Dörner György előadásában.

Egy Wass Albert-idézetet posztolt Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán az 1956-os forradalomra emlékezve.

A kormányfő által megosztott YouTube felvételen az Üzenet haza című verset Dörner György mondja el. 

1956. Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.

- írta kommentárként posztjához a miniszterelnök.

Több lap is felvetette, így az Index és a HVG is, hogy Orbán ezzel talán titokban Karácsonynak is üzent.

Karácsony Gergely ugyanis az első főpolgármesteri interjújában arról beszélt, megvárja, amíg Dörner mandátuma lejár az Új Színház élén, és egészen biztos, hogy utána lesz az övénél jobb pályázat, Wass Albertről pedig azt mondta, „náci vagy nácibarát” volt.

Orbán Viktor az idén nem vesz részt nyilvános programon az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából. A korábbi években a kormánypárt a Terror Háza előtt tartott megemlékezéseket, ez idén elmarad. Helyette este 19 órakor a Zeneakadémián tartanak díszünnepséget, a kormányfő ott fog beszédet mondani.

Forrás: Origo, Index, HVG

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Amikor nácinak kell lenni az, amikor kommunistának az. Ez a gyalázat az ország történelmének, hogy egy ilyen takonygerincű, tolvaj senkiházi begyógyszerezve mond beszédet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Ezt az ünnepi beszéd helyett adja a vezííír a plebsznek!! Jellemző az agylágyult műveletlen bunkóra! És azt is mások által végezteti, jó pénzért
fahrenheit451
Dörner Györgyöt bírtam, amíg ki nem derült róla, hogy fideszes.
Már nem bírom Dörner Györgyöt.
Már attól rosszul vagyok, ha a hangját meghallom (ez egy szinkronszínésztől elég nagy baj)

(a Fidesszel nem az a baj, hogy jobboldali konzervatív keresztény, hanem az a baj, hogy nem az)
fahrenheit451
Őskővőlét vérkommunisták, buták, parasztok, csicskák hordában...

A Fidesz szerint az ellenzék horror összefogás, mert a Jobbiktól a balig mindenki összefogott.
De az van, hogy a Fideszben aztán tényleg van minden és mindenki - mindenki aljas rohadék -, mert a Fidesz egy gecimágnes.
Az összes elvtelen igénytelen parasztot magába gyűjti - elvektől függetlenül!

