Szijjártó közölte: az orosz elnök e heti budapesti látogatásán nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek. A külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt: "Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme". 

Szijjártó Péter kifejtette: Oroszországgal egy nagyon komoly, feszítő jellegű nemzetközi, politikai kérdésben sikerült együttműködést kialakítani, a keresztény közösségek védelmére. Magyarország és Oroszország egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósít a keresztény kultúra és közösségek megvédése érdekében – mondta.

Most a két ország megállapodott arról, hogy Szíriában közösen építenek újjá egy kolostort, továbbá, hogy egy város kenyérellátását biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését is közösen finanszírozzák

- említett példákat.

Ezt mondta Szijjártó a Putyin-Orbán találkozó részleteiről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter kicserélni a dokumentumokat, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében aláírták a magyar-orosz régióközi együttműködésről szóló komplex program intézkedési tervét a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Azt is elmondta, hogy

Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek.

A magyar vasúti járműgyártás történetének legnagyobb külföldi megrendelését sikerült megszerezni. Magyar-orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. A megbízás értéke több mint egymilliárd dollár – közölte.

A miniszter elmondta:

arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében.

Szijjártó Péter kiemelte: amikor Oroszország vezetőivel tárgyalnak, egyértelmű, hogy az energetikai kérdések uralják a napirendet. Úgy fogalmazott, most "kényelmes a helyzetünk", hiszen olyan még soha nem volt Magyarország történetében, hogy az országban található gáztározók szinte teljesen fel vannak töltve. Így már a jövő télre vonatkozóan folytatnak tárgyalásokat – tette hozzá.

Kifejtette,

sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter – a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat – újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.

A miniszter beszámolt arról, hogy Magyarország újabb sikereket ér el élelmiszeripari, mezőgazdasági vállalatainak beruházásai nyomán is, a takarmánygyártás területén.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na ne!
.
Vlagyimir sem most jött le a falvédőről! Hogy van az kispajtás, EGYSZER ruszkik pasli domoj, AZTÁN igyi szudá ruszkik!
.
Aztán az ikertesónak nyakába akasztott hálából a megbonthatatlan barátság biztosítása érdekében az atom, atom neked atom 3000 milliárdos üzletecskét, ami még az unokák is fizethetnek, mint a katona tiszt
.
---Olajjal, gázzal és atomenergiával terjeszti a befolyását Oroszország, mi mindhármat vásároljuk tőlük
.
www.youtube.com/watch?v=EOubtYU6UC8
.
Köszike Viktorovics!!!
Eladott Ország
Egy magyar cég majdnem elnyert egy nagy üzletet. Aztán az Orbán-kormány inkább beállt az orosz rivális mögé.
A Ganz a korábbi beszámolóiban azt állította, hogy a magyar kormány akciója miatt nem tudtak szerződést kötni az egyiptomiakkal, és emiatt közel félmilliárdos veszteség érte őket. A vállalat jelenleg egy spanyol céggel összefogva próbálja újra helyzetbe hozni magát Egyiptomban.
www.direkt36.hu/egy-magyar-ceg-majdnem-elnyert-egy-nagy-uzletet-aztan-az-orban-kormany-inkabb-beallt-az-orosz-rivalis-moge/
Clavigo
A legjobb " elvtársi viszonyban " zajlott a találka... Kegyes Urunk bő nyállal pippantotta Putyin Gazdát... minden nemzethhyy keresztényszájszagú bugris bunkó nevében... Oszt jó napot.
Lepényleső
"Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme." ? - Ahogy erről tettek tanú-
bizonyságot 63 éve? S most annak véres elfojtása kapcsán ünnepelnek időszerűen az örökösökkel karöltve?
Ez ám a hazafias tettek egyike,miközben árulják az országot kötvényekre szedve,a lakosságot kisemmizve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.