A szentek nem elérhetetlen jelképek, ők köztünk éltek Ferenc pápa szerint, aki mindenszentek ünnepén a Szent Péter téren mondott beszédet péntek délben.

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők "nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek".

Olyan emberekről van szó – tette hozzá Ferenc pápa –, akik nagyon is a "földön jártak, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit, annak sikereivel és kudarcaival együtt, az Úrban találva meg az erőt, amellyel mindig talpra álltak és folytatták útjukat". Ferenc pápa ezeknek a példaképeknek a követésére szólította fel a mai embereket is.

A szentség "ajándék és hivatás"

- hangoztatta az egyházfő.

Ferenc pápa halottak napján a Szent Priscilláról elnevezett római katakombákban mutat be misét. A katakombák az első keresztények földalatti temetkezési helyei voltak.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
Mi holnap megyünk a temetőbe. Mindenféle ideológiai elkötelezettség nélkül emlékezünk szeretteinkre, akik már nincsenek velünk. Itthon pedig gyújtok egy gyertyát Papa49-ért.
RonaGyuri
ebben az országban az álszentek méginkább, sőt uralkodnak! =))
reagens
Ez a pápa úgy vonul be a történelembe mint aki szétverte az egyházat.
silber13
@reagens: Sokan megpróbáluák már az egyházat szétverni, de egynek sem sikerült, ergo ne ábrándozz ilyenekről.Ez megint egy fellengzős kinyilatkoztatás részedről.
reagens
@silber13: Ez egy kozmopolita áruló nem pápa.
silber13
@reagens: Mégis, miben nyilvánul meg a pápa kozmopolitizmusa és miért áruló?:-)))))Úgy látszik nem ízlett a potya ebéd, amiért sorba álltál!:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.