Kilenc kormánypárti képviselőt büntetett meg a házelnök, mert az akciójuk nem felelt meg a házszabályi rendelkezések előírásainak.

Kövér László házelnök 329 ezer forintos pénzbüntetést rótt ki Hadházy Ákos parlamenti képviselőre, amiért az Orbán Viktor októberi ülésnyitó parlamenti beszéde alatt táblákat tartott a pulpitus elé egyebek közt azzal a felirattal, hogy „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”.

Hadházy mellett Kövér 9 fideszest is büntetett, ők voltak azok, akik a miniszterelnök segítségére siettek, miután Orbán sikertelenül próbálta kiragadni Hadházy kezéből a táblákat. Ezután a fideszesek körülállták Hadházyit, elszedték a tábláit, miközben a pulpitus alatt zajló dulakodást egy zászlóval igyekeztek eltakarni a kamerák elől.

A házelnök az alábbi 9 kormánypárti képviselőnél javasolt 50 ezer forintos tiszteledíj-megvonást:

Bánki Erik

Bíró Márk

Font Sándor

Hoppál Péter

Horváth László

Kerényi János

Kovács Sándor

Kubatov Gábor

Pesti Imre

A büntetés indoklása szerint „bár az ülésterem rendje csak a képviselők fellépésének köszönhetően állhatott helyre, magatartásuk – mint képviselőtársuk provokatív magatartásával szembeni véleményük kifejezése – sem felelt meg a házszabályi rendelkezések előírásainak”.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.