A jövőben más dimenzióban vesz részt a közéletben.

A tavalyi parlamenti választások után lemondott a Jobbikban viselt elnöki tisztségéről, most azonban ki is lépett a pártból Vona Gábor – írja a Népszava.

Vona a hírt megerősítette a lapnak, és elmondta azt is, hogy már idén tavasszal jelezte szándékát Sneider Tamás pártelnöknek, ám úgy állapodtak meg, hogy Vona csak az önkormányzati választás után hagyja ott a Jobbikot. Így is tett:

néhány nappal a választás után be is jelentette kilépését.

Vona hozzátette, nincs konfliktus a háttérben, a döntése régóta érlelődött, és meglátása szerint épp jó lélektani pillanatban, a Jobbik számára relatív sikeres választás után lépett ki a pártból.

Más dimenzióban veszek részt a közéletben. Olyan társadalmi problémákkal szeretnék foglalkozni, amelyek nem férnek bele a pártpolitikai keretekbe. Vloggerként hasznosabb és hitelesebb, ha nem vagyok egyik pártnak sem a tagja.

 - közölte Vona.

Úgy vélte, nem lenne elegáns, ha minősítené a Jobbik mostani politikáját: valamivel egyetért, valamivel nem. Ennek azonban semmi köze a kilépéséhez. Máig tartó barátságok is fűzik a párthoz.

Sok sikert kívánok a Jobbiknak!

– mondta végül Vona Gábor.

Hasonlóan tett a Jobbik is, amely az Index számára küldött közleményben azt írja:

tiszteletben tartják Vona Gábor döntését.

Megjegyezték, Vona a tavalyi parlamenti választások óta a Jobbik munkájában sem vett részt, közéleti aktivitását pedig a jövőben a Második Reformkor Alapítvány vezetőjeként kívánja folytatni.

A Jobbik sok sikert kíván neki ehhez.

Forrás: Népszava, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Na ezt meg ki mondta: "Mi komolyan gondoljuk a demokráciát, a szólás- és a sajtószabadságot, hiszen 45 évig nem volt benne részünk, szenvedtünk ennek a hiányától. ..."- találós kérdés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.