Durva létszámcsökkentés kezdődött az Audi Hungária győri gyáránál – írja a G7.

G7:1200 főt küldhetnek el a győri Auditól
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A portálnak beszámoló audis dolgozók szerint a munkavállalóknak nagyjából egy hónapja jelentette be a gyár vezetése, hogy 1200 emberrel csökken a dolgozók száma a közeljövőben. Ez a jelenlegi állomány közel tíz százaléka.

A G7 forrásai arról számoltak be, hogy a leépítést elsődlegesen úgy oldják meg, hogy

a határozott idejű szerződéseket nem hosszabbítják meg, vagy egyszerűen nem kapnak a munkavállalók új szerződést. A másodlagos módszer, hogy a nyugdíj előtt állókat megpróbálják nyugdíjaztatni.

A portál szerint az Audi illetékesei kitértek a a konkrét válaszadás elől. Cáfolták, hogy 1200 munkatársat el fognak bocsátani, de ahogy a dolgozók is elmondták, nem szerződések felbontásával csökkentené az Audi a dolgozók létszámát, hanem a lejáró szerződések meg nem hosszabbításával. Erre a gyártól már nem válaszoltak.

Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezet kommunikációs munkatársa megerősítette, hogy nagyjából április óta tart egy folyamat, amely során az Audi nem kínált fel új szerződést több, határozott szerződéssel rendelkező munkatársnak. Azt nem tudta megmondani, hogy hány embert érintett.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:04; Valóban a gazdasági válságot nem mi fogjuk előidézni, mivel versenyképes iparunk nincs, csak összeszerelőipari- hozzáadott érték nélküli bérmunka, szarér hugyér- így mi fogjuk legjobban beszopni a gazdasági válságot, csakúgy mint az megelőzően.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Amikor az Audiban béremelésért sztrájkoltak a dolgozók, bátorkodtam arra célozni, hogy az első adódó alkalommal vissza fog a vezetés vágni. Komolyan hitték, hogy a cég csak úgy le fogja nyelni az Euromilliókba kerülő veszteséget, amit okoztak? Ez volt az első csapás és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó.
""Fehérember nem felejt!""--ugyebár?
De van egy olyan is, hogy:: ""A Jóisten nem kőművesmester, nem naponta számol el. De adós biztos nem marad.""--Eljött a fizetés ideje.
jesz
Namost az a szerencsétlen melyikhez láncolja magát? Suzukihoz? Audihoz? Dunaferrhez?
F_Viktor
@namihami: @Pegero: Sem a kapitalista cégvezetés, sem a részvényesek nem hülyék, nem a bosszú vezérli őket, egyszerűen nincs szükség erre az 1 200 munkásra.
Ennek lehet oka a kapacitás csökkenése, a gazdasági világválság eljövetele, vagy egy másik országban új gyárat nyitottak meg.
Az biztosd, hogy év végén a magyar gazdasági mutatókon látszani fog a termelés csökkenése.
namihami
@F_Viktor: A bosszút nem a vendetta szintjén gondolom, gondold.
A ""bosszút"" úgy próbáltam értelmezni, hogy az első komolyabb termék iránti keresletcsökkenés esetén azt a garnitúrát fenyítik és fenyítették meg, amelyik keresztbe tett és veszteséget okozott nekik. Persze, a kapitalista nem hülye, amíg fogy a termék, addig nyilván nem fogja utcára tenni a melóst. Viszont ha le kell építeni, akkor nyilván ott kezd, ahol kibarmoltak vele. És ez így volt Győrben. És mint láthatod, itt kezdődött a leépítés.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:04; Valóban a gazdasági válságot nem mi fogjuk előidézni, mivel versenyképes iparunk nincs, csak összeszerelőipari- hozzáadott érték nélküli bérmunka, szarér hugyér- így mi fogjuk legjobban beszopni a gazdasági válságot, csakúgy mint az megelőzően.
Eladott Ország
@Pegero: Hofi Géza 2018 Csöngess be anyádhoz, jó barát... Orbán Viktor
youtu.be/Au8czGHcUBQ
nezelodo
@1magyar: A munkaerőhiány nálunk úgy értendő, hogy valamihez értő és dolgozni akaró szabad munkaerő nincs, elsősorban szakmunkás. A sokat emlegetett rejtett erőforrás pedig csak a szociális juttatások bezsebelésénél mutatja meg egy villanásnyira magát.
1magyar
@nezelodo: A vezetőink mihez értenek? Pld.Borkai mihez ért?
emerencia
"A másodlagos módszer, hogy a nyugdíj előtt állókat megpróbálják nyugdíjaztatni."

Tudtommal a magyar törvények szerint erre nincs lehetőség. O1G fasisztoid világában csak kivételezettek vannak. A többségi nőknek és férfiaknak viszont semmi reménye arra, hogy legalább az idős munkavállalóként megnövelt, köbe vésett nyugdíjkorhatárt rugalmassá tegyék minden munkavállaló számára úgy, hogy senkinek ne kelljen az időskori nyomorúsággal szembe nézni.
nezelodo
@1magyar: Szerintem azért már körvonalazódik, hogy az önjelölt politikai vezetőink mihez értenek! A probléma az, hogy a választóknak az nem tűnt eddig sem fel, hogy nem a termelőmunkában bizonyított hozzáértésük és sikereik alapján bízták meg őket az ország vezetésével, hanem a választási hazugságverseny élmezőnyét találták erre alkalmasnak.
nezelodo
@Eladott Ország: Még az hiányzik a ténymegállapításból, hogy elvtelen...Illetve az elveit a várható anyagi és a politikai haszon szerint váltogatja.
1magyar
@emerencia: A következő választáson már azok fognak szavazni akiknek a fidesz a nyugdíját tönkretette, a 60 körüliek.
advocat
Ezt hozza digitális forradalom. Kevesebb ember, több automata! Nemsokára már több lesz az álláskereső. (Ld:Elektrolux is ezen az úton jár, és a többiek is jönnek!)
lusta
Azért maga a cím eléggé megtévesztő. Egyszerűen a lejárt szerződésű embereknek nem hosszabbítanak szerződést. Magyarország nagy tragédiája pont itt mutatkozik meg. A függőség. A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányuk minden áron, szó szerint MINDEN ÁRON létrehozta az új magyar milliárdosok szűk körét. Ezek sem tudásban, sem gyakorlatban nem tudnak az ország szekerén lendíteni, mert semmihez sem értenek. Nagyon világosan látható, milyen nagy tevékenységet folytatnak, amely a nemzetöközi pioacon versenyképes? Semmilyet. A valóban nemzetközi cégeket, akik versenyre késztetnék őket, elűzték. A statisztikában megmutatkozó nagy országadatokban jelnlévő multik meg akkora adókedvezményeket kapnak, amelyek harmadábúl, igaz lassabba, de ki tudna alakulni egy hazai versenypiacon is helytálló vállalkozói réteg, amely hosszabb távon a nemzetközi piacon is sikeres lehetne. Igaz, a pénzt nem magánzsebekbe tennék és nem az ország kirablásán fáradoznának..
advocat
És hazamehetnek a mexikói vendégmunkások is! Az ukrán, vietnámi, stb.-ekről most ne is beszéljünk. Marad hely a magyaroknak. Bőven, ha dolgozni akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.