Augusztusban kevesebb gyerek született, mint egy évvel korábban, és a szülőképes korú nőkre vetített termékenységi arányszám sem javul, ami azt mutatja, hogy tovább kell várni a népesedési fordulatra Magyarországon. Óriási mértékben növekedett viszont a házasságkötések száma.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Nem értem. Ha olyan sikeres a családvédő és segítő program, akkor miért születik egyre kevesebb gyerek? Hazánkban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Na a dagadt retardált törpe újabb hazugsága is lelepleződött!!! =))
namihami
@RonaGyuri: Nyugi, a pénz azért elfogy! Aztán jöhet a kizsuppolás.
lusta
Nem értem. Ha olyan sikeres a családvédő és segítő program, akkor miért születik egyre kevesebb gyerek? Hazánkban.
RonaGyuri
@lusta: @lusta: mert szokás szerint HAZUDNAK és persze LOPNAK!!! =))
nezelodo
Nem értem miért csökken a születések száma, pedig az a bájos jelenség a Novák Katalin, feldobta a férfiak nemi vágyát, csak nem tartott ki hazáig a pártgyűlés után. Lehet, hogy a Borkai videó többet hoz majd a konyhára?
Józsipapa
Novák Katika majd ki magyarázza...
és azt hazudja, hogy a kevesebb több...
Ilyen szarházi, tolvaj - hazug bandának nem
szülnek a nők.
Csak szlogen van; amit a g... az ünnepi,
semmit mondó beszédébe is bele szőtt;
ISTEN HAZA CSALÁD - a fideSS által
kiüresītett és lejáratott szavak;
mint a nemzeti szavunk jelentésének
ledegradálása...
.
namihami
@nezelodo: Ha a Nováklányt már látta élőben, akkor nincs az a ""borkaifilm"", amelyik több vagy csak ugyanannyi aktusra bírná a dologban résztvevőket. Persze, van az a konyakmennyiség. De a Nováknéni látványát feledtetni annyi szükségeltetik, hogy utána már a ""ceruza hegye törik ki"".
nezelodo
@namihami: Nem kell csüggedni, majd a mostanában frissült kipcsák vér meghozza a kívánt eredményt.
Fantomasz
@lusta: Azért mert a felnövő ,felnőt új nemzedék nem hüje .
Az átlagember tudja hogy a halálig tartó robotnak a vállalt gyermekek száma a függvénye (hacsak nem gazdag szülők vagy pártalapon kiváltságosokról van szó ) és azt is tudja hogy ezeknek a kölköknek a felnevelése mennyibe kerül és menyibe fog kerülni ebben az országban . A végső egyenleg brutális ! :-(((((((((((((((((((((((
ahhoz képest amit ezek odabaxnak kezdő alamizsnaként ,azt is csak kétséges feltételekkel , Senki sem szereti ha 30 -40 éven keresztül kizsákmányolják aztán döglődhet minimálnyugdíjon még el nem földelik .:-(((((((((((((((((((((((
nezelodo
@durbincs: Tudod kik voltak a véres segédek? A nem sovány család a megyei diktátor mellett 1957-től...
division
Nem a fenét nem születnek, a megélhetési szülés fénykorát éljük.
nezelodo
@durbincs: Na húzd az igát kis geci, mert lassú vagy...
RonaGyuri
@nezelodo:ne foglalkozzál vele, arra utazik, hogy szerki haverjaival kitöröltesse a cikket! =))
csak úgy....
@nezelodo: rákérdezhetek? bajuszos és nem kövér?
Fantomasz
@durbincs: Fejezd be cápafax ,( itt nyomod folyvást szüntelenül a szidkozódást ) mert a keybordal ütnek homlokon
Én még idejében szóltam alkesz faxkalap .
csak úgy....
@division: ha szerinted így van,akkor ez a statisztika még félelmetesebb.
csak úgy....
@Fantomasz: ne erölködj @durbincs: al, légnyomásos szülök gyermeke és a @reagens: pasija.
Málna
@lusta: Én meg azt nem értem, mit nem értesz. Több program is csak pár hónapja lett bevezetve, évek kellenek, mire kiderül, mennyire sikeresek.
csak úgy....
@durbincs: ne nyalizz ! szarok a lájkodra! ha ez valóban igaz,akkor ez is a fidesznek köszönhetö,mert "tenyésztik" az igénytelen és buta szavazókat...
kokopelli
@lusta: (15:01)..azért,mert a nyugaton születettek gyerekek más jövő előtt állnak! Melyik szülő
nem kiván szebb jövőt,mint amiben ő élt? Az mindíg így volt és így is lesz! Az orbáni légvárakat csak
a különítménye látja! ..mint a király új ruháját is! (;-))
Macskaszem
A fociba is hiába pocsékolják bele az irdatlan milliárdokat, ahhoz tehetség is kell, nem csak puccos stadion, meg érdemtelenül magas fizetés. Gyereket se lehet venni pénzért, mert ahhoz mindjárt az elején kell orvos, ápoló, kórház. Aztán kell ovi, bölcsi, oda meg óvónő, gondozó. Lassan mind elfogynak. Az iskola meg, hogy klasszikust idézzek: "belejár a kisgyerekbe, nem a gyerek jár bele az iskolába". És így tovább. Normális ember átgondolja ezerszer a gyerekvállalást ilyen orbanisztáni világba.
csak úgy....
