Pesterzsébeten az MSZP és a DK első intézkedésként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét, illetve az ellenzéki érdekszövetségből azonnal kihátráló Momentum Mozgalom helyére álló Jobbikot városházi pozíciókhoz juttatta – írja a Magyar Nemzet.

411 ezer forintra emelték a képviselők bérét Pesterzsébeten, a Momentum kiszállt az ellenzéki együttműködésbőlFotó: Facebook / Somodi Klára

Pesterzsébeten a képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésen húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt.

A lapnak nyilatkozó Fidesz-KDNP-képviselők elhatárolódtak az ellenzékiek által hozott döntéstől,

és hangsúlyozták, hogy az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította felfelé a baloldal.

Az MSZP és a DK az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek a támogatásával tudta felsrófolni a béremelést. Cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették – fogalmaz a lap.

A XX. kerületi ellenzéki érdekszövetségben a Jobbik a Momentum Mozgalom helyét is átvette.

„Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el”

– írta a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

(MTI)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Azért ezeknek is jó vastag bőr van a pofájukon!!!
Egy percet nem dolgoztak; és ez volt az
első és legfontosabb napirendi pont!!!
Szégyelljétek msgatokat !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@reagens: Bocsi, téves lájk!
Húzzál már el a bánatos csába!
ara számítani lehetett, hogy a fidesz banda, ahol lehet, mindenütt alátesz az ellenzéknek. Ezt talán most nem kellett volna, de legalább van min csámcsogni a trolloknak. De ne örüljetek, tibi, mert ez nem állítja meg a dominó effektust. Elkezdődött a fidesznek a lejtmenet végre!
SystemError
Mint első intézkedés valóban pofátlan, mint kereset már nem tartom kiugrónak a csábító korrupció mellett. Nyilván itt eddig nem csak ebből éltek...Én amúgy kifejezettem támogatom a piaci béreket a zéró toleranciás korrupció mellett, de hát ebben az országban ilyet még egyik kormány alatt sem láttunk...:)
36
Pedig az ellenzék az igazi keresztény és szociálisan érzékeny...ja nem. A szentek keze, ugye...

Már megint az örök igazság: "A japán ember arra szavaz, akit a legjobban tisztel. A német, a legjobb szakemberre. A magyar pedig, arra akit szidni akar."
reagens
@F_Viktor: Kocogj csak. Legyél edzésben köcsög!
:-)))))))) Bizony, kényelmes cipőd legyen. Persze csak azután mikor kiszabadultál!
reagens
@Desischado: Törődtem én a te sz@ros nézeteiddel vagy véleményeddel? Zavart engem, hogy te kinek drukkolsz és ezt hogy írod meg?
Mi az tetves kínodért foglalkozol velem ha csak oda ugatni tudsz de egy értelmes szavad sincs? Foglalkozz a kis barátaiddal és győzzétek meg egymást, hogy csak ti tudjátok a tutit!
karma1
@kereső: Csak a fizetesemeles, de az osszefogasbol nem leptek ki - nincs nyoma sem a momentum, sem az onkormanyzat oldalan. Igaz, a fizetesemelesrol sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.