A Liget Projektért felelős miniszteri biztos szerint a kampányban elhangzott ígéretek kötik a megválasztott főpolgármestert. Baán László ugyanakkor bizakodó a Karácsony Gergellyel történő együttműködéssel kapcsolatban. Baán  szerint három épület újjáépítése lehet kérdéses. Karácsony Gergely, a főváros új vezetője már zuglói polgármesterként is többször kritizálta például a Liget-projektet.

A Liget Projektért felelős miniszteri biztos is bizakodó a Karácsony Gergellyel történő együttműködéssel kapcsolatban

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza interaktív kiállítóterme a Városligetben 2019. október 27-én. Elkészültek a kormányzat Városligetet megújító programjának, a Liget Budapest Projektnek az újabb kiemelt fejlesztései. A látogatók október 26-án birtokba vehették a Nagyjátszóteret, valamint a helyreállított Millennium Házát. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Baán László a Liget Projektért felelős miniszteri biztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert kötik a kampányban elhangzott ígéretek, de „bizakodó a főpolgármesterrel történő együttműködéssel kapcsolatban.”

Báan szerint az új Petőfi Csarnok helyén épülő Nemzeti Galéria, az egykori Közlekedési Múzeum Magyar Innováció Házáva alakítása, illetve az 1952-ben lebontott Városligeti Színház újjáépítése lehet a kérdéses. 

Ugyanakkor a miniszteri biztos szerint a Liget Projekt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelynek vezérhajója a Nemzeti Galéria lenne. Ez lenne az a zárókő, ami miatt a Ligetre rácsodálkozna a nemzetközi közvélemény, mondta a műsorban Baán László, akinek egyébként tetszett, hogy Karácsony Gergely korábban azt mondta

„normális csávóként” fogja vezetni a várost.

Az önkormányzati választások után maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak. A Liget Projekt leállítása azonban közel sem olyan egyszerű. Ugyan kártérítés nélkül is fel lehetne mondani a Liget-projekt fejlesztéseinek kivitelezési szerződéseit, de az még így is milliárdokba kerülne az államnak – írja az Index az G7 portál korábbi elemzése alapján, amelyben pontról-pontra végigvették, leállítható lenne-e még az óriásprojekt.

Karácsony már januárban is beszélt arról, hogy megválasztása esetén kezdeményezni fogja a Liget-projekt leállítását.

Karácsony akkor úgy fogalmazott, szerinte a projekt leállítására azért van szükség, mert

egy parkban építkezni őrültség. ... azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom.

Mint akkor elmondta, a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak.

Forrás: Index, ATV, MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hirtelen eszembe jutott a newyorki Central Park. Még 1853-ban úgy döntött New York városának a vezetése, hogy márpedig kell egy városi park. És ott van. Senki sem akarja beépíteni különböző ötletektől vezérelve. Hülyék ezek az amcsik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@Mirabilis: Akkor járj utána, mert én tudom, mit jelentenek!
reagens
@Mirabilis: Tanítónak nézel, hogy elmagyarázzam neked a szavak jelentését? Nem kiscsillag! Majd kikeresed! :-)
csak úgy....
@Mirabilis: és mi ebböl a tanulság? egy setét és buta tibivel nem állunk le vitatkozni...
reagens
@Mirabilis: :-) Akkor kiscsillag most nyuszifül módjára mókuskodni fogsz és keresel, ha kíváncsi vagy!
reagens
@Mirabilis: Volt hozzád egy rossz szavaim is?
reagens
@Mirabilis: Vélemény amit írtam. Aki nem olvas ne írjon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.