Hősies tettet hajtott végre a Halásztelek focicsapatának masszőre.

Megmentette az életét a másodosztályban játszó Pest megyei Örkény egyik focistájának a csapat masszőre. A legutóbbi meccsen olyan szerencsétlenül ütközött a hazaiak fiatal játékosa az ellenfél Halásztelek kapusával, hogy eszméletlenül terült el a gyepen. Széles László nyelve hátracsúszott, a fulladástól a segítségére siető játékvezető, Márton Lajos és az ellenfél masszőre, az olimpiai ezüstérmes exfocista Tóth Kálmán mentette meg.

A masszőr mentette meg a focista életét

A 18 éves focista a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy

semmire sem emlékszik, nem tudja, mi történt vele. Mentő vitte be a kórházba, ahol CT-vizsgálatot végeztek, és kiderült, hogy kisebb agyrázkódással megúszta.

Tóth Kálmán az esetre úgy emlékezett vissza, hogy az ütközés után, ahogy a játékvezető engedélyt adott, azonnal berohantak a pályára, látták, hogy nagy a baj.

Oldalra fordítottam, nehogy megfulladjon, majd, amikor magához tért, próbáltuk szóval tartani

– emlékezett vissza a 75 éves korábbi válogatott focista, aki az 1972-es olimpián nyert ezüstérmet. Karrierje után évtizedeken át NB I-es csapatoknál és a nemzeti együttesnél dolgozott masszőrként, mielőtt Halásztelekre került. Azt mondta, korábban hasonlót még sosem élt át.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció) 

(borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.