Közel 14 ezer embernek járhatna ingyen bérlet regisztrált álláskeresőként.

Összesen 13 806 ember van Budapesten, aki regisztrált álláskereső, azaz jogosult lehet az ingyen BKK-bérletre, ha Karácsony Gergely betartja a kampányígéretét – számolt a Világgazdaság. Ez azt jelenti, hogy teljes árú bérlettel számolva ha mindannyian kapnának bérletet, akkor 1,57 milliárd forint lenne a program költsége. Máris alacsonyabb a végösszeg, ha a kedvezményes éves bérlet árával számolunk, akkor 1,42 milliárd forintból jönne ki.

Másfél milliárdot emésztene fel Karácsony terve

Mészáros Péter, a Magyar Közlekedési Klub elnöke azt javasolta a Világgazdaságnak nyilatkozva: több lépésben kellene a programot megvalósítani, első körben a regisztrált álláskeresőknek diákbérletet kellene adni. Ezzel felmérhetővé válna, hogy hányan vannak a munkanélküliek között, akiknek szüksége van bérletre, és hányan vannak olyanok, akiknek most nincs állásuk, de nem is regisztráltak munkanélküliként, ellenben egy kedvezmény hatására megtennék.

A BKK évente nagyjából 200 milliárd forintból gazdálkodik. Ebből közel százmilliárdot a fővárosi költségvetésből kap, a kormány 27 milliárddal száll be, a többi a jegy- és bérletek bevétele, valamint a cég egyéb bevételei.

Cikk- és címlapkép MTI/Kovács Tamás

(vg.hu)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A Fidesz elverhet 30 milliárdot csak úgy a semmire, a főváros miért ne költhetne másfelet hasznos dologra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
A Fidesz elverhet 30 milliárdot csak úgy a semmire, a főváros miért ne költhetne másfelet hasznos dologra?
nevemnick
Amit a zemberekért költenének az sok, de azt nem veszi észre ez a rats társasága, hogy a stadionépítések, az állami vagyon kisíbolása, új adók kivetése, külhoni, nagymértékű gazdaságilag haszontalan támogatások az az ország polgárainak sok(k).
maci0427
Egyik Kutya a másik Eb , Karácsony és a mögött álló Dk. Gy. F. vezetésével folytatni fogja a Demszky gyakorlatot. Szomorú, hogy a 2010. ben elzavart emberek visszatérhetnek , visszaszivároghatnak, hiszen miattuk lett a Fidesznek 2/3 -os győzelme, hiszen az egész ország a baloldal seggberúgását valósította meg ! Miért változtak volna meg és valóban nincs senki más csak ezek, de más néven !? Félelmetes lenne ha 2022. -ben a baloldal nyerne ezekkel a nagy visszatérőkkel !
maci0427
@nemkati: Nem a Karácsony a döntő hanem Gy.F., ők irányítanak !
Csizmás Kond
...hinta...mert mindig van aki szeret szédülni...
Gauntlet
165 milliárd egy szem stadionra? FIDESZ: mehet !
1 milliárd ingyen bérletre? FIDESZ: még mit nem!
nemkati
@maci0427: Karácsonyt senki nem irányítja, pláne nem Gyurcsány. Vicces, ahogy démonizáljátok. :)
nemkati
@Eriksson: Amikor olyan emberek megsegítéséről van szó, akik nehéz, sokszor kilátástalan helyzetben vannak, az nem populizmus, hanem nagyon felelős gondolkodásra vall. A lényeg szerintem ebben van:
"Ezzel felmérhetővé válna, hogy hányan vannak a munkanélküliek között, akiknek szüksége van bérletre, és hányan vannak olyanok, akiknek most nincs állásuk, de nem is regisztráltak munkanélküliként, ellenben egy kedvezmény hatására megtennék."
reagens
Ásd a sírod Geri. Csak így tovább. :-)))))))
nemkati
@Csizmás Kond: Mindegy, mit mond, mit tesz egy ellenzéki, az csak rossz lehet? Mert csak a Fidesz? Hát én azt látom, mindegy, mit mond, mit tesz egy fideszes, az csak rossz lehet. Naponta százával bizonyítják ezt.
Eriksson
@nemkati: Igen sokba kerülne a fővárosnak ez a felmérés.
