A kormány rendkívül elégedett a csipszadó eddigi hatásaival, így arra készül, hogy további termékekre is kiterjeszti.

Meg akarják adóztatni az édesítőszeres termékeket is

Egy kormányzati javaslat szerint jövőre az édes termékek (üdítők, sütemények) után akkor is meg kellene fizetni a Népegészségügyi Termékadót (NETA), ha kizárólag édesítőszert tartalmaznak. Ugyanis ezeknek is a terhére róják, hogy rászoktatnak az édes íz élvezetére.

A csak édesítőszeres termékek közterhe azonban mintegy harmada lesz a cukrosokénak, így például az ilyen üdítőitalok literét 5 forint, a szörpökét 80 forint adó terhelheti. Az édesítőszeres kakaóporok után kilogrammonként 30 forint, cukrozott készítményeknél 50, a gyümölcsízeknél 200 forint illeti meg várhatóan januártól a közkasszát.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Legközelebb már a reggeli vécézést is megadóztatják, és ennek érdekében cm. számlálós ,,Lawrence" tipusú wc kagyló cseréjére kötelezik a lakosságot. Sőt, hogy még tetézzem, szintén ettől a ,,gyártótól", a klímavédelem érdekében még bűzmérőt is fel kell szerelni, mert... ,,a kormány jól teljesít!".
Rohadnátok meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Már az édes íz élvezetét is sajnálják a csóri néptől. A nemzeti potrohostól is meg kéne vonni valamit, leginkább a levegőt, mert sokat zabál, ezért sokat is sz@rik, fingik, büfög.
nezelodo
@Nessy: Ha OV a keresztény gyökereit keresi, venni kell neki egy strapabíró ásót, hogy kibírja azt, hogy rohadt mélyre kell majd neki ásni. Lehet hogy eközben ásványvizet, aztán gázt, ötszáz méterrel lejjebb olajat, és újabb ezer, és még mindig nincs meg a keresztény gyökere... mert sosem volt neki.
namihami
Összeült a csapat, hogy kitalálja, mivel szopassák a zembereket. Egyre nehezebb ugyan újabb és újabb ötletre bukkanni, de ez egy fejlődésre képes társaság.
""Van másik! Na lááátod?""
CsipkeRózsa
Az éves chipsadó még 60 milliárdot sem ér el, ki lehetne hagyni egy keresztényüldözés elleni ajándékot nevesincs országnak, és már el is lehetne törölni az egész chipsadót.
Persze, idén jan. 1.-től is emelték 20 %-kal.
Egy árúcikkre már többféle adót kell fizetnünk, beérhetnék a 27 %-os áfával is, ami egész Európában a legmagasabb nálunk.
szegfue
"A kormány rendkívül elégedett a csipszadó eddigi hatásaival"... mondjatok egyetlen "hatást" is!! Kevesebb fogyott ezekből a termékekből, vagy egészségesebben étkezünk?! A nagy fenét! Ennek nem hatása, hanem "eredménye" van adó formájában! Aztán azt magyarázzátok meg, hogy az édesitőszertől egy cukorbeteg hogy a francba szokna rá az "igazi" cukorra?! Hát veled is csak többen vagyunk...
jesz
@Macskaszem: 10.29. ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. talált, süllyed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.