"Tőlem idegen minden politikai feszültségkeltés, akár jobb-, akár baloldalról történik" – írta a neurobiológus. Levele januárban landolt Orbán Viktornál, de egy részlete a napokban kiszivárgott.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez is utólag gondolkodik arról, hogy mit kellett vagy nem kellett volna írnia?
Akkor tökéletesen összeillő levelezőpartnerei egymásnak.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igazi Freund-i elszólás

avagy Zirc nincs messze a Vál völgyétől

Mottó:
der Freund = a barát mellett:
Szerető, jóakaró, pártfogó, párbajsegéd, …

Nos az ügyben – hogy kit, hogyan és az milyen és hogyan viselkedik - abban van valami jellegzetes orbániai agy„báj”. Az MTA megrendszabályozása újabb fázisához látszik érkezni. A kijelölt helytartó – meg kell mondjam nem is nagyon véletlenül – egy méretes blamázzsal indított.
Túl azon, hogy az ELKH-ban való szerepvállalása – ami de jure is gond lehet – beárnyékolja a személyét, személyes levelet írt Orbánnak: „a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak élni, és onnan tovább mételyezik a közéletet és a fiatalságot.”
A levél külön érdekessége abbéli vélekedése, hogy: „A levélben Freund elsősorban a Palkovics-féle intézkedések ellen kelt ki, és kérte, hogy a miniszterelnök késztesse jobb belátásra miniszterét. Mint azt az agykutató kifejtette, „Palkovics miniszter úr sok mindenhez kiválóan ért, de a tudományos kutatáshoz, a felfedező- vagy alapkutatáshoz, annak belső logikájához, működési és finanszírozási feltételeihez nem.”! =))
Nos happy end is van, mikor kiderült, hogy nyilvánosságra kerültek magvas meggondolásai, azt találta mondani, hogy: „A megfogalmazásért a magukat érintettnek érző társadalomtudós kollégák elnézését kérem, a levél nem a nyilvánosság számára íródott”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.