Újabb ügyben indítványozta Varju László (DK) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél.

A Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy az MTVA székházában decemberben történtek miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Varju László mentelmi jogának felfüggesztését.

A közleményben emlékeztettek: 2018. december 16-án – amikor tüntetés volt az MTVA székháza előtt – több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A képviselők öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de a biztonsági osztályvezető többször tájékoztatta őket arról, hogy az intézmény zárt, védett területnek minősülő területeire nem léphetnek be. Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és azt követelték, hogy engedjék be őket az élő műsor helyszínére.

Azért, hogy a stúdióba bejuthasson, Varju László másnap délelőtt "nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, és megszorította egy biztonsági őr vádliját"

- írták a közleményben. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót eltolták a stúdió ajtajától. A képviselő délután a székház első emeletén akart bemenni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtói nyíltak – ismertették a részleteket.

Hozzátették: mivel a férfi többszöri felszólításra sem távozott és erőszakosan ellenállt, testi kényszert alkalmaztak ellene.

Varju László ekkor a földre feküdt, elkapta, majd kihúzta egy biztonsági őr lábát, ennek következtében a férfi a földre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az országgyűlési képviselő cselekménye garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének felel meg, de a büntetőeljárás lefolytatása csak az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén lehetséges – olvasható a közleményben.

Az Index az ügy kapcsán emlékeztet: az év elején kiszivárgott videófelvételen látható, hogy mi történt Varju Lászlóval az MTVA székházában. Eszerint a képviselőt fegyveres biztonsági őrök a földre vitték. A 444-hez eljutott felvételen azt is látható, hogy Varjut négy-öt biztonsági ember igyekezett kivonszolni a helyiségből.

Az alábbi videót a 444 szerkesztette:

Az Országgyűlés hétfőn egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Forrás: MTI, Index

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A DK és Varjó nagyon a bögyében van a rezsimnek!!! Nem normális ez az ügyészség!!! Minden eddig látott felvételen Varjút, húzzák, nyúzzák. Mellesleg egyedül nem is lett volna képtelen elbánni a biztonságiakkal, ha igen, akkor a biztonságiakat kellene lecserélni!!! Ez egy kirakat per, aminek semmi köze a valósághoz!!!
Bezzeg a fideszes gyökér ellen semmi, aki megvert szintén egy DK-s nőt!!! Bravó, így tovább a lenini úton!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tessék mondani a tények senkit nem zavarnak? Súlyosan sérült a négyből egy izomkolosszus, vagy csak könnyebben? Ha seggre esett, akkor a zúzódás és a kék foltok valóban nyolc nap után "gyógyulnak", de ha ez őt súlyosan érinti, akkor ne menjen biztonsági őrnek, hanem áruljon perecet a Ligetben.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:50; Bede-Fazekas Zsolt, meg ki a f@szom?! Azért kell ismernem, mert együtt jártatok a fidelias egyetemre, anyád marhája!
i.imgflip.com/3b7wzq.jpg
kissé felnőttem
követett el vagy követhetett el nem UGYANAZ. egymaga megvert 5-6 DELI legényt pedig a fotók videók mást mutattak, Ja kell egy bünbak is polpovicsnak? és a képviselői jog az feledésbe ahogy bánnak a képviselőkkel vagy pintyőke van mögöttük
Lepényleső
Hol a világban van olyan,hogy a földön fekvő egy fő követi el a garázdaságot négy-öt ember sérelmére?
Bár ez a nagyot álmodók hazája,de ennek ellenére ebből nagyon kilóg a lólába?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 18:53;Magyarországon hamarosan, már csak a Szabad Európa Rádiót ( SZER) fogjuk hallgatni, annyira szétb@szta jogállamot, a fidesz! Bede- Fazekas Zsoltot meg leszarom, veled együtt!
Magyarországra is jutna abból a 770,3 millió dolláros alapból, amelyet a kelet-európai és ázsiai demokráciák erősítésére szánnak Washingtonban, és amelynek egy részéből újraindítanák a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adását is.
media1.hu/2019/06/12/visszaterhet-magyarorszagra-a-szabad-europa-radio/
i.pinimg.com/564x/fb/47/11/fb471198405ffec44f0bc62bb309f47a.jpg
Eladott Ország
@Pegero: A SZER bevezetése sajnos napirenden van, te fideszes faszszopó szarházi geciláda! Lógni fogtok b@zdmeg!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2139/5995/original.jpg?w=600&h

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.