Kommunista a mi szemünkben nem lehet hős – jelentette ki a Mi Hazánk Ifjainak budapesti vezetője vasárnap a fővárosban, az V. kerületi Szabadság téren álló szovjet hősi emlékműnél tartott sajtótájékoztatóján.

Mi Hazánk Ifjai: kommunista nem lehet hős

Fotó: Youtube

Vékony Csongor elmondta, hogy a kommunizmus több mint száz millió áldozatot követelt világszerte, rájuk emlékeznek.

A valódi hősök az 1956-os bátor pesti srácok, nem pedig azok a szovjet katonák, akik kirabolták Magyarországot, gyermekeket öltek és nőket erőszakoltak meg – hangoztatta.

Felidézte, hogy a téren 1920 után irredenta szoborcsoport állt, közepén országzászlóval. Később, az úgynevezett felszabadító szovjetek 1945-ös érkezését követően emelték a most is látható emlékművet.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-ai kitörése után Budapesten a Sztálin-szobrot ledöntötték, és biztosan a Szabadság téri alkotás lett volna a következő, annak megsemmisítésére azonban nem került sor, mert sajnos nem sikerült kiűzni a szovjet hadsereget, a forradalmat november 4-én leverték – mondta Vékony Csongor.

Kiemelte, hogy a Mi Hazánk Ifjai szerint nem csupán Sztálin vagy Rákosi nem lehet hős, de még Nelson Mandela néhai Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök sem. Ő is kötődött a kommunizmushoz, felesége ráadásul egy katonai csoport vezetőjeként többek között gyermekek meggyilkolásáért volt felelős: 14-15 évesek nyakába "gumi nyakláncot" tettek – petróleumba vagy gázolajba mártott gumiabroncsot –, amelyet aztán meggyújtottak.

Vékony Csongor azt hangoztatta, hogy bár 1990 körül lehullott a vasfüggöny Európában, a Szabadság tér "felszabadítása" máig elmaradt. "Az állítólagos nemzeti kormány" 2010 óta nem tett semmit az ügyben – mutatott rá.

A Mi Hazánk Ifjai kötelességüknek érzik, hogy elvégezzék ezt a munkát. Dinamitot nem hoztak, mindössze annyit kérnek, hogy helyezzék át "a kommunista emlékparkba" a Szabadság téri szovjet hősi szobrot – fogalmazott Vékony Csongor.

A Mi Hazánk Ifjainak aktivistái a sajtótájékoztató alatt egy "Kommunizmus áldozatai: 100 millió fő" feliratú molinót feszítettek ki.

A beszéd után a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének képviselői "rendhagyó koszorúzást" tartottak, szögesdróttal átkötött autógumi-abroncsot helyeztek a Szabadság téri alkotás elé.

Üzenetünk: kapja mindenki azt, amit megérdemel, a valódi hősök tiszteletben, a gyilkosok örök szégyenben, az elmúlt harminc év kormányai pedig legalább lelkiismeret-furdalásban részesüljenek – mondta Vékony Csongor.

MTI

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Édes gyermekem! Magyarországon nem volt soha kommunizmus, csak a szocializmus építéséig jutottunk! És az nem zavarja a mimóza lelkedet, hogy egy héten belül Putyin és Erdogan teszi tiszteletét kis hazánkban? Egy kicsikét diktátorok, egy kicsikét gyilkosok , de azért az ne zavarjon! Van esetleg ötletetek is, hogy milyen replikát állítsanak fel a helyére? Tudod, a múltunkat nem lehet letagadni, mert anélkül nincs jelenünk, és nincs jövőnk! És a múltunk nem csak a 80 éves szobor replikákban van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"A valódi hősök az 1956-os bátor pesti srácok, nem pedig azok a szovjet katonák, akik kirabolták Magyarországot,"

