Egy munkás életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült, amikor felborult egy daru egy mezőgazdasági telepen – írja honlapján a rendőrség.

Felborult egy daru Gödön, egy ember a helyszínen meghalt
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Egyelőre ismeretlen körülmények között, bontási munkálatok közben felborult egy emelőkosaras daru, és két munkás több méter magasból lezuhant Gödön 2019. október 28-án délután. Az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Társát súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, szakértők bevonásával.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A képen látható toronydaruk még csak véletlenül sem emlékeztetnek egy emelőkosarasra...valószínű valami hiba lehetett a gép rögzítésével, mert a kosaras daruk nem szoktak csak úgy eldőlni..

Egy embert hiába vár a családja...persze itt sem lesz kártérítés, de talán még együttérző kézfogás sem...mert ha kártérítést kell adni, akkor van felelős is...az pedig elő nem fordulhat..

lásd Hableány
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
A képen látható toronydaruk még csak véletlenül sem emlékeztetnek egy emelőkosarasra...valószínű valami hiba lehetett a gép rögzítésével, mert a kosaras daruk nem szoktak csak úgy eldőlni..

Egy embert hiába vár a családja...persze itt sem lesz kártérítés, de talán még együttérző kézfogás sem...mert ha kártérítést kell adni, akkor van felelős is...az pedig elő nem fordulhat..