Hülye vagy!?
Jó.
A Fideszben a helyed!
Macskaszem
Egy tetőtől talpig nácival mégis mit akar üzenni a a csuti tahó?
advocat
Ha így nézzük, Hitler is jó ember volt. Szerette a kutyákat.
nemfideszes
Albi gróf egy tetves náci volt, aki az apjával együtt gyilkolászta és terrorizálta az uradalom környékén élő zsidókat és román parasztokat.
SystemError
Amikor nácinak kell lenni az, amikor kommunistának az. Ez a gyalázat az ország történelmének, hogy egy ilyen takonygerincű, tolvaj senkiházi begyógyszerezve mond beszédet!
nemfideszes
@SystemError: “kis ország vagyunk, nekünk csak egy csőcselékre futja”.
tudode
Nem üzengetni kellene, hanem egyenes gerinccel kiállni, és bűnbocsánatért epedezni amiatt, amire arra vetemedett, hogy hazaáruló lett amiatt is, mert nem cáfolta senki
.
----- Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
.
Saját, magára kirótt büntetése a nép elől való bujkálás, üzengetés minden felé, ahogy a rablók teszik, és a cinikus hárítás, verheti a milliárdjaiba a fejét, MERT A RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE VOLT!!!
Eladott Ország
Csak a térkő marad, a térkő marad, de abból meg jó barikádot lehet csinálni! Elfut a víz, de a ló néz és a csikó lát...
"1956. Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad" A lónak a faszát! A víz úgy erodálja a követ, mint a szart! Mondja ezt egy kőbányász fia.
namihami
Mi a meglepő ebben? Eddig jutott az irodalomban.
Sekszpír (vagy Sakespeare),Tomaszmann, Pídzsívúdhauz (esetleg Pégévodehausz) és hasonlók? Magyar írókkal könnyebb lenne (legalábbis a nevük könnyebb az ilyen egyszerű agynak), ha felérné ésszel és olvasná.őket. Eszterházy és társai--ugyan már, a liberálbolsik??
Jobboldalon pedig csak ezek vannak. Marad a Mein Kampf-jellegű ""irodalom"", némi Alualbival fűszerezve.
lampa laz
Térkődiktátor, ez igaz, mert annyi követ leraktatok parkok, ligetek kárára, h tényleg csak a kő marad utánatok. A szétmálló stadionjaidról már nem is beszélve...
Úgylátszik a fényes csillagod kihúnyóban van, mert már nem mersz kiállni vagy inkább nem tudsz akkora csőcseleket megmozgatni, ide importálni (lengyel tesók), hogy hallgatóságod legyen. Inkább visszahúzódsz mint csiga a házába és csak a veled vérszerződött tahókat tudod hülyíteni az összefüggéstelen idióta szövegeddel. Talán megmozdul a kerék és elindul felfelé még ha kicsit rozsdásan nyikorgósan is, de majd csak lendületet vesz...
... terroristamaris hova lett, az szokott ilyenkor vinnyogni a háza elött.
Józsipapa
Wass Albert akkor is egy NÁCI marad.
Rendszerváltás előtt azt sem tudták,hogy létezik.
Majd ilyen Szőcs Géza - Takaró Mihály - Schmidt Mariska félék " mártírt csináltak belőle.
tudode
Fején találta a szöget a papi bányájából a magyar földön sebet ejtő betonszarkofágokkal,amelyek amikor őfélesége hatalma narancsköddé válik, a természet visszaveszi még a papi, ill. az enyves kezű család örökségét is, amely busás hasznot hoz
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+gazdagod%C3%A1sa&oq=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d&aqs=chrome.2.69i57j69i59j35i39j0j69i61j69i65.12741j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
g7.hu/kozelet/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
!!!
fahrenheit451
"Az ember, amíg igazságos úton halad, addig bátran mehet minden veszedelemmel szemben. De mihelyt a ravaszsággal, az elfogultsággal, az egyéni becsvággyal akarja magát előbbre helyezni másoknál: előbb-utóbb elbukik."
luiz
Igen nekem is írt meg anyjnak is
, hogy fojtsuk a vizbebe
Béla333
Remélem eljön az az idő is rövidesen, amikor O.V. a népes családjának tart ünnepi beszédet október 23-a alkalmából, vagy még kisebb körben: a cellatársaknak!
fahrenheit451
"Nem az a szabadság, hogy úgy élhetsz, mint egy diktátor és kedved szerint érvényesítheted a benned felgyülemlett gyűlöletet. Szabadság az, hogy nincs diktátor fölötted más, csak a Teremtő Rend. És hogy a gyűlölet ellen megvédelmezheted magadat a szeretettel."
Nyírfa
@nemfideszes: Nem tudtam végig olvasni ennyi gonoszságot. És Orbán ma ettől az embertől idézve küldött üzenetet a magyar társadalomnak.
simmering73
"Nem szeretnénk belemenni abba a vitába, hogy Wass Albert náci volt vagy nem, mert ennek megítélése egészen más követelmények alapján lehetséges egy tudományos dolgozatban, egy politikus szájában, mint egy szenvedélyes publicisztikában. Amiben senkinek nem lehet kétsége, hogy Wass Albert meggyőződéses szélsőjobboldali antiszemita volt, és ez éppen elég ahhoz, hogy a személye elfogadhatatlan legyen.
Ahhoz mindenképp, hogy Magyarország mindenkori miniszterelnöke ne tőle idézzen, éppen 1956 évfordulóján, amikor a vállaltan nyilasutód szélsőjobb a forradalmat úgy interpretálja, hogy a magyar nemzet kelt fel a zsidó ávósok ellen. Ha Orbán Viktor október 23-án azzal a Wass Albert idézettel kezdi a napot, és köszönti az ő népét, hogy “1956. Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad”, akkor ezzel ő menthetetlenül ezzel az antiszemita értelmezéssel és a nyilasutód szélsőjobboldal világnézetével azonosul."
nepszava.us/orban-az-antiszemita-wass-alberttel-tagitja-a-szellemi-eletteret/
Jozefina
Már csak üzenni mer, mert kiállni a nép elé nem!!!
Nyírfa
@simmering73: Ott ragadtam az Amerikai Népszavánál. Egyik cikk a másik után...boldogok a tudatlanok.
Eladott Ország
ORBÁN AZ ANTISZEMITA WASS ALBERTTEL TÁGÍTJA A SZELLEMI “ÉLETTERET.”Az illiberalizmus libálisellenesség, abban a szélsőjobbos értelemben, hogy a liberalizmus zsidó ideológia, éppen a “kereszténységgel” szemben. Az illiberalizmus tehát antiszemita ideológia. Államformája pedig a fasizmus, miután felszámolja a liberális jogállamot. Ezért Orbán Viktor rendszere, és ő maga is, antiszmita és fasiszta.
nepszava.us/orban-az-antiszemita-wass-alberttel-tagitja-a-szellemi-eletteret/
RonaGyuri
a pártlap méltó társa:

Ennél egyértelműbb lelepleződés már nincs is

a derék Néző-pont után a még derekabb Néző László is megadta a módját

Méghozzá nem is akárhogy: ő rittyentette a mai vezércikket a párt központi napilapja számára „Kilőtt szemek nélkül” címmel.
Nos a cikk az olyan, amilyen. Aki – mint én –szokta olvasni a portál cikkeit, annak szinte nincs is meglepetés benne. Azonban – bár belegondolva még ekkora pofátlanság sem lep meg túlságosan – azért a főoldali kínáló szövege valóban vérlázítóan ocsmány hazugság: „Október 23-a ma már nemcsak az 1956-os események, de a 2006-os vérbe fojtott békés tüntetések miatt is érdemes a megemlékezésre.”! =))
RonaGyuri
Fokozás, vagy összhang

Orbán Viktor Wass Albert verset mellékel Dörner György előadásában

„Orbán Viktor
20 hours ago
1956. Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.
youtu.be/y_dPK8CKp7I


A dolog elemei külön-külön is kellően pikánsak, de így együtt sokat nagyon sokat árul el arról, amit a mostani orbanizmusról tudni lehet! =))
Tények, amit biztosan tudni lehet:
Wass, egy antiszemita uszító volt,
Dörner, „Jobbikos vagyok, de tévednek. (…) A szívem mélyén (…) azt szeretném, ha a MIÉP élne és virulna.”
Orbán pedig: egy retardált dagadt törpe! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.