Az MSZP szerint Magyarország alárendelt kapcsolatban van Oroszországgal.

Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt – értékelte Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatását Szakács László MSZP-elnökhelyettes, szerdán a fővárosban, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott:

bár nem kaptak hivatalos tájékoztatást arról, hogy Putyin miért jön Magyarországra, nagyon úgy tűnik, hogy az orosz elnök "mint tulajdonos, mint gazda" jött el megnézni a magyarországi befektetéseiket – például Paks 2-t vagy a Nemzetközi Befektetési Bankot –, hogy "elszámoltassa" a magyar kormányt, hogyan állnak ezek a projektek.

Szakács László hangsúlyozta: Putyin elnök nagyon sokszor jár Magyarországra, ami miatt a magyar kormányt sok kritika éri a saját szövetségrendszere, az Európai Unió és a NATO részéről. Úgy vélte: figyelemmel kellene lenni Magyarország valódi, értékrendi szövetségeseinek érzékenységére.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ja hogy a fidesz meg a putyin...mert előbbre nem vagy képes látni ?
egy kis nosztalgia...www.youtube.com/watch?v=NiweX5QkNJ8
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim! ezzel mi kívánkozott ki belöled? na ne vacakolj,hogy nem is tudtad ,hogy a kedvenc pártod,föntröl lefele telis teli van a volt komcsikkal...
ha néked csak az bexxa ki a biztosítékot,hogy a gyurcsány és bandája milliomos lett,akkor a faß tudja,hogy hol járt az eszed,az utóbbi 10 évben...
36
@Eriksson: Sokat gondolkodtam én is ezen az identitás kérdésen. Mindig arra jutottam, hogy a legerősebbek, legtehetségesebbek a történelmi Magyarország idejében voltunk. Pont a sok nemzetiség miatt. Én amolyan "kis Amerikának" tartom abban az időben az országot. Sokra vihettük volna, ha nem baxák el Trianont-mert hogy volt egy finomított verziója is-, "drága, egyetlen" bolsevikjaink.
Eriksson
@36: Igen, a történelmi Magyarország sokféleségében volt egységes. Aztán a dicső nyugat megirigyelte ezt a hatalmat.
Magyarországnak azóta leginkább olyan vezetői voltak, akik készek voltak egy "magasabb" politikai célért feláldozni ezt a csodálatos földet. Amelyik nem így tett, annak pusztulnia kellett.
Borsodi
Gyurcsány milliomosként lett miniszter ez köztudott, nem kapott milliós fizetést sem.Viszont nem is lett milliárdos. csak fogyott a vagyona.Orbán csóró volt egy panel lakásban éltek,és milliárdos lett a családtagokkal együtt. Van mit félteni.most már. Ki nem mer emberek közé menni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.