Vasárnap túlnyomóan napos, csapadékmentes időre számíthatunk, délután nyugaton, délnyugaton fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, máshol alig lesznek felhők az égen.

Október közepe van! Senki nem szólt az időjárásnak? Szerencsére

Csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szelet az ország nyugati, északnyugati felén élénk, erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Vasárnap sem várható fronthatás, viszont a melegedés hatására az érzékenyek körében előfordulhatnak melegfronti jellegű tünetek, így migrén, fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás.

A gyakran erős szél a nyugati, északnyugati tájakon fejfájást, ingerlékenységet, nyugatlanságot is okozhat. Reggel a párás, ködös tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Érdemes lesz kimozdulni a szabadba, kellemes idő vár ránk. Erősítsük immunrendszerünket, a reggeli nyirkos, hűvös időben könnyen megfázhatunk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

Hétfőn is szokatlanul meleg időben lesz részünk, a hajnal sem lesz túl hűvös, délutánra pedig 23 és 28 fok közé melegszik a levegő. Sok napsütés várható, amit inkább csak vékony fátyolfelhők zavarhatnak, illetve északon a gomolyos felhőzet is megnövekedhet időnként. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet a déli-délnyugati szél.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.