Szanyi Tibor szerint megérlelt döntés Botka László MSZP-ből való kilépése.

Megérlelt döntés Botka László szegedi polgármester MSZP-ből való kilépése – mondta Szanyi Tibor, az MSZP volt EP-képviselője, az Igen mozgalom alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Botka László 2002 óta Szeged polgármestere, legutóbb pedig már nem az MSZP, hanem egy egyesület jelöltjeként, lokálpatrióta ízű összefogás élén győzött, így evidens, hogy ezek után nincs, amiért az MSZP-ben maradásával a kettőséget fenntartsa

- magyarázta.

A volt EP-képviselő a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőről azt mondta, hogy ebben a kérdésben a nép szava számít, és az már döntött az önkormányzati választáson, ahogy Győrben Borkai Zsolt volt fideszes polgármesterről is döntöttek a választók. Az ügyről a további véleményt a hatóságok mondják majd el – tette hozzá.

Szanyi Tibor úgy vélekedett, hogy a 2019-es önkormányzati választások átrendezték a belpolitikai viszonyokat, a politikai térkép nagyon tarkává vált. A politikai pártok régóta marakodnak a hatalmon, de csak azok a politikusok cselekednek helyesen, akik nem a hatalmi kérdések, hanem az emberek problémája mentén gondolkodnak – fogalmazott.

Ez adja az Igen mozgalom létjogosultságát is, vagyis, át kell lépni a hagyományos pártpolitikai törésvonalakon, az emberek számára legfontosabb kérdésekkel és nem azzal kell foglalkozni, ki kivel huzakodik a politikai életben – mondta Szanyi Tibor.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez a Szanyi mijalófaszt csinál a vélekedésen kívül? Se egy tüntetés, se egy kemény tiltakozás? Neki biztosan megfelel a budapesti egészségügy helyzete, az egészségügyben dolgozók fizetése, és a nyugdíjas ismerősei is jól vannak...

Hőbörögni a saját érdekében azt tud, de a régi elvtársi harcosság amnépért, az már a múlté...csak a nagy pértfizetés maradt...merthátugye el kell tartani a családot.

Nagy szar ez az egész...
evacica
Kedves Tibor! Csak egyet felejtettél el, hogy az összefogás is Botka háta mögött, állt a mostani választáson! Nem vitatom, hogy Botka jó polgármester, de én azt hittem, hogy elvei is vannak, nem csak érdekei!!! Botkából az MSZP csinált polgármestert, th. elindította a karrierjét, ennyire futotta, a Mór megtette a kötelességét a Mór mehet!
kereső
@evacica: egyet ne felejts el- ez az mszp, nem az akkori mszp.Nincs még egy Horn, Nyers Rezső,...
Peller Anikó
@evacica: az tragikus amikor elvek felülírják a választók, a nép, a nemzet (vélhetően jogos) igényeit. Az emeszpé lassan lecseng és végre körvonalazódik némi fiatalabb konglomerátum. Tisztesség legyen, ez a legfőbb várakozás. Ez lehetne elv, ne a politikai irányvonalak.

Ne hazugság, lopás, csalás és geciség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.