Közép- és Kelet-Európa térségében továbbra is magasnyomás található. Területén zömmel napos, kifejezetten enyhe az idő, ugyanakkor a Fekete-tengertől északra nagy területen borítja rétegfelhőzet az eget, emiatt arrafelé csupán 10, 15 fok a csúcsérték. Ezzel szemben a Kárpát-medencében és a Balkán-félszigeten általában 20 fok felett alakult a maximum, sőt Belgrádban 30 fokot mértek.

Kora nyári hétvégére készülhet, egyre biztosabbak az előrejelzések, Belgrádban 30 fokot mértek

Nyugatabbra egy hullámzó frontálzóna helyezkedik el, felhőzetéből a Mediterráneum nyugati felében többfelé esik az eső. Spanyolországban, valamint Franciaország délkeleti tájain nem egy helyen 50-100 mm közötti csapadékot jelentettek. A Brit-szigetek felett is ciklon örvénylik, hátoldalán sarkvidéki eredetű hideg levegő halmozódott fel. A Kárpát-medence időjárását péntek estig az említett magasnyomás és száraz, meleg levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------

Délután derült, száraz idő lesz. Éjszaka ismét több helyen képződik pára, illetve köd, de pénteken a déli órákra még a makacsabb dunántúli ködfoltok is feloszlanak. A Kisalföldön csütörtökön a déli, délkeleti, pénteken ugyanakkor az északnyugati szél élénkül meg, egy-egy erős széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 22 és 26 fok között valószínű.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.