A Borkai polgármestersége alatti összes önkormányzati közbeszerzés átfésülése alapján az látszik, hogy hasítottak a Borkaihoz köthető vállalkozók.

Borkai Zsolt 2006-os polgármesterré választásától 2018-ig, az utolsó lezárt könyvelésű évig a polgármester szexvideós botrányából kibontakozó korrupciós sztoriban emlegetett vállalkozók és cégeik nyerték el a Győrben kiírt közbeszerzések 37 százalékát, összesen 18,3 milliárd forint értékben, írja a Korrupciókutató Központ Budapest adatbázisainak átvizsgálása alapján a G7.

És ez az áttekintés még nem is teljes. Mint írják, a botrány kulcsfigurája, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd látszólag csupán egy megbízást kapott a győri városházától, még 2006-ban 6,3 millió forint értékben bízták meg kutatási hálózatok megszervezésével. De, mint emlékeztetnek, szolgáltatások esetén 15 millió forintos összeghatárig nincs szükség közbeszerzésre, vagyis az ilyen szerződések nem lelhetők fel az adatbázisban. Márpedig a G7 értesülései szerint Rákosfalvynak több élő szerződése is van az önkormányzattal.

Milliárdokat nyertek el Borkai polgármestersége alatt a botrányában emlegetett vállalkozók

A 2006 óta a botrányban felmerült szereplők által elnyert 18,3 milliárd forintból közel hatmilliárd jutott az osztrák-orosz tulajdonú Strabagnak, aminek a területi igazgatója, Ackerman István a Borkai szexvideóját nyilvánosságra hozó szivárogtató blog szerint rendszeres vendég volt Borkai baráti társaságának mulatozásain.

A cég legnagyobb megbízása a Dunakapu téri mélygarázs volt, a 3,8 milliárdos üzleten a botrányban szintén felbukkanó Paár Attila West Hungária Bau nevű cégével osztoztak.

A videókban felbukkanók közül Szabó Ervin Diákolimpia 2017 Kft.-je 896 millió forintos, a vesztes érvénytelennek nyilvánított ajánlatánál négyszer drágább ajánlattal nyerte el az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztivál étkeztetési feladatait. A történetben szintén megjelenő Gasztonyi László Vill-Korr nevű cége – amely annak idején készségesen szolgáltatott referenciát Tiborcz István közvilágítási projektekre vágyó Elios Zrt.-jének – 1,4 milliárd forintnyi megbízást kapott az elmúlt években a győri önkormányzattól.

Cikk- és címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

(g7.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Győrben Borkai vezetésével ugyanaz megy, mint az országban Orbán vezetésével.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Hát ezért kell átvilágítani az összes szerződéseket és a teljes működésüket!!!
Klubtag
Győrben Borkai vezetésével ugyanaz megy, mint az országban Orbán vezetésével.
Eriksson
Bármerre néz az ember, annyi a pénz mint a sz*r, csak markolni kell. Még mondja valaki, hogy szegény ez az ország.
Sámannus
A kormány szerint Borkai kilépett, viselkedése elfogadhatatlan, a pénzt pedig elvitte a cica. Másképpen csak a nertársaknak van hozzáférésük. A kersztyények is elfogadnak mindent amit az identitászavarban fetrengő fidesz a világra hány.
kakambuki
@Eriksson: Nem az tényleg nem! A világ leggazdagabb országa vagyunk. Más ország már rég tönkre ment volna ha ennyit loptak volna mint, évtizedek óta folyamatosan nálunk! A jó népet pedig az egykori hiánygazdaságban szisztematikusan lopásra nevelték és ezt sokaknak nehéz levetkőzni ennek megszűnte után is.
Eriksson
@kakambuki: A "hiánygazdaság" idején úgy állt hozzá a rendszer, hogy kaparj kurta neked is jut. Vigyél haza egy csavart, cserepet, csokoládét, ha arra van szükséged.
A demokráciában pedig aki nem tud évente százmilliót összehozni, az hülye.
lusta
Nem tisztségem, de meg kell védenem Borkait. Pontosítok. Magpróbálom megvédeni.
Borkai nem hülye, megvan a magának való esze. Szétnézett és ezt látta. @Eriksson is jól látja és ő csak azt csinálta, amit minden NER társ. Miután látta, hogy a rendszernek ez a természetes velejárója, a működésének alapja, hát ő is beleállt ebbe. Ne feldjük, aki elfogadja a NER rendszerének működését, védőhálót is kap. Akiben akár csak kétség merül fel, már repül is.
Borsodi
@Klubtag: Minden városban ahol a fidesz van hatalmon ez a helyzet.A polg.mester Orbánként viselkedik.
Yoda69
Ezért kell Lebontani a rothatdo NERt
Ez rosszabb mint a kommunizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.