Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

Önkormányzati választás: nem tud megalakulni a fővárosi közgyűlés

A jogorvoslati határidőig több kerületi polgármester-választás eredményét is megtámadták, ezek egy részében már döntött a Fővárosi Választási Bizottság, egy részét pedig hétfőn tárgyalja, ám még ezek ellen a döntések ellen is lehetőség van bírósághoz fordulni.

A polgármester-választások eredménye jogerőre emelkedésének elhúzódása hatással van a Fővárosi Közgyűlés megalakulására is. A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésnek ugyanis a főpolgármesteren kívül a 23 kerületi polgármester a tagja, valamint tagja még a közgyűlésnek 9, kompenzációs listáról mandátumot szerző, polgármesterjelölt is. A 9 mandátumot a vesztes polgármesterjelöltekre leadott szavazatok arányában osztják szét a kompenzációs listák között.

Amíg azonban nincs jogerős eredménye a kerületi polgármester-választásnak, nem lehet a kompenzációs mandátumokat sem kiosztani.

(Kép:MTI/Balogh Zoltán)

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Azt hiszi a fidesz, hogy a késleltetéssel jelentős károkat tud okozni az ellenzéknek? Nem csak a primitív bosszú növeli a társadalom ellenérzését , hanem a hatalomhoz minden áron való ragaszkodása, a csalás utolsó utáni lehetőségének a megszerzésére irányuló törekvése, ez az antiszociális viselkedés, amit hosszú évek óta produkál.
Magatok alatt ássátok a gödröt, és bele is fogtok esni, mert nem csak fiatalok nem vagytok már, de demokraták sem, és ez lesz a végzetek is.
Amúgy nem kéne nevet változtatni? Mondjuk: Horthy-epigonok Pártjára?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Be vannak rezelve!
.
Elővették a jól bevált karaktergyilkolást, mert rettegnek már most attól, hogy a birodalom visszavághat 2022-ben, hasonlóan aőkelme 47%-os győzelméből az összefogás ereje is kihozhat 2/3-ot:
.
Nagyon tanulságos Juszt László:MAGÁNBESZÉLGETÉSEK c. műsora. amelyből objektívan az érdeklődök eljuthatnak a megértés szintjére
.
---- Juszt László: Magánbeszélgetések
.
www.youtube.com/results?search_query=mag%C3%A1nbesz%C3%A9lget%C3%A9sek+juszt+l%C3%A1szl%C3%B3+m%C5%B1sora+
.
Pl. Az ök választásokat illetően is:
.
---- VÖRÖS IMRE (Juszt László műsora)
2019. szept. 19.
.
www.youtube.com/watch?v=8WRjQSyb3JE&t=181s
.
44%-al hogy lehet 2/3-ot összebuherálni, Úgy, hogy a győztes mindent visz győztes kompenzációval!!!
-----------------------------
.
Akkora széltolók, mint a hím alája, föléje, amelyből még Simicska is kiszállt, mert a világháló kigyűjtésében
.
simicska orbán hazaáruló
.
Nagyjából 11 100 találat (0,35 másodperc)
.
www.google.com/search?q=simicska+orb%C3%A1n+haza%C3%A1rul%C3%B3&oq=Si&aqs=chrome.1.69i59l2j69i57j69i60l3.6329j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
.
Tehát keresztbe tetet őfélesége, szokásához híven elvégeztetve a piszkos melót a csicskásaival!
.
Csak hát a társadalom kilencedik év utáb ébredezik, saját bőrén érzékelve őfélesége halálos ölelését!
Nessy
Elegánsan még veszíteni sem tudnak! Tényleg nincs a fidesz viselkedésére jelző! Igaz, ki időt nyer, életet nyer, és addig is lehet eltüntetni, machinálni! Mert ugyebár még a régi polgármesteré a terep!
Addig is jöhet a teherautó a dobozokért, a ledarált iratokkal teli zsákokért! O Tempora, o Mores! ( Ó idők, ó erkölcsök)
Jozefina
Amihez nem kell testületi döntés az addig is ke kell hassználnia Karácsonynak. Utána meg lehetőleg mindenütt elűzni a fidesz-kdnp szellemét!!!
Sámannus
Míg hallgattak a közvélemény kutyúlókra, addig elveszítették a választást, és a családi ezüstöt nem volt idejük hazavinni.
Mos kezdetek takarítani, bezsákolni ami még mozdítható.
RonaGyuri
hozzá kell szokniuk, mert Orbán & bandája mindet akadályozni fog! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.