Hiába kérte több budapesti kerületben is a szavazatok újraszámlálását a kormánypárt, sehol nem tudta megváltoztatni az önkormányzati választás végeredményét.

Ezért izmozott a Fidesz Budapesten – döntött a választási bizottság az ellenzéki győztesek ügyében
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere – fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az I. kerületben 121 szavazattal az ellenzéki V. Naszályi Márta maradt a győztes, a hvg.hu beszámolója szerint mindhárom kifogásolt szavazókörbe leadott szavazatot átnéztek, nem volt semmi probléma.

A IV. kerületben is marad az ellenzéki polgármester, az eredményt ugyanis olyan ember támadta meg, aki a választáson nem indult polgármesternek, így érintettsége nem állt meg. Erre hivatkozva utasította el a beadványt a Fővárosi Választási Bizottság, vagyis marad polgármester az ellenzéki Déri Tibor.

A VIII. kerületet 269 szavazattal megnyerő Pikó András ellen a 332 darab érvénytelen is voks miatt elméletben fordíthatott volna Sára Botond eddigi fideszes polgármester, de a Pikó ellene beadott négy kifogás közül egyik sem volt helytálló, maradt tehát az ellenzéki polgármester a kerület élén.

Egyhangúlag utasította el a Fővárosi Választási Bizottság Fléger Tamás munkáspárti jelölt beadványát, aki a IX. kerületi választást akarta megismételtetni, mert – újságcikkek szerint – láncszavazás történhetett. A bizottság viszont kimondta, újságcikkekre nem lehet hivatkozni, így Baranyi Krisztina is elkezdheti munkáját a Ferencváros élén.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kellett ez a pár nap a "nagytakarításhoz" költözés előtt! Ki is használták valószinüleg!
volvós
Sopasch, elvtársak !!! Vinnyogjatok csak a saját haláltusátokban...
szép új világ
@Szeparepa2: Ne beszélj így kérlek. Sokszor ötlik fel bennem is hasonló, de nem írom le. Ezért vagyunk talán egy kicsit mások mint a fidesz hívők.! Ne sűlyedjünk a ő szintjükre..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.