Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők az első napirendi pontként a választás rendje elleni bűntettel gyanúsított DK-s Varju László mentelmi ügyéről tárgyalnak és döntenek.

Választási csalással gyanúsított DK-s képviselő mentelmi jogáról döntenek a parlamentben

A házelnök – a parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek öt közelmúltban elhunyt korábbi képviselőről: Máté Lászlóról (MSZP), Tóth Sándorról (KDNP), Rajk Lászlóról (SZDSZ), Riz Leventéről (Fidesz) és Szekó Józsefről (Fidesz).

A napirend előtti felszólalásokat követi Varju László mentelmi eljárása. A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok követnek hatvan percben.

A parlament kedden folytatja kéthetes ülését.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A törvényesített választási umbuldáért viszont a teljes kormánynak és fidesz frakciónak fel lehet függeszteni a mentelmi jogát!
A tényleges szavazat vásárlás, autós szállítás, hamis bejelentések stb. az jogos és törvényes pártunk és kormányunk szerint!
Meglátogathatnák a kedves mamát!
tudode
Elképesztő!
.
Az ellenzék vajon milyen megfontolásból szív egy levegőt egy azokkal, akiknek az alaptörvénye nem több, mint egy szakácskönyv!!!
.
Miért is?
.
---- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
---Vörös Imre - az alaptörvény érvénytelen
.
www.youtube.com/watch?v=q3b3c5FRvdQ

--- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
.
www.youtube.com/watch?v=A7lTUkWCZAE
.
Sőt, amelynek következtében
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=154s
.
Ideje lenne kiönteni a bilit!!!

-???
namihami
Na, mit gondoltok, higyan fog dönteni a kétharmad? Ott ül az ország (mit ország?--a világ) legtisztességesebb társasága és a csúnya bácsit kell meg- és elitélniük. Mert ha most kiadják, akkor Szájernéniék se kétségesek.
Elvégre, ""Roma locusta, finita comedia"".
(a fideszesek kedvéért:: Orbán döntött, kuss)
A falka elé kell vetni valaki(ke)t, nehogy a választási bukta beléjük égjen. Hogy fél év múlva majd szép csendben elfelejtik még a vizsgálatot is? Hááát, a rutin...
Yoda69
Bezzeg borkai ellen nem indul vagyonosodasi vizsgalat, de azt se vizsgalja az ugyezseg hogy kozpenzen kokainozott es kurvazott. Ez meg mindig orbanisztan, hiaba nyert Budapest demokraciat.
Csak akkor lesz szabadsag, ha vegleg elkergetjuk a maffiat!
relatív
Megalapozott, dokumentált ez a gyanúsítás a pénz felajánlása ( ha igaz IS ) még nem alapozza meg a tettet.

Csak, ha átadásra IS került , így megvesztegetésnek minősíthető, amennyiben az olyan célból - és erre dokumentum van - került a rágalmazóhoz, mely megalapozza a vádat !

A mentelmi jog felfüggesztése csak a nyomozás lehetőségét biztosítja egy megválasztott képviselő esetén...
relatív
... mivel a választási csalás csak a megvesztegetés ténye lenne, az igéret - szóban ?- nem minősül ennek !

Viszont a hamis tanúzás bűntény, jogorvoslat van rá !
Nessy
A törvényesített választási umbuldáért viszont a teljes kormánynak és fidesz frakciónak fel lehet függeszteni a mentelmi jogát!
A tényleges szavazat vásárlás, autós szállítás, hamis bejelentések stb. az jogos és törvényes pártunk és kormányunk szerint!
Meglátogathatnák a kedves mamát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.