Úgy csendesen megkérdezném: Egy munkanélkülinek minek bérlet? Hová járhat rendszeresen, ha egyszer nincs állása?
maci0427
@nemkati: Bocsánat nemértelek ! Sokunk emlékszik és tudja azt, hogy kik irányítanak ! Itt egy írás , igaz a fideszes Origó újságtól , de ezt most tedd félre ! Szintén sokunk úgy gondolja , sőt tudja ezt ami benne van az Írásban ! Félelmetes ..., ne legyetek már vakok és emlékezzetek...Egyik Kutya a másik Eb...!!! Tényleg nincs senki más csak GY. F. és banai G. ???!!! --- www.origo.hu/itthon/20191029-karacsonyminden-lepese-a-demszky-korszakra-hajaz.html
Csizmás Kond
@nemkati: Nem azt mondtam.
Amúgy ez az egész tömegközlekedési história megvalósíthatatlan. Ha tényleg kedvezni akarnának ott vannak a diákok, kezdhetnék velük pl középiskoláig és ha marad még osztogatnivaló akkor mehetnének tovább, de még ki sem próbálták, tehát a következményeit sem ismerik. csak szídítenek.
csak úgy....
@Eriksson: eselleg munkát keresni!? erre nem gondótá,te bikfic!?
Qqberci
A Népstadion 150 milliárdnál tart...
Nessy
Milyen igazuk van a híveknek! Másfél milliárd olyan felesleges dolgokra, mint hogy az állás kereső tudjon villamoson vagy buszon menni egy meghallgatásra! Skandalum! Mennyivel fontosabb egy, egy háromszoros áron felépülő stadion, vagy egyéb látvány beruházás!
Ezt igazán mindenki megérthetné! Nem elég, hogy O.V. térden állva imádkozik értünk?
Ludmilla
minden esetre hasznosabb,mint a kurvákra költött milliók
Eriksson
@maci0427: Világos, mint a nap. Gyurcsány az ideológiai, Bajnai a pénzügyi vonalat irányítja.
Éljenek a libák.
RonaGyuri
bagó a szaros fityesznyikek lopásához képest!! =))
RonaGyuri
@Qqberci: el vagy maradva bő 30-al!! =))
nemkati
@maci0427: Már hogy tenném félre, hogy az Origo egy hazug fideszes online szennylap? Ezt is a központból irányítják, hogy miről mit kell írni, kit hogy kell besározni.Gyurcsány a DK-t irányítja, Bajnai meg az üzleti szférában dolgozik, nem irányít itthon semmiféle politikai csoportot. Legfeljebb időnként elmondja a véleményét, ennyi. Engem meg nem érdekel, az Origo milyen rémhíreket, hazugságokat terjeszt.
Giovanni Alba
Én ezt nem értem. Nem értem, hogy a tömegközlekedésnek miért lenne plusz kiadása, hiszen ez maximum elmaradt bevétel. A buszok, villamosok, egyebek akkor is járnak ha egy utas sincs éppen. Akkor hol van itt plusz kiadás és ebből fakadóan veszteség? Mi van a vidéki ingázókkal, akik jellemzően hetente öt napot utaznak a havi bérlettel, tehát havi nyolc napot "csak úgy" fizetnek? Ha már számolgatunk, akkor ez a BKV-nál pluszként jelentkezik.
tudode
Ahhoz képest ez a 1,42 milliárd forint, hogy 13 806 álláskereső mozgásterét könnyítené meg bagónak tűnik ahhoz képest, amelyet a NER tagok, és az enyveskezű család szakít ki a közösből
.
ner-tagok lopásai
.
Nagyjából 16 400 találat (0,48 másodperc)
.
www.google.com/search?q=ner-tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER&aqs=chrome.2.69i59j0j35i39j0j69i61l2.4878j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ezen túl, vagy belül
.
orbán család milliárdjai
.
Nagyjából 135 000 találat (0,45 másodperc)
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j0l2j69i61.11727j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Tehát a demokrácia, és a rablógarázdálkodás még nem fér meg egymással, mert ezeknél van a fapipa!!!
Nessy
@Giovanni Alba: nem érted Te a fidesz féle unortodox matekot!
Tudod 49 % = 2/,3, hatalmas győzelem! A háromszoros áron túlszámlázott beruházás természetes! Most gondolj bele, hogy a majd 200 ezer milliárdos Puskás stadion mennyivel fontosabb, mint a rengeteg, 1,5 milliárdos kiadás a plebs "kényelmére"!
rokker33
@Giovanni Alba: Na pont ezt akartam kérdezni!! Sőt ha Budapest kifizeti a 14 e jegyet amit egy munkanélküli nem tud, akkor ez nem veszteség a BKV nak hanem nyereség! Szerintem...
advocat
Ez azért nem egy nagy összeg. Ha a zsebemben lenne akkor igen, de költségvetésileg, amikor a Nép/Puskás stadion a duplájába (?) került, ami azért majd 100 milliárd!!! És az úszó vb több tízmilliárdjáról szó se essék!
kereső
Ó, azzal semmi baj, hogy a Puskás-aréna "becsült" bekerülési költsége 50 milliárd Ft volt, aztán mire elkészült ráköltött az ország 150 milliárdot. Csak az a probléma, hogy Karácsony Gergely a főváros büdzséjéből el szeretne költeni 1.5 milliárdot, azon emberek érdekében, akik rászorulnak. És még a BKV is jól járna, mert + bevételhez jutna. És nem utolsó sorban ezzel egy kicsit csökkenne ezeknek az embereknek a kiszolgáltatottsága. Persze az itt tobzódó orbánhivők sem ismerik az emberség, az empátia, és a rászorultsági elven történő támogatást.
Eladott Ország
A magyar társadalmi szolidaritás jelszava: dögöljön meg a szomszéd tehene. Meg lova. Meg kutyája. Mert honnan van neki az a csillogó tízforintosa? Meg az ő kakasa miért kukorékol napkeltekor, az enyém meg nem? Két jelszava van. A másik: "Aki hülye, haljon meg!" A harmadik meg, "akinek nincs semmije, az annyit is ér" Hát ennyit ér. Itt most kilenc éve az ország totális, nagyüzemi kifosztása zajlik. Abba ilyen marhaság, mint szolidaritás egy picikét sem fér bele. Csaxólok', hogy herr Szájer kifelejtette a TB-t az alaptörvénynek nevezett ponyvaregényből. Tehát mióta az van érvényben, nem járulékot, hanem adót fizetünk. És a kettő között van egy árnyalatnyi különbség. Ja, a nyugellátáshoz való jog is kimaradt valahogy. Bizonyára véletlen...
csak úgy....
a tömött buszok,villamosok,metro, ingyen,mennyivel kerülnek többe,mint az üres stadionok?
maci0427
@Eladott Ország: Mindegyik az 1990 -óta ! Színjátékosok - köpönyegforgatók ! De 2010. -ben Gyurcsány és Bajnai is levizsgázott de főleg az előbbi !!! Ezek ne térjenek vissza ! Amúgy qúrva jó haverok , iskola és párttársak , egyetemi társak és mindegyik milliárdos balról jobbra ! Mókuskerék ! Xar a szitu jobbról balra középen át ! Hülyítik a népet a nép meg vevő rájuk !
Jozefina
Igen helyes a kedvezmény bizonyos ideig, de nem a végtelenségig. Én max 3 hónapig adnám. Aki ennyi idő alatt nem talál munkát az nem is akar dolgozni!!!
Nessy
@kereső: 2010-ben még Orbán is elismerte, hogy jó állapotban vette át a hatalmat. Még volt IMF hitel, amit gyorsan elköltött, és látványosan kiebrudalta az IMT-t. Azóta nem kevés hitelt vettek fel magasabb kamattal, rosszabb kondicíókkal innen, onnan. Igaz, itt nem kérik számon, mennyi tünik el belőle magán zsebekbe. A hitel állományunk a MANYUP pénzek ellenére nominálisan köszöni jól érzi magát. Igaz, a GDP növekedésnek hála, azzal arányosan csökkenést mutat! Csak hát azóta emúttkilencév és egyre hátrébb csúszunk minden területen! De hát a híveknek ez már nem jut el a tudatáig!
Nessy
@Jozefina: Van is, meg nincs is igazad az "aki akar dolgozni, talál munkát"! Lehet, hogy villanyszerelőt, kömüvest, burkolót, busz és villamos vezetőt keresnek, csak éppen a delikvens 50 körül van, egész életében pl. könyvelt, és annyi tehetsége van ezekhez a szakmákhoz, mint egy hat hetes macska kölyöknek! Persze, lehet, hogy keresnek könyvelőt, de az legyen fiatal, legyen azért sok éves gyakorlata, és kap kezdő minimálbért! 50 felett közlik a delikvenssel, hogy már idős! És ez évek óta így van.
CsipkeRózsa
Aki állandóan Bajnai, Gyurcsány befolyására hivatkozik, téved, ők is akkor tudják meg, amikor mi.
Nem kell elhinni a fidesz, v. Orbán hazug dumáját.

Na, és a másik emberrel való együttérzésre is szükség volna sokak részéről.
CsipkeRózsa
Ki tud Papa49-ről? , vagy csak én láttam régen a bejegyzéseit?
csak úgy....
@Eriksson: te leragadtál a múltban,föltehetöleg ezért nem jut el a tudatodig a mostani,aktuális lopások,visszaélések, - hatalommal való visszaélések száma!
nem a kedvenceim a szocik,sött! de azt egy normális embörnek látni kéne,hogy a fideszes elvtársak,lassan kenterbe verik öket! egy normális országban a kormányzó párt,nem azért van,hogy a miniszterelnök hobbiját kielégítse,eddig értesz!?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: már nékem is hiányzott,talán a durbincs miatt "kivándorolt" alaszkába,hogy értelmes 1/2 halat is lásson..
CsipkeRózsa
@Ludmilla: Ez biztos? Ismerted őt személyesen?
görbetükör
A kormány mikor számol el azzal, hogy a beáramló ezermilliárdokat mire költötték?
csak úgy....
@görbetükör: soha a büdös életben! ..talán stadionra?
olvass kicsi vissza,állítólag "papa.49" ... :(
advocat
És Chilében: "Így akármilyen jól teljesít is a gazdaság papíron, a legszegényebbek éheznek, és alapvető fogyasztási cikkeket sem engedhetnek meg. Így már érthető, miért változhatott a jegyárak miatt indult tüntetés olyan mozgalommá, amely már a rossz egészségügyet, oktatást, és az adórendszert kéri számon a kormányon. Ahogy egy a BBC által megkérdezett tüntető fogalmazott: „Ez nem politikai pártokról szól. Az emberek mérgesek, és már hosszú ideje érett az, ami most történik.”
Ludmilla
@CsipkeRózsa: személyesen nem,de ugyanannak a közösségnek a tagja vagyok.Infarktust kapott,és belehalt szegény
CsipkeRózsa
@Ludmilla: Köszönöm, hogy elmondtad, nagyon sajnálom.
Eladott Ország
Becslések szerint 400 ezer keményen munkanélküli kisembernek egyáltalán nincs társadalombiztosítása. Ezt úgy lehet elérni, hogy az ember elveszíti az állását valamiért. Akár azért, mert megsérül, tartósan megbetegszik, vagy szimplán megszűnik a munkahelye. Amennyiben nem jut közmunkához sem, akkor nincs meg a ledolgozott napok száma. Ha az nincs meg, akkor nem kap álláskeresési járadékot, vagy mi a francot. Tehát az a szép helyzet áll elő, hogy egy minden bevétel nélkül tengődő embernek önmagának kellene befizetnie a havi TB-járulékot, amit mi a francból is fizetne? Ha pedig nem fizeti, nincs biztosítása. Ha nincs biztosítása, kaphat ugyan sürgősségi ellátást, az orvosok többsége sem fogja elhajtani a rendelőből, ha villog a jelzés a monitoron. Emberségből ellátják. Ha emberünk esetleg összeesik az utcán az éhezéstől, be fogja vinni a mentő a kórházba. Ott kap macisajtot, fél kiflit és miután szépen kihízott, mehet dolgára. Aztán jön a borsos számla a kórháztól, amit megint csak nem tud miből befizetni. Innentől sakk-matt, mert a tartozást behajtja az állam. Ha el kell árverezni a tetőt a macisajt-zabáló potyautas feje fölül, akkor az fog történni. Amennyiben emberünk szerencsés, olyan erős a szervezete, mint a vas és nem kerül orvoskézre, akkor is gáz van. Ugyanis amennyiben valami csoda folytán állást talál, fizetést akkor sem nagyon fog kapni, mert visszamenőleg levonják a be nem fizetett társadalombiztosítási járulékot. Öt évre visszamenőleg. Ja kérem, ez így korrekt! Talán az lehet a kormány koncepciója, hogy egyfajta passzív eutanáziával igyekszik megelőzni a nyugdíjrendszer bedőlését.
csak úgy....
@Ludmilla: ez borzalmas! ...bezzeg az idióták nem kapnak infarktust!
Ludmilla
@csak úgy...: sajnos nem,nagyon sajnálom,bírtam az írásait
nemkati
@Ludmilla: Jaj, papa, de szerettem! Annyira sajnálom! :(
kereső
@Ludmilla: :( nagyon sajnálom. Nyugodj békében @ papa49.Jókat beszélgettünk...
kereső
@Nessy: Köszi Nessy. Annyit tennék hozzá, hogy az IMF hitel nagy része ott csücsült 2010-ben, az MNB trezorjában deviza tartalékként. Mert nem az álllamcsőd fenyegetés volt a legnagyobb baj, hanem a magyar fizetőeszköz sérülékenysége- ez volt az igazi oka a hitelfelvételnek. Igy aztán orbánék visszafizették jóval magasabb kamatozású piaci hitelből. A tartalék meg úgy járt , mint az aranyfedezet. Pirospöttyösseggűkuszaszem györgy tőzsdézett vele egy kicsit, igy mára az is párolgóban van.Várom azért macilány válaszát is. Ő mire emlékszik?
Nessy
@kereső: lehet, hogy még csak fiatal bocs, és nincsenek emlékei!
maci0427
@Eladott Ország: Nem erről van szó ! A másik sem különb !!! Hidd el , hogy "ezek" mindenben megegyeznek , ki mikor meddig legyen hatalmon ! Elvannak osztva a dolgok minden téren ! Most ez , majd akár évek múlva az , ha a választók is így akarják ! A baloldalnak mindegy , nem lesz kevesebb a pénzük és majd jön megint a jobb ! -- "Bal jobb mennek a majmok...!" -- A Nép meg mindent bevesz és elhisz , reménykedik, pedig a történésekbe nem sok beleszólásuk van, hiába vannak a választások , remélem érthető, hogy mire gondolok ?! Régi cimborák mindent megbeszélnek és mindenről mindenben megegyeznek ! A nép feje felett ! És csak röhögnek magukban !
maci0427
@kereső: Mi lett volna ? Te nem tudod ?
kereső
@maci0427: Kedves, Te hoztad fel 2010-et. Itt ,mi (Nessy-vel) már emlékeztünk erre--arra. És kiváncsi vagyok, hogy Te mire emlékszel- mert csak utalás volt az évszámra,semmi több.
maci0427
@kereső: ... Már megírtam itt is eleget , de sokan nem emlékeznek erre, talán Te sem , így tovább csak utaltam rá, fent van...Nem csak emlékszem .. ! 2010. - ben az egész ország elzavarta a Gyurcsány Ferenc - Bajna Gordon vezette baloldalt de olyan nagyon, hogy alig szavaztak akkor a baloldalra, az egész ország narancssárgában úszott és a Fidesznek így lett 2/3 -os győzelme mindenféle valós vagy kitalált csalás és külföldi bejövő , itt lakó , stb. szavazatok nélkül ! De már 2006. ban is majdnem megvolt de akkor Mikola István fidszes góré elqúrta és így is alig veszített ! Baxák meg , most azok jönnek megint vissza akiket elzavartak , elzavartunk mindnyájan majdnem ? Ne vicceljünk már ! Elég is volt ebből lexarom már az egészet kész vége, visszajöhetnek , de ha ugyan azt csinálják az akkori balhéjukkal együtt akkor ők is ellesznek megint zavarva , mint ahogyan sokan kívánják most a Fideszt elzavarni , de a Mókuskerék az tudod..., nem áll meg főleg a haverok régi iskola és pártársak között , hiszen mindenki egy tőről fakad ! Érthető már remélem, de komolyan még egyszer nem magyarázom el ! Apropó , 2010 -előtt is mindenki meggazdagodott " akinek kellett " , de már 1990. -es genszterváltáskor is !!! Üdv.
maci0427
@kereső: Egyértelmű az is, hogy ki áll Karácsony mögött , na nem a decemberire gondolok és ez szőrnyű ! Sőt félelmetes !
kereső
@maci0427: 10:18 Tényleg igy történt, de tennék egy kis kiigazitást- :2010-ben otthon maradt több mint 850 ezer korábbi baloldali szavazó, meg 350 ezer korábbi szabad madaras. Na inkább ezek zavarták el az mszp-t,( az szdsz ezek után megszűnt létezni-) mint a fidess-jobbik-lmp konglomerátum. Most mit látunk? A fidess hivők, annak ellenére, hogy kilopják a szemüket, meggyalázzák-és poltikia marketingként használják a vallást, a kereszténységet, nap-mint nap megszegik a 10 parancsolatot, mégis a fidess a nyerő. Hogy van ez akkor?
Eladott Ország
@Qqberci: 09:51; A Puskás stadion , Befogadóképesség: 67.889 Költség: 525 millió font (190 milliárd forint)
Nincs kizárva, hogy az átadás után is drágulhat még mint a vizes vb.
www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/az-uj-puskas-a-vilag-legmodernebb-es-legdragabb-stadionjai-kozott-itt-a-lista

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.