A kenderföldi lakótelepen élők közül mintegy 250-300 embert 12-15 helybéli elkísért voksolni. A szervezetten mozgó kísérők gyakran bementek a függöny mögé is.

Szavazószállítók miatt érvénytelen a szavazás egy komlói szavazókörben

Meg kell ismételni az önkormányzati választást Komlón a kenderföldi szavazókörben a Pécsi Ítélőtábla jogerős verdiktje szerint.

A kenderföldi lakótelepen élők közül mintegy 250-300 embert 12-15 helybéli elkísért voksolni. A szervezetten mozgó kísérők gyakran bementek a függöny mögé is, és ott vagy még a szavazóhelyiség előtt megmondták a velük tartó voksolóknak, hogy kit kell beikszelni.

A „szavazószállítók” egy, a kormánypártokkal jó kapcsolatban lévő cigány egyesülethez kötődnek, s ez a szervezet a szavazás előtt ételt adományozott a voksolni vitt kenderföldieknek.

(Népszava)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy történt-e valamiféle szabálytalanság az szinte eltörpül

eltörpül attól a tömény ócska mocskolódástól, amit a derék fírkász összehordott

Már indulásnak megragadott az irkodmány alcíme: „Feljelentést tett a kormánypárti jelölt, mert Gyurcsány volt minisztere, Lamperth Mónika jegyző szavazóköri elnöke nem engedte a vizsgálatot a „vándorló” pecsét ügyében”.
Igen egyértelmű, hogy ha történt is valami nem az a lényeg, hanem az, hogy hogyan lehet bemocskolni a benne lényegében nem is szereplőket.
Hogy a derék szerzőt a hozzáértés, vagy legalább a megértés vágya nem zavartan azt jól mutatja, hogy „Különös eset történt az önkormányzati választáson Budapest XV. kerület 3-as számú egyéni választókörzetének 13-as számú szavazókörében”!
No de a lényegre később „Lamperth Mónika jegyző, a helyi választási bizottság elnöke által kinevezett szavazóköri elnök a további vizsgálatot nem engedte. A jegyzőkönyvben csak a hibás, idegen bélyegző tényét rögzítették”!
Nos bár itt már egy meghatározó tényt nem említ, hogy Lampert Gyurcsány volt minisztere, ami sokat elvesz a mondóka ütős voltából. Azonban a dolog igazi poénja – túl azon a tényen, hogy a nyomozás nem a bizottság feladata, sőt nem is jogosult rá – az a körülírás: igen „Lamperth Mónika jegyző, a helyi választási bizottság elnöke által kinevezett szavazóköri elnök”!
Nos csak a rend kedvéért:
az SzSzB- elnökét nem kinevezik hanem választják, méghozzá a bizottság tagjai a választott tagok közül,
a bizottságok tagjait a helyi közgyűlés választja meg
Ami pedig a HVB elnökségét illeti az dr. Forgács József Péter, s meg kell jegyezzem, hogy a jegyző a törvény szerint tag sem lehet, annál is inkább mert ő a HVI vezetője! =))
Sanding
Lamperth Mónika "szakmaisága" nem kíván különösebb kiemelést! Bármi lehet, hiszen gyakorlatilag mindenre alkalmatlan, ostoba liba!
teuton
Es ezt a jelenlevö bizottsagi tagok szotlanul türtek? Vagy le volt mar elöre beszelve? Akkor lehetett volna egyszerübben is megoldani, a mar elöre lefenymasolt szavazocedulakat egyszerüen bed bni, e snem kellett volna senkit kisergetni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.