Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben

Fotó: Novák Előd / Facebook

Pongrátz András szerint a Jobbik a hatalomért elvtelenül összefogott azok szellemi örököseivel, akik ellen az 56-osok fegyvert fogtak, és akikkel szemben a Jobbik megalakult. "Akik az MSZMP jogutódjával, az MSZP-vel, valamint Gyurcsány Ferenc pártjával és a többi balliberális alakulattal fújnak egy követ, azok maximum az ÁVH vérgőzös gyilkosairól emlékezhetnek meg, de nem az 56-os magyar hősökről" – írta. Hozzátette, hogy a "kommunista Nagy Imre szobráért aggódó jobbikos politikusok" inkább az egykori padláslesöprő miniszter emlékhelyéhez menjenek, a Corvin-közieket vezető Pongrátz Gergely nevét ne vegyék többé szájukra, és ne használják pártcélokra a lyukas zászlót, "jobban illik hozzájuk Karácsony Gergely szivárványos zászlója".

Pongrátz András szerint a "levitézlett Jobbik" soha többé nem tenné a lábát a Corvin közbe, "ha maradt volna benne minimális becsület". A párt méltatlanná vált a magyarság és különösen az alapításkor megfogalmazott elvek képviseletére, amely alapján elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból – olvasható a közleményben.

MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát perce ahogy a Pongrátz Viktor akarja! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát perce ahogy a Pongrátz Viktor akarja! =))
RonaGyuri
talán a szaros komcsi Kövér, Orbán & tsai seggéből búj ki, mielőtt másokat fikázol! =))
Klubtag
Szerencsétlen ember. A rendszerváltás nem hozta meg a Corvin-közieknek a hőn áhított megdicsőülést, ezért aztán vesszen mindenki, akire rámutatnak, még azok is, akik nem is felelősek a 63 évnyi keserűségükért...
namihami
Ezek azok a ""szabadságharcosok"", akik a köztörvényesek börtöneinek megnyitása után mentek ""szabadságharcolni""?
Majd, miután elbuktak, a becsapott és mdgfélemlített fiatalokat itthagyva, kipucoltak Amerikába (pl. Pongrácz Gergely) és ott eljátszották a bátor lázadót. Amiért felvették a forradalmári támogatásokat. Majd, amikor már pénzt is leszakíthattak a hazai gengszterváltás után, gyorsan visszajöttek hősnek. Szintén pénzért. És háttérbe szorították azokat, akik ittmaradtak börtönlakónak---helyettük.
És minket is, akik itthon maradtunk ""kalandvágyból"".
Rockxy
a pongrác csak lövöldözzön egyedül otthon a verandaközben.
meg mindegyik vén trottyos, amellik a múltból él.
Fantomasz
Demagóg szöveg , Jöjjön a lista a teljesség igénye nélkül .
Fantomasz
Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke

Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
forrás :E tv
Sámannus
Kár szinészkedni Atyuska Horthynak is csak ez a tiszt jutott. Ezt műveli a pohos is! Tetű mind egy akolban.
Le kell vetni a demagóg magyarkodást, és végre tényleg az ország érdekeit kéne támogatni, sokan vannak még akik a lyukas zászló alatt harcoltak, nem kéne ilyen könnyen léhűtőknek átadni.
bencemacska
AQ Corvin köziek - köztük a Pongrácz Testvérek - nagyon sok fiatal haláláért felelősek! Feltüzelték, aztán cserben hagyták a tanulatlan fiatal gyerekeket!!!
Míg a gyerekek szembeszálltak a tankokkal, ők elhagyták az országot.
Nem gondoltam '89-ben, hogy ide jutunk!!!
advocat
@Fantomasz: Írd már le hol volt MSZMP titkár Pintér? Mert az ORFK-n nem! Úgy tudom! Még vizsgálótiszt korában más ügyben sokszor jártam a Gyorskocsi utcában. Is.
advocat
Öreg Alzheimeresek? Hogy lehetne legyőzni Viktort? Itt a példa. Így lehet. Esetleg. Ti is csak az ő seggét nyaljátok! Térjetek már magatokhoz! De már minek?
bencemacska
@advocat: A pártgarázs vezetője volt:
Oda pedig páton kívüli be sem léphetett.
nevemnick
Vén hülye.
Hősök azok voltak, akik vidéken, büntetlen előélet nélkül harcoltak, vagy tettek a szabadságért, életüket adták, vagy elviselték a Kádár rendszer kiközösítését egészen a rendszerváltozásig (?), miközben a szájhősöket kitüntették, ők csendben élték le életüket, abban a hiszemben, hogy eljött a szabadság.
Ez van.
dr. prédikátor
pongrác andrás!!!G Y I L K O S O K V A G Y T O K !!!
dr. prédikátor
@dr. prédikátor: folyt.Hány ártatlan ember vére tapad a kezetekhez???A feltüzelt tömegeket becsapott fiatalokat itt hagytátok a szarbqa!!!Mentettétek a szaros életeteket !!! Megpucoltatok nyugatra ahol eljátszottátok a hőst.Pedig csak csak szemét mocsok gyilkosok voltatok vagytok!!!
szép új világ
Szenilis idióta. Mikor Dózsa László 56-os "hőstetteiről" volt szó, akkor meg sem nyikkant a vén majom.
Wikipédia Pongrácz András hőstetteiről:
"Még az előző nap délután négy órakor Pongrátz András, 17 éves diák az Eötvös Loránd Gépipari Technikumban, akit nem érdekelt a politika, Soroksárra hazafelé menet a Blaha Lujza téren csoportosulást látott. Leugrott a villamosról és nem sokkal később a mai Felvonulási téren álló Sztálin-szobornál találta magát, ahol részt vett a szobor ledöntésében. Késő estére már a Rádiónál volt, ahol tanúja volt az ostrom egy részének. Soroksárra hazaérve másnap társaival barikádot emeltek, hogy megállítsák az orosz tankokat, azok azonban egyszerűen kikerülték az akadályt. A soroksáriak tehetetlenségükben kövekkel és féltéglákkal dobálták az orosz teherautókat, ahonnan visszalőttek és többen holtan maradtak a földön."
kereső
Ha 1956 "eredeti" célját nézem, akkor a pongrátz féléknek nincs keresnivalójuk ( és főleg a novák elődöknek) sem a Corvin közben, sem semmiféle 56-os megemlékezésen. 56-ban a diákok, munkások , irók-értelmiségiek nem a horthy-és nyilas rendszer restaurációjáért kezdet el tüntetni, és harcolni.
Fantomasz
@advocat: Hát ha nem volt akkor a forrás elnézést kér tőle és helyreigazítást közöl .
E-tv : Pintér sándor nem volt MszMp tag , de lehetett volna . :-)
Nyírfa
Hogy kik a gyilkosok, arról éppen a Corvin-köz tudna mesélni. És aminek nincs helye ott, az a fegyvert tartó szobor. Torkig vagyok a militáns jelképekkel, szobrokkal, a jelenünket uraló háborús attitűdökkel.
1956-ban a jogos elégedetlenség megmozgatta , főleg, az ifjúságot. De nem készültek fegyveres felkelésre. Ami utána történt, azt nyugodtan nevezhetjük annak, amivé lett: ellenforradalomnak.
Nessy
Pongrácz NERtárs! Ha 56-ban elkezdtünk volna válogatni, hogy ki legyen a Bem téren,a Kossuth téren, a Széna téren és a Corvin közben, soha nem lett volna forradalom! Maga meg nem játszhatná most a "hőst"!
Nyírfa
@Fantomasz: Ezek az emberek 20 éve bizonyítják, hogy miért nem tudott fejlődni a szocialista rendszer - sem.
bencemacska
De hogyan tud valakit kitiltani a disznópásztor?
Megveszi az egészet, vagy szolgálataiért megkapja O1G-től?
Lesz portaszolgálat is?
Jozefina
@bencemacska: 70 éves, mit lehet várni tőle?? Majd elcsendesedik, mint hóbagoly!!!
bencemacska
@Jozefina: ma, 19:08
És, ha 70 éves, akkor kitilthat a Korvin közből?
Mi a fenét csinált '56-ban - 6 évesen - a Korvin közben? Maximum lopott a betört kirakatokból!
Nem muszáj 70 évesen hülyének lenni! (Az én férjem 90 évesen is tudja mit beszél!)
Klubtag
@Jozefina: ...van az 80 is, 17 volt 1956-ban.
Jozefina
@bencemacska: Igaza van!!! mellesleg én tévedtem. Pongratz András 81 éves és 18 éves volt 56-ban. A lényegen nem változtat.
advocat
Azért azt észrevehette volna, hogy az '56-osok között sok kommunista volt. Akik egy másik országot akartak építeni! Semmi uradalom, meg magántulajdon és hasonlók. Egy jobb szocializmust képzeltek. Mert akikekt kivégeztek? Ők gyorsan leléptek! Ezért vannak, és hintik a hülyeségüket. Ez már egy másik világ, de ezt fel kellene fogni! Mert Viktor is libsiből lett kereszténydemokrata (csak hát, ilyenre sikerült, már a németek is letagadják, hogy ő, na ne...)
Sámannus
A Jobbik az egyik magyar párt ahol a vezetők felismerték, hogy a demagógokkal nem lehet országot kormányozni. Aki ezt figyelmen kívül hagyta, azok még inkább jobbra tolódtak. Látható, hogy a pohos is tagadja a legitimációjukat, de a választók ettől bölcsebbek.
F_Viktor
Bandi bácsi, jó a "közlemény", de süt belőle a Mi fityeszünk Mozgalom elnökének gondolatai, szavai!
Bandi bácsi, a szenilisség csak betegség, de mellette nem kellene vaknak és süketnek is lenni, a kebleden ölelgetett kígyó csak belőled táplálkozik.
A gyűlölt komcsikat magad körül keresgéld...
bencemacska
@F_Viktor: ma, 19:41
Hát egy kissé át lettünk verve ismét - legalábbis én biztos - ezt a Közleményt 2018. június 18-án tette közzé Novák Előd a fészbukon. Onnan hozta ide MOST a Propeller.
Az öreget meggyőzték, hogy a Jobbik nem az igazi, csatlakozzon Novák Előddel és Dúró Dórával Toroczkayhoz.

" Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakuló ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól, amit Vona Gábor és bábjai ma művelnek, de a magyar közéletben rendkívül nagy szükség van egy hiteles nemzeti erőre.”

Tudtommal a Jobbik a parlamenti választásokon nem is kötött senkivel megállapodást visszalépésekről, vagy közös jelöltről.
Mi meg úgy tárgyalunk róla, mintha napjaink történése lenne!
bencemacska
@Jozefina: ma, 19:30
A közlemény meg amiről most vitatkozunk kb másfél éves, és Jobbik szakadásáról szól.
F_Viktor
@bencemacska: Mai mesének is elmehet, toroczkaiék csak a Jobbikba és Gyurcsányba állnak bele.
dr. prédikátor
@durbincs: Ne ugass te szarzsák!!! Apád kiskorodban a bányakecóban meszopatott? Azóta buzi lettél te féleszú félkegyelmű patkányivadék!!!A ploesti bányában bányavizelettel szopattak!!!Anyád meg a kaja helyett teleszarta a szádat mert mindíg kinyaltad??? Te pedofil buzeráns geci!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.