@Málna: az elméleted szerint,majd a nyugdijasok csinágatnak gyerököket !?
10 éve kormányoz a fidesz és csak pár hónapja tették meg a szükséges intézkedéseket? tudod,hogy ebbü mikorra lesz gyerök? mikor a lovasszobor lépést vált...
simmering73
A babaprojekt dübörög. CSOKoltatom a hülyéket.
tudode
Azért annak nyomós oka lehet, hogy 2010 óta megyünk össze, 9 millió felett, mint a Manca pöcke
.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00001.html
.
A bizonytalanságra, összevisszaságra utódot világra hozni felelőtlenség!
Málna
@csak úgy...: Nem tudom, hogy jönnek ide a nyugdíjasok, semmi ilyesmi nincs az "elméletemben". Nyugi, pár éven belül nőni fog a születések száma.
kereső
A baba váró hitelt sok kettős állampolgár veszi fel. A nem kettősök közül nagyon sokan befektetési céllal veszik fel. A CSOK lakástámogatás nem a minimálbéren(vagy egy kicsit magasabban) bejelentettek támogatása- pedig a gyermekek zöme inkább ott születik, nem a felső középosztályban (amely réteg igen csak vékonyka). A lakossági eladósodottság nől- hiába a korlát (nettó bér 50 %-a), a másik 50%-ból kell élni, a megszületett gyermekre költeni- 27%-os áfa mellett. Az egészségügyi ellátás - főleg vidéken a gyermek ellátás- nem megfelelő (finoman fogalmazva), az oktatás lassan alulról nézi a béka sej-haját. Hiába lenne bölcsöde- munka lehetőség korlátozott. Kicsi gyermekek mellet meg mégsem lehet ingázni, és három műszakot vállalni. A nagyszülők még dolgoznak. Szóval meggondolandó az erőn felüli gyermekvállalás.
grincss
@lusta: Mert csak 1 Borkai(nk) van!
Ő megtette a "kötelességét" a hajón! :-)
csak úgy....
@Málna: igazad van,nincs is "elméleted",azon kívül,hogy éljen a fidesz...,mert ?
majd möglássuk a vak is azt mondta.
csak úgy....
@Málna: a háziorvosok,gyermekorvosok kiöregedtek ,csak abban a régióban amit ismerek az országban, több mint a fele már nyugdijas és úgy praktizál és a szakorvosokról,pedagógusokról nem is beszéltem. ki fogja oktatni gyógyítani a szerinted (hamarosan) bekövetkezö gyermek áradatot?
division
@csak úgy...: Félelmetes bizony. Amennyiben óvodavezető lennél meg is tapasztalnád, főleg ha nem olyan nagyvárosról lenne szó mint Szeged például.
csak úgy....
@division: a "rolexes" szeged? a györi "dolce vita" ,szerinted jobb?
Rockxy
mer a magyarok kefélés helyett is politizálnak, abbú meg nemlesz gyerek.
lásd: propellerkommentszekció!
fahrenheit451
Egész Európában, de az egész világon híres, hírhedt magyar családvédelmi akcióterv - by Katalin Novák, CSŐDÖRT MONDOTT.
Csak szórjak a pénzt, mert mindenkit és mindent pénzért akarnak megvenni - csalva, lopva, hazudva a maguk politikai hasznára, demokráciát gyilkolva, önkényuralmat építve.

De az van, hogy csak pénzért nem lehet megvenni mindent...
colibri
@Rockxy: A magyarok nem elegen politizálnak, nem érdekli az embereket a politika. ...hogy mennyit kefélnek, azt nem tudom. A "propellerkommentszekció" zöme ( nagyon magas %-a) nyugdíjas korú, tőlük már tényleg ne várd, hogy szaporodjanak a magyarok!
lusta
@Málna: Ön hol él? Lehet, hogy nagyon fiatal. Családi adókedvezmények. Egykulcsos adó. Hogy is volt? ˝Az egykulcsos adó kedvező hatása már érezhető a népesedési helyzetben, az elmúlt hat hónap népesedési adatai kapcsán elmondható, hogy "a születésszám elmozdult a növekedés felé" - mondta Matolcsy György a parlamenti meghallgatásán˝. Mindez még 2012-ben. A sort lehetne folytatni, de minek. Az egész egy nagy parasztvakítás, aminek a célja NER lovagok és lo vaginák helyzetbe hozása és gazdagodása. Érdekes, de külföldön a gyerekvállalással tényleg nincs baj.
division
@csak úgy...: Sokkal több a gyerek, nagyobb a szórás. Komoly, nagy városokban egy egyházi oviba pl. nem azok járnak akik közel laknak hozzá, hanem akik valóban oda szeretnék íratni a gyerekeiket, és nem feltétlenül 6 gyerekes megélhetési szülők. Ez az ami nálunk nem feltétlenül így van, de mielőtt szidnád az egyházi ovikat elmondanám, hogy a két önkormányzati ovi elutasított olyan gyerekeket (SNI, egyéb problémák), akiket a mi ovink szó nélkül befogadott. Nyilván nehéz úgy dolgozni egy pedagógusnak, hogy egy részük ilyen, a másik meg csak azért jár oda mert közel van és télen is nyári cipőben jön, de őket miért nem fogadják be az önkormányzati ovik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.