Az MSZP nem támogatja és az igazságszolgáltatás szemen köpésének tartja, a DK szerint felháborító.

Forrong az ellenzék Handó Tünde alkotmánybírói jelöltsége miatt
Fotó: MTI/Kovács Attila

Handó Tündének nem előléptetés, hanem bírósági tárgyalás és felelősségre vonás jár – közölte az MSZP hétfőn az MTI-vel arra reagálva, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tünde OBH-elnököt jelöli.

Az ellenzéki párt szerint az igazságszolgáltatás és az Alkotmánybíróság

"újbóli szemen köpését jelenti", hogy a Fidesz Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak, ő ugyanis az általa elkövetett "sorozatos törvénysértések" miatt bírósági tárgyalást érdemelne.

Jelezték: az MSZP nem támogatja, hogy egy olyan "fideszes pártkatona" legyen a testület tagja, aki már eddig is "szolgai módon részt vett a független a bírói ítélkezés felszámolásában".

"Viccnek is rossz"

Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,

a magyar jogállamiság egyik lebontóját delegálná a Fidesz, akinek "múlhatatlan érdemei" vannak abban, hogy az Európai Unió a hetes cikk szerinti eljárásban elmarasztalni készül Magyarországot az igazságszolgáltatás visszásságai miatt.

Az ellenzéki párt arra szólította fel a Fideszt, hogy haladéktalanul vonja vissza a "viccnek is rossz" jelölést.

Stumpf Istvánt az Országgyűlés 2010. július 23-án választotta az Alkotmánybíróság (Ab) tagjává – az akkori jogszabályok szerint – kilenc évre, mandátuma 2019. július 22-én járt le. A 15 tagú testületnek jelenleg 14 tagja van. A jogszabály szerint az Országgyűlés – kétharmados többséggel – az Ab tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok, vagy legalább húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tulajdon képen igazuk van! Ki ismerné Handónál jobban a férje által kitalált, és útközben megírt immáron többször módosított "gránit szilárdságú" Alaptörvényt! Nem Alkotmányt!!! Az megszűnt!!!
Hogy ilyen szilárd alapra tegyék O.V. lovas szobrát!
Béla333
@Nyírfa: 09.00
Én őszintén szólva nemcsak az MSZP-vel szemben, hanem a DK-val szemben is bizalmatlan vagyok - mostmár!
Az LMP egy lehetőség lett volna arra, hogy az egész eddigi összejátszó, korrupt politikusi csapatot leváltsuk, de ez nem kellett a magyar választóknak. Nekik a már jól megismert bűnözői réteg kellett inkább!
Az LMP is része volt a Fidesz újabb 2/3-nak, mint ahogy az MSZP-DK is pl. azzal, hogy egymás között osztották fel az ellenzéki oldalt a választás előtt, vagy a Jobbik, és az Együtt is.
Magunkat csapnánk be, ha azt igyekeznénk bizonygatni, hogy az ellenzék mindent jól csinált, csak az a fránya LMP rontott el mindent! Mert ez így nem igaz!
Nyírfa
@Béla333: Nem csak az LMP rontotta el, ez így igaz, csak a végén tette fel az i-re a pontot, lökte ki magából Bernadettet, borogatta Hadházyt székestől, fegyelmivel büntette Ungárt stb. Lehet mentegetni az LMP-t, magyarázni, mit miért tett vagy nem tett, de a 2/3 az utolsó pillanatban rajtuk múlt.
Abban abszolút egyet értek, hogy egyenesen visszataszító volt, ahogy kormányváltónak kikiáltva magukat, mintha vadászzsákmányon osztozkodnának, perlekedtek egymással - főleg a szocik és a DK - a remélt jusson. Haragudtam is.
És most is fogok, ha nem változtatnak az attitűdjeiken.
Az Együtt Bajnai-csapat volt, és , ha valamit szívből sajnálok, az Gordon lelépése a politika színpadáról. És hiányolom Juhász Pétert, a Szolidaritást.
kereső
@Nyírfa: 09:00, 11:40 Az elsőhöz: Vitám Bélával-az lmp kapcsán a 2018 választást megelőzően kezdődött, és még most sem képes belátni, hogy a legutóbbi 2/3-os parlamenti! többség az lmp-és a jobbik lelkén szárad főként. Érdekes, hogy az egyszerű szavazók ezt megértették/megértik- azért van ott az lmp ahol van jelenleg. Béla zsigerből gyűlöli Gyurcsányt, persze érthető, hisz az lmp 2008-ban az ő ellenzékeként alakult meg- nem mondom, hogy a fidess gründolta schifferel, bár a lóláb nagyon kilóg.Innen az összemosás még most is a dk-és az mszp-vel. Pedig szerintem ég-és föld. A dk sem hibátlan, volt/van néhány húzásuk, amiért húzom a számat- viszont tisztességben, demokratikus gondolkodásban ég és föld a két párt/és nem az mszp javára.

Sajnos Bajnai tényleg "nem jó szinpadot" választott, amikor összeállt a szocikkal.(2014-ben). Maradt volna a civilekkel- együttel, párbeszéddel, -és nem kellett volna elhatárolódnia a dk-tól. Azt a 2014-s kudarcot megszenvedi az egész ország.
Mondjuk nekem személy szerint nem tetszett, hogy pont az önkormányzati választás előtt hagyta abba- és még az országot is elhagyta. Követett el hibákat-nekem a legemláékezetsebb, hogy orbán "demokrata politikusnak" titulálta, holott ez már 2009-ben is látszott- hogy orbán nem az. Na ,de ez ma már történelem. Az a véleményem, hogy nekünk is "összefogás pártikban" kéne lennünk, nem csak ezt követelni a politikusainktól.Bocsi a hosszúért!
Béla333
@Nyírfa: 11.40
Csak egy pontosítás: az általad felsorolt történetek csak a választásokat követően történtek az LMP-ben, előtte nem volt ilyen. Előtte az összes ellenzékinek hazudott baloldali média (Bolgár Gyuri bácsi és a Klubrádió elvitathatatlan vezetésével) a fő ellenséget nem a Fideszben látta, hanem az önálló indulást tervező LMP-ben, Szél Bernadettben. Ők tudják mit és miért tettek, majd egyszer az egyik egy memoárban biztos elmondja.
Aki Én
Esküszöm úgy néz ki ez az ápolatlan nő, mintha a Matolcsy öccse lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.