Baszkikám, és azokkal a szovjet katonákkal mi van, akik átálltak és a forradalom oldalán harcoltak? Vagy ez nem volt benne a brossurádban?...
Lepényleső
Pedig alighanem Jézus kommunista volt,s nem sokan követték? Akik követték,- azokat mind keresztre feszítették,
vagy ahogy most tennék,egyszerűen láb alól eltennék? Erejüket ugyan különböző hatalmak elvennék,de azt még
soha el nem érték,mert náluk a szeretet a mérték? Na és ha senki nem ölne a hatalom kedvéért,mindenféle
hazugságért,akkor lenne hős mindenki ki ehhez tért? Aki pedig állítja az ellenkezőjét,játssza az ördög ügyvédjét?
Gauntlet
Pedig sokan meggyöződésből harcoltak az igazi munkás-paraszt hatalomért, mígnem a teljes kommunista párt kívűlről lett irányítva, szovjet nagyhatalmi érdekek szerint. (Ami egyenes folytatása volt a cárinak).
fahrenheit451
Az ipari hulladekok gyulevesz bandajanak mar van ifjusagi tagozata is. Az oreg kopaszok ket ev alatt kioregedtek, es kellett a verfrisites {feher makkos papucscipo rulez).
Nessy
Édes gyermekem! Magyarországon nem volt soha kommunizmus, csak a szocializmus építéséig jutottunk! És az nem zavarja a mimóza lelkedet, hogy egy héten belül Putyin és Erdogan teszi tiszteletét kis hazánkban? Egy kicsikét diktátorok, egy kicsikét gyilkosok , de azért az ne zavarjon! Van esetleg ötletetek is, hogy milyen replikát állítsanak fel a helyére? Tudod, a múltunkat nem lehet letagadni, mert anélkül nincs jelenünk, és nincs jövőnk! És a múltunk nem csak a 80 éves szobor replikákban van!
namihami
És azokról a ""bátor pesti srácokról"" se feledkezzél meg, legalább néhány sorban, akik a Köztársaság téren, a Széna téren és a város még jó néhány pontján ""tévedésből"" pl. egyszerű kiskatonákat vagy ártatlan civileket végeztek ki. Vajon egy-egy vizsgálat hányról derítette volna ki, hogy csak a pestisrácok közönséges bűncselekményeik ügyében tettek azokra terhelő vallomást?
De, ugyebár, a ""forradalmi hevület"" erre is magyarázatot ad. Aztán húzták a belüket az országból. Nem gyávaságból, csupán óvatosak voltak. Nem akartak a nem is létező ""kommunizmus"" hóhérai(!?!) keze közé kerülni, mert akkor a bátor hazafiúi cselekedeteikkel is el kellett volna számolni?
human
@namihami: Nem védeni akarok senkit, de forradalomban az önbíráskodás, lincselés és a fosztogatás is egy sajnálatos velejárója. A többnyire kontrollálatlan tömegben sok minden előfordul. Lehet idealizálni forradalmakat és összességében ez jogos is lehet, de mindig találni sötét részleteket.
solidedge
A bűnökért igazán nem a szocializmus vagy a távoli jövőben megálmodott kommunizmus tehet. Azok tehetnek róla akik ezzel visszaéltek. Az előbbi két izmus hibája az volt hogy nem az ember habitusához íródtak. Az ember alapvetően a legvéresebb ragadozó fajtához tartozik, igyekszik megszerezni a földi javakból amennyit csak bír. Ehhez a kapitalizmus a kiváló táptalaj. A központjában nem az ember hanem a pénz van, minden ennek van alárendelve. Ez szül gazdagságot, jó megélhetést de ennek nagy ára van. Ugyanez szüli a szegénységet, kiszolgáltatottságot, az alapvető emberi jogoktól való megfosztást, munkanélküliséget, hajléktalanságot, rossz, vagy elérhetetlen egészségügyi ellátást. Az emberiség még egyik izmusban sem volt boldog csak mindig egy töredéke. A jövőben is ez lesz, mert az emberi természet nem változik, ember az embernek farkasa lesz továbbra is.
reagens
Budapest védelmében a nácik bemutatták, hogy tudnak hősök lenni. Kommunista ilyet nem tett soha.
namihami
@human: De az egyoldalú bemutatás az nem idealizálás, hanem kábítás. Nem arról akarok beszélni, hogy a ""kommunisták"" a tiszta és becsületes emberek. De amikor a nyílt utcán, szinte találomra akaszt egy felheccelt tömeg, az még nem forradalom, csak anarchia. És a mai fideszes/őhazájukos történelem kizárólag nemes lovagok és fehérruhás szüzek felvonulása a sötét démonok ellen. Se ez, se az nem igaz.