lásd Hableány
emerencia
@jesz: Sajnos legtöbbször a balesetet szenvedettet hibáztatják. Pár élve kisebb baleset ért a munkahelyemen. A munkavédelmis rám telefonált, hogy ne lepődjek meg, azt fogják beírni, hogy figyelmetlen voltam mert nincs más rublika a jegyzőkönyvben, pedig ő is tudta, hogy nem voltam figyelmetlen. Esetemben ennek nem volt semmi következménye de mégis elgondolkoztató...
NemTudom
szia. a vasoszlop dőlt rájuk,így az 20 méter mélybe borította őket. egyébként emelőkosaras volt. mit érezhet(nek) a gyereke(i) azcéletér vesztő férfinak :c meg persze a másik férfinak is ha van gyereke... (aki meghalt azt ismerte apa szóval tudja ki ő.. mostmár sajnos csak ki volt ő
NemTudom
@emerencia: szerencsére te megúsztad.. csak sajnos nem volt így e férfivel meg a gyerekeivel :c
NemTudom
@emerencia: apa így fogalmazta:"sajnálom,jófej srác volt"
NemTudom
@emerencia: egyébként felnőtt vagy már?
NemTudom
@emerencia: ha szabad tudnom mit dolgozol?
Sámannus
Egy balesetet mindig le lehet írni hogy a munkavégző legyen a hibás.
Más dolog, ha valakinek van vér a pucájában és magara vállalja, hogy pölö én hajtottam ki azt az embert, azért lóg a bele.. (ez csak egy mese akart lenni, de még ott sincs ilyen.)
NemTudom
@Sámannus: igaz,sokszor van olyan(szerintem),hogy tudja,hogy ő a hibás de mégse mondja el,inkább titkolja és sajnos az ő keze miatt halhat,vagy kicsit jobb esetben sérülhet meg egy vagy több ember. viselkedjen férfiként
Sámannus
@NemTudom: A balesetek többsége utcán, vagy otthon történik. Az okok is lehetnek hasonlóak.
A közlekedés jelenleg gyilkosabbnak tűnik, Itt mutatkozik meg leginkább a felelőtlenségünk is. Sokkal több a teendője itt a társadalomnak. Jó is lesz, ha a robotok vezetik a járműveket.
A munka balesetek is elkerülhetőek, lennének, de itt is közös akaratra van szükség
NemTudom
@Sámannus: igen,sajnos a baleset bármikor,bárhol,bárkivel megtörténhet még ha nem is tehet róla. ha jól vezetnék(ha egyáltalán vezetnék bárhogy is)ugyanúgy megvan az esélye,hogy meghalok,mert lehet valami debli jön velem szembe
Sámannus
@NemTudom: Egy dologra mérget vehetsz nem élünk örökké. Hála a jó teremtőnek nincs kivétel, pedig itt vagyok én derék szép szál magyar embör, és nem kivételez velem sem.:-))
NemTudom
@Sámannus: igen,de sajnos sokan fiatal(abb) korban halnak meg(50 környékén,előtte)
Sámannus
@NemTudom: Sajnos a sors (nem soros) azt lehet jobban támogatja, aki tud magával törődni. Egyszer az orvosommal vitatkoztam erről, én ugyanis azt mondtam neki, hogy mindenki ötven százalékig a maga orvosa, és csak a másik ötven a dokiké. Mikor ezt megkérdőjelezte, akkor felhívtam a figyelmét olyanokra, akiket szinte az orvosok sem látnak, mégis makkegészségesek. Vagy mit kezd azzal a beteggel akinek felírja a gyógyszert, és nem szedi be.
Most én nem rég beszéltem egy családsegítővel, aki azt mondta , hogy volt egy temetésen, és megnézte a temetői hirdetőt, és azt mondta, hogy olyanok voltak a hirdetőn, akik a hatvanas éveiben haltak meg, vagy a nyolcvanasban. Valahogy a hetvenesek kimaradtak...
NemTudom
@Sámannus: írnék rá valamit de azért a halállal nem viccelődök,komoly dolog. meg aki másnak vermet ás maga esik bele.
Sámannus
@NemTudom: Az igazat írtam.
Egyébként hasonló időszak volt már a rendszerváltás után, amikor sok férfi halt meg, mert a munkaképes korosztály akkor is ilyen kilátástalan helyzetbe került, a sok gyárbezárás miatt. Akkor még sokan jöttek az anyaországba a határon túlról de mégsem tudták megállítani a népességfogyást.
A mai helyzetben az őrli fel az ötveneseket, hogy erőszakosan visszafogják a bérnövekedés a rengeteg kettős beszéd, vagy mellébeszélés nem ad választ vagy biztonságérzetet. Nagyon érződik a társadalmon, hogy az országot irányító politika csak a hatalom megtartásáról szól. Ma az országot kupecok lócsíszárok, rablók és bűnözők irányítják, akiknek első dolguk az volt, hogy kidöntsék a támaszt a jóléti rendszerek alól, és a társadalom megalázása folyik minden területen. Ez a fiatalok halandóságának szerintem a lelki oka.
NemTudom
@Sámannus: én nem mondtam egyébként azt,hogy nem lenne igaz amit leírtál
NemTudom
@Sámannus: remélem nem zavar,hogy kérdem de mit dolgozol?
szaboria1
Mára már nem számít a munkás védelme mert mér egyetlen egy cégvezetőt sem küldtek sittre. A kártérítésekről meg ne is beszéljünk, mert azt nagyon szeretik kikerülni.
Sámannus
@NemTudom: Annak idején az iparban dolgoztam, és onnan mentem nyugdíjba, de nem álltam le, és ma többféle tevékenységet végzek mint "aktív " koromban. Csak betegségeim idején voltam inaktív, de akkor nagyon a padló alatt voltam.
Ez a mostani időszakom olyan kegyelmi állapot, ami keveseknek adatik meg.
Sámannus
@NemTudom: Már úgy vagyok, mint Feró "Kár belém a gyógyszer." A saját korommal elégedett vagyok, ezért sok mindent kibírtam amikor dolgoztam és amikor betegeskedtem. Már néhány éve hetvenkedem, és elég jól tartom magam.
Te hány éves vagy és mit csinálsz, ha nem vagy a gép mellett?
NemTudom
@Sámannus: elsőnek egészséget,neked és midnenkinek. 14 éves vagyok,most tanultam felvételire,délután megyek foci edzésre meg keddenként kickbox edzésre.
NemTudom
@Sámannus: bocsi az lemaradt,hogy balesetmentes és egészséges életet*(azt rudom,hogy azcegészségest odaírtam)
Sámannus
@NemTudom: Kösz a jókívánságot, de nem a gyermeked életkorát kérdeztem, akinek a gépéről kommentelsz, hanem a tiédet
NemTudom
@Sámannus: lehet nem küldött értesítést,mindegy. szóval én vagyok 14
NemTudom
@Rockxy: ja,az ilyen politikusokkal stb.. soha nem esik baleset(ugye "dolgoznak" mint az állat mellesleg biztos sok pénzt kapnak)
míg az ilyen tisztességes emberek havi 300-400 és látni,hogy az életükbe kerülhet.. nincs igazság :c

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.