Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet meghívására érkezett a magyar fővárosba Netanjahu fia.

Soros György üzletember belülről rombolja Izraelt, szervezetei éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától

– jelentette ki Jair Netanjahu konzervatív kommentátor, tanácsadó kedden Budapesten.

Benjámin Netanjahu eddigi izraeli miniszterelnök fia a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet meghívására érkezett a magyar fővárosba, ahol az általuk szervezett Izrael és a választások című rendezvényen tartott előadást. Jair Netanjahu azt mondta, hogy az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben.

Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában

– tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy Magyarországnak helyes Izraelt támogatnia, mert közösek a történelmi gyökereik. De keresztényként is ez a megfelelő cselekedet, ugyanis – jelentette ki Jair Netanjahu – a Közel-Keleten Izrael az egyetlen védelmezője a kereszténységnek.

Magyarország úgy tudja segíteni Izraelt, hogy nyomást gyakorol az unióra:

ne támogassa az izraeli radikális civil szervezeteket, cégeket több millió euróval. Ezek anticionisták, zsidó- és keresztényellenesek, anarchisták, palesztinokat segítők, sőt némelyek felkeléseket robbantanak ki, autópályákat barikádoznak el

– sorolta. Szerinte egyes szervezetek célja, hogy megszüntessék Izrael zsidó identitását, mások illegális bevándorlókkal akarják elárasztani az országot – példálózott. Ezek a szervezetek jogi és egyéb szolgáltatásokat kapnak Sorostól és az EU-tól, ezért rendkívül erősek. Bár csupán a lakosság 5 százalékát képviselik, szörnyű károkat okoznak az izraeli demokráciának – hangoztatta Jair Netanjahu.

Azt mondta:

ha az EU ragaszkodik ahhoz, hogy a területén kívül költsenek el sok millió eurót, akkor Magyarország követelje meg, hogy ezzel ne egy barátságos demokrácia belügyeibe avatkozzanak be, hanem például afrikai éhezők megsegítésére fordítsák az összeget.

Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen Jair Netanjahu azt mondta: első számú ellenségük Irán, amelynek határozott szándéka, hogy eltörölje Izraelt a föld színéről.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében azt mondta: a Közel-Kelet történései közvetlen hatással vannak Európára és azon belül Magyarországra. A térségről szóló hírek azonban sokszor fragmentáltak maradnak, nem visznek közelebb ahhoz, hogy megértsük, miért nem mutatkozik a béke reménysugara a Közel-Keleten – tette hozzá.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.