És azt se felejtsük el, hogy egy 25 milliós emberáldozattal járó (ebből 6 millió egy szinte kiírtott emberi rassz) háború után voltak. És a párt akkori tagjai között nagyon sok olyan is volt, akinek akár a teljes családját kivégezték. Ami persze nem mentség, pusztán magyarázat. És pont azok és azzal a mentalitással támadták őket, aminek ezt ""köszönhették"".
Tény, hogy kezdetben a műegyetemisták indították a forradalmat, de az is tény, hogy a folytatását a kinyitott börtönökből szabadulók folytatták. És az is tény, hogy az uszítás és a pénz, paripa, fegyver egyrésze a határon túlról érkezett. Ott pedig nem az egyetemi ifjúság élt. Miként a munkásság sem a rendszert akarta megdönteni, pusztán javítani szeretett volna rajta.
fahrenheit451
@reagens: Es megis erkezett a valasz a szittya suttyo paraszt verfideszestol: Csak a nacik!
reagens
@fahrenheit451: A liberális vértakony csak a komcsikat ismeri. A bűzlő hullaszag árad belőle. A kommunista nem ember, de azt Szolzsenyicin jobban tudja.
reagens
@durbincs: Nagyon igazad van. A kommunista csak hazaáruló gyilkos lehet. Hős soha.
dr. prédikátor
@reagens: Níikari cerkóf!!! Kijöttél a pöcegödörből te eszetlen román bozgor!!! Menj és inkább az oláhcigány román kibaszott Kurva aqnyáda, bazd szájba te mocskos pqatkány!!!
Aki Én
@reagens: Igen, zavarjuk el az átkos kiszolgálóit, üzemeltetőit.
Most megint el kell momdani, hogy a fidesz-kdnp-ben vannak azok a komcsik, vagy már megtanultad végre? Megint éppen csak a tényeket tagadod el, kretén :)
orbán, rogán, bayer, bencsik, matolcsy, kövér ..., tudod, akik ma is a leghangosabbak.
reagens
@Aki Én: A kom si inkább te vagy. Be is mutatod .
1magyar
@Nessy: Bizony, igazad van, csak a szocializmusig jutottunk el, a kommunizmus az egyenlő elosztás a javakból pld. nem valósult meg. Törekvés volt rá Kádár nem engedte ezt a tetves lopást amit a gazdagok csinálnak 30 év óta. Csak 1 ház, 1 nyaraló 1 autó lehetett a vagyon.
Csak ez még fiatal és nem élte át azt az időszakot.
kereső
@Aki Én: Mindazok, akik 48 év felettiek a kormányban,az alkotmánybiróságban, a különböző "nemzethy" posztokon- takarodjanak, mert mind-mind kiszolgálói és haszonélvezői voltak a "kommunista" korszaknak. Csányi, széles, parragh, szijjártó apuka,orbán apuka, kövér szilárd , boross péter,schmitt pál,bayer,gajdos,...azt mondta @reagens, hogy takarodó van elvtársak.
Gáon Mordehaj
Kedves @Nessy(ke):
A diktátorok ezek a becstelen zsidó kommunisták voltak! (lásd melléklet) Akik valójában nem voltak kommunisták csak olthatatlan hatalomvágy vezérelte őket. A kommunizmus ideológiája csupán mimikri volt rajtuk. Pontosan úgy, ahogy 21. századi természetes és szellemi ivadékaiknál a liberalizmus! Azzal az etno-specifikus ösztön vezérelt önszuggeszcióval, hogy kiválasztottságuk általi küldetéstudatuk alapján jár nekik a hatalom és a hatalmaskodás más etnikumok felett!
i.imgur.com/Vig7v87.jpg
kereső
@reagens: Erről regélj bozgor! Hogy is volt az a "nem magyar nyelven beszélő rendőrök"? Nem a szent "hazzafyyak" voltak ezek is ,2006.október 23-án?
huppa.hu/szele-tamas-nacionalista-internacionale/
Gáon Mordehaj
@kereső: Valóban bizonyos rendőri kontingensek nem beszéltek és nem is értettek magyarul, ezt saját személyes és közvetlen tapasztalatom alapján támasztom alá. Hiszen oda mentem egy ilyen "rendőri csoporthoz" . Bizony, bizony azonnal meg lehetett (aki ismeri őket) határozni az eredetüket. De nem hibáztatom őket, mert Gyurcsótányék csőbe húzták őket, hogy ezáltal generáljanak antiszemitizmust, Izrael ellenességet, amely alapján a forrongó tömeget "le lehet nácizni". Gyurcsány nevű aljas gazembernél nem létezik mocskosabb lelkületű lény Magyarországon! Ez a pápai proli, tolvaj ivadék mindenkin túltesz.
kereső
@Gáon Mordehaj: Erre szokták azt mondani, hogy "messziről jött ember"..., ha már válaszoltál, akkor arról regélj, amiről reagens alias shikarit kérdeztem.Mert lehet "gyurcsótányozni" válasz helyett, csak az mellébeszélés, brossúra szerint.
Csizmás Kond
Egyeseknek nagyon édes emlékei lehetnek a múlt rendszerből mert képesek latagadni a letagadhatatlant.
A kommunizmus ahogy azt a nagykönyv előírja nem is tudott kialakulni, ugