A tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját hirdette meg október 23-ai ünnepi beszédében Budapest új, ellenzéki főpolgármestere szerdán a Városháza megnyitott parkolójában.

Karácsony: "semennyi mutyit a politikusoknak és az oligarcháknak"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely arra kérte a fővárosiakat, hogy

tegyék Budapestet Kelet-Közép-Európa legélhetőbb és legzöldebb városává, a köztársasági eszme bátor támogatójává.

A főpolgármester kijelentette: október 13-án visszavették a várost, de nem azért, hogy kisajátítsák, hanem azért, hogy visszaadják a fővárosiaknak.

Ahhoz, hogy Budapest legyen a térség legélhetőbb és legzöldebb városa, több emberségre, szolidaritásra, bölcsődére, rendelőre és CT-re, kevesebb kilakoltatásra és stadionra van szükség – mondta Karácsony Gergely. Hozzátette:

"semennyi mutyit a politikusoknak és az oligarcháknak".

Közölte: az, hogy a főváros a köztársaság őrzője legyen, azt jelenti, értjük és elfogadjuk a felelősségünket, amellyel nemcsak az itt élőkért, hanem minden honfitársunkért tartozunk.

Budapestnek többet kell tennie, mint a többi magyar településnek. Mentsvára kell, hogy legyünk a szabadság, az egyenlőség és a testvériség eszményének – mondta a főpolgármester.

Budapestnek minden rendelkezésre álló eszközével tennie kell a szólás, a gondolat, a sajtó, a tudomány és a kultúra szabadságáért, az esélyek egyenlőségéért és a jog előtti egyenlőségért, a szolidaritásért és a testvériségért

- mondta. A város új vezetőinek példát kell mutatniuk becsületből és tisztességből, nyitottságból, elfogadásból és emberségből – tette hozzá a politikus.

Karácsony Gergely szólt arról, hogy október 23-án a szabadságot és a köztársaság 30. születésnapját ünnepli Magyarország.

Egy olyan születésnapot, amely kis híján elmaradt, mert a köztársaság "nyolc évvel ezelőtt egyszer csak eltűnt hazánk nevéből, és a következő években eltűnt a hétköznapjainkból, és eltűnőben van az életünkből" – tette hozzá, majd azt hangsúlyozta, hogy "ezt az értékvesztést" állították meg tíz nappal ezelőtt, az önkormányzati választáson.

"A mai nap a köztársaság újjászületésének napja is"

- jelentette ki a főpolgármester, aki szerint a köztársaság teljes helyreállításához még sok közös munkára lesz szükség.

Budapest ugyanis nem gondolhat csak magára, nem lehet önző. Ez a város nemcsak az itt lévő 23 kerület közössége, hanem a nemzet fővárosa, minden magyar fővárosa – jelentette ki.

Kiemelte: Budapestnek olyan helynek, közösségnek kell lennie, amelyben minden magyar otthon érzi magát, és amelyet minden magyar a sajátjának érez.

Azok a budapestiek is, akik tíz nappal ezelőtt nem a változásra szavaztak. Sokat kell dolgozni azért, hogy az ő bizalmukat is megszerezzük – mondta, majd úgy fogalmazott:

"nyerni többséggel is lehet, de győzni csak valódi közösséggel"

Karácsony Gergely arra kérte a budapestieket, hogy ne dőljenek be azoknak, akik össze akarják majd ugrasztani a vidéki Magyarországot és Budapestet.

"Mi, magyarok, budapestiek és vidékiek összetartozunk, erős hidak kötnek össze bennünket, mint Pestet és Budát"

- tette hozzá.

Olyan országot, olyan várost szerettek volna, amely Keletről Nyugatra fordul. Ezt az akaratot 63 éve erőszakkal fojtották vérbe, de a szabadságvágy mindig utat tör magának – mondta.

A főpolgármester úgy fogalmazott: hosszú út van mögöttünk, de joggal érezzük, hogy nem kerültünk közelebb az álmainkhoz.

A lentről indult vezetőkből mára kiváltságos kevesek lettek, akik azt hiszik, nekik mindent szabad – tette hozzá.

Felszólította hallgatóit, vegyék vissza az álmaikat, mert ahhoz, hogy az '56-osok, a '89-esek "és a múlt vasárnap" álmait megvalósítsák, nem a hatalom emberei kellenek, hanem az emberek hatalma.

A köztársaságnak arra van szüksége, hogy az emberek a sarkukra álljanak, kiálljanak másokért és önmagukért, hogy beleszóljanak a közügyekbe

- mondta. Úgy fogalmazott: tíz napja közösen meghúzták a vörös vonalat, és kimondták, hogy "semmit rólunk nélkülünk".

Közölte: a kormány és a főváros vezetői közötti tárgyalások a jövőben nem arról fognak szólni, hogy mit akar a városvezetés, hanem arról, mit szeretnének és mit nem a budapestiek.

"Nyissunk új fejezetet, a felelősségvállalás új korszakát, legyen ennek a szimbóluma ez a tér, amely a megújulása után minden nap nyitva áll majd az emberek előtt" – mondta Karácsony Gergely.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
..így még melegében lehet ígérgetni...de majd a magvalósítás fogja a sikert vagy a bukást hozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Jaj de szípeket ír az MTI Csak nem meggyógyultak?
verőce21
Kék-cédulás választás az Európai Unióban, avagy hogyan szerez a Hálózat befolyást az európai önkormányzatokban.

Ez természetesen egy fikció csupán és semmi köze sincs a valósághoz. A nevek a fantázia szüleményei és nem köthetőek létező személyekhez.

Annak idején a komcsik úgy csalták el a választásokat, hogy IFA platón utaztatták a szavazóikat, akik szorgosan leszavaztak egy nap alatt 10-15 városban és faluban, így az ő szavazata 10-15 szavazat volt, nem csak egy, mint a kisgazda, vagy más egyszerű, nem megszervezett csalásra épülő szavazat.

Anno ezt a választási csalást nevezték kék-cédulás választásnak.

Ma ez már másképp történik, de az eredmény ugyanaz.
Ja, és már nem kommunistáknak hívják őket, hanem internacionalista hálózatnak, NGO-knak. A csalás és manipuláció művészetét egy magasabb szintre emelték, tényleg nemzetközi szinten végzik.

De lássuk, hogy hogyan is működik az a hálózat, mondhatni a piramis játék, ami a mi bőrünkre megy, de ők profitálnak belőle.

Képzeljük el a rendszert úgy, mint egy kutyaszánt.

Van az irányító ember a szánon, aki néha odacsap egyet az ostorral, de alapvetően úgy éri el, hogy a kutyák arra fussanak, amerre ő akarja, hogy eteti, gyógyítja őket, azaz ellátja őket minden szükségessel, ami az életükhöz kell. Ezzel teremti meg a kutyafalka hűségét és, hogy mind egy irányba húzzon.

Aztán itt van a vezérkutya, amely elől fut és diktálja a tempót. Ő figyel arra, hogy a gazda milyen utasításokat ad és annak megfelelően tereli a csapatot.
És végül a mögötte futó temérdek kutya adja az erőt, ami a szánt mozgatja.

És most konkrétan arról, hogy hogyan járnak át az eszünkön és veszik ki a döntés jogát a kezünkből.

Van ez az Európai Unió nevű intézményrendszer, ahol az országok jogi káoszából jogharmonizáció útján a EU irányelvek szerint kell az egyes országok jogrendszerét úgy alakítani, hogy az harmonizáljon a többi ország jogrendszerével.

Itt lép be az irányító, aki a szánon áll és a szánról határozza meg az elérni...
verőce21
Itt lép be az irányító, aki a szánon áll és a szánról határozza meg az elérni kívánt célt. Nevezzük őt az egyszerűség kedvéért Gyurinak. Gyuri elmegy Brüsszelbe és eléri, hogy úgy alakítsák jogharmonizáció segítségével az egyes országokban a választási törvényt, hogy ott egy EU állampolgár – ha rendelkezik az adott városban lakcímmel – szavazhasson az önkormányzati választáson.

Itt lép be a vezérkutya a folyamatba, nevezzük őt Fransnak. Ő nagyon hűséges és értelmes kutya. Kiemelt helye van a kutyaszán hálózati rendszerében. Frans eléri, hogy ezt az irányelvet minden tagállamban elfogadják és alkalmazzák, hiszen az EU-ban egy nyílt társadalomban élünk, vagy mi.

És elérkeztünk a csapathoz, ami az egész kutyaszán rendszert mozgatja.
Az egyik kutya neve Péter, a másiké Dániel, a harmadiké Márton, a negyedik András, és jön Kati, Anna, Ferenc, Klára, István és így tovább. Hosszú a sor.

És hogy hogyan működik a hálózat, amit Gyuri, a kutyák gazdája és irányítója kitalált, ami a rendszert működteti?

Így!

Péternek, aki ténylegesen életvitel szerűen Budapesten él vannak barátai szerte az EU-ban. Ezek a barátok Brüsszelben Rómában, Berlinben Londonban, Párizsban, stb. élnek szintén életvitelszerűen és filantróp szervezeteknél, pártoknál dolgoznak, vagy egyetemeken tanulnak, tanítanak, vagy éppen nem csinálnak semmit, de van egy , vagy ötven lakásuk az adott városban, vagy városokban, aminek megvásárlásához a hálózat biztosítja a forrásokat.
Péter megkéri a Brüsszelben Rómában, Berlinben Londonban, Párizsban élő barátait, hogy adják ki neki a lakásukat persze csak papíron. Írnak egy bérleti szerződést és ezzel bejelentkezik lakónak a városban.
Péter igazándiból nem akar életvitelszerűen egyszerre Brüsszelben Rómában, Berlinben Londonban, Párizsban élni, csak a virtuális bérleti szerződés kell neki, amivel igazolja a helyi hatóság előtt, hogy ő életvitel szerűen ott él az adott 10-15 városban egyszerre, hiszen rendelkezik tartózkodási helyet igazoló okirattal. Ez már...
verőce21
Ez már elég is ahhoz, hogy a hatóság kiállítsa a lakcímkártyát, ami feljogosítja őt mind a 10-15 városban, hogy az önkormányzati választásokon éljen szavazati jogával. És Péter elutazik a választás napján abba a 10-15 városba és leszavaz arra a szervezetre, amit a gazda meghatározott számára.

A rendszer működésével kapcsolatos költségeket a gazda állja, azaz biztonságos és jó életet biztosít az összes hálózatban működő kutya számára, amiért csak annyit kell tenniük, hogy fenntartják és működtetik az újkori kék-cédulás választási csalás rendszerét, azaz működtetik a hálózatot.
Na, most ezt képzeljük el többszörosére emelve.

A hálózati rendszeren keresztül több ezer, százezer kutyát tud irányítani a gazda az EU összes településén, amivel mindenhol befolyásolni tudja az önkormányzati választások eredményét úgy, hogy minden egyes kutyának nem egy, hanem 10-15 szavazási lehetősége van.

Ezzel – ahogyan a vezérkutya már megmondta – olyan lehetőségek nyílnak meg az összes EU tagállamban, hogy a regnáló tagállami kormányok kihagyásával az önkormányzatokhoz közvetlenül eljuttatott források segítségével fenn lehet tartani a hálózat folyamatos működését, illetve befolyásolni tudják a tagállamok működését, anélkül, hogy az állampolgároknak bármilyen beleszólása lenne a saját sorsuk alakulásába.

Budapesten megcsinálták a főpróbát és működött. Győzött a hálózati kutyafalka úgy, hogy nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog győzni, hiszen manipulálni tudták az önkormányzati választásokat ötven-, százezer olyan szavazattal, akik csak időszakosan, vagy nem is élnek az adott városban, csupán egy napra a lakcím-kártyájukkal és az útlevelükkel a zsebükben elutaztak Budapestre és leszavaztak a megadott pártszövetségre, jelöltre.
A következő lépés az lesz, hogy a rendszert és egyben a hálózatot ki fogják terjeszteni a megyei jogú városokra és az ötezer fő fölötti településekre is.
A pénzek központi átcsoportosításával közvetlenül az adott városokba fogják irányítani az EU...
verőce21
A pénzek központi átcsoportosításával közvetlenül az adott városokba fogják irányítani az EU állampolgárai által befizetett adókat, ami az önkormányzatokon, pályázatokon, NGO-kon keresztül a hálózat zsebébe kerül.

És most képzeljük el ezt Olaszországban, Lengyelországban, Németországban, vagy Franciaországban is és kész az a rendszer, amivel egy kisebbség befolyásolni tudja a saját érdekében az egész EU politikai, bevándorlási és gazdasági rendszereit.

Persze mindez csak fikció és semmi köze nincs ahhoz, ami most vasárnap történt Budapesten és történik talán az egész EU-ban folyamatosan...
Aki Én
Hajrá Budapest!
Ez egyértelmű jelzés volt a korrupt, gyűlöletkeltő és hazaáruló kormánynak.
Donáld Tramp
Gerikém, majd Fecó főnököd eldönti ezt helyetted ! :D
Jozefina
Úgy gondolom Karácsony tudja, hogy mi a feladata és miket kell végrehajtania a budapestiek és a magyarok érdekében!! Ehhez sok kitartást kívánok és kemény kiállást. Szép és mindenki számára érthető beszédet mondott a választók előtt és nem elbújva 4 fal között!!!
Aki Én
@Donáld Tramp: Ahogy Tarlós helyett orbán gazda?
Aki Én
@verőce IQ 21: És most mit is akarsz mondani a lopott szöveggel? Hogy a számtalan csalás ellenére is közölni tudta a nagy többség, hogy elég a rablásból?
Csizmás Kond
..így még melegében lehet ígérgetni...de majd a magvalósítás fogja a sikert vagy a bukást hozni.
verőce21
@Aki Én: (09:18) Karácsony tisztességes úton nem nyerhetett.
Ezt megértheted még te is.
Aki Én
@verőce21: Nem is volt tisztességes. De még ilyen ellenszélben is tudott nyerni, pedig a fidesz mindent bevetett. Kezd derengeni orbán valódi támogatottsága?
verőce21
@Aki Én: Valóban nem volt tisztességes a bp.-i választás. Valahogy úgy zajlott le, ahogy fentebb részletesen beírtam.
Látom, magas ez neked, hogy megértsd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.