséget, az országból való kivándorlással és közmunkával, de mikor küzdjük le a bérlemaradást, és a nyugdíjlemaradást? Igaza volt a leghülyébb Lajosnak: kevesebbet hibáznak, mint a svájci óragyárak. Igen, az EU-s pénzekből elcsalt, visszafizetendő milliárdokra gondolt. Vagyis Kósa szerint az, hogy az OLAF a Magyarországnak kiutalt uniós pénzek majdnem 4 százalékát, akár 100 milliárd forintot is visszakérne szabálytalanságok miatt (=az uniós átlagcsalás nyolcszorosa!), rendben van. Ha Rogánt kérdezik: akkor sem érné kár az embereket, ha ezt mind vissza kellene fizetni. És még csak hétfő reggel van, a fekália viszont folyamatosan a szánk magasságában hullámzik. Kitartás, emberek! Ez csak egyre rosszabb lesz.
cikicakk55
@papa.49: tegnap 19:54
nekem már hiányozna a propi.Na nem a halfarok és nem is a cikkek,hanem ti akiket megszoktam és igaz,legtöbbeket csak nick név alapján,de felismerek. Több emberrel már privátban is beszéltem és bizony hiányoznátok. Szoktam sok helyen olvasgatni,de itt a legjobb hozzá szólni.A 444-en a humort szeretem,mert ott főleg az megy,a cikk témája sokszor nem is lényeg,mindent humorral oldanak meg.Ott inkább csak olvasgatni szeretek. Maradj Papa itt velünk.
szegfue
@grincss: Kösz az ötletet! Csak átfutottam, de majd közelebbről is "megvizsgálm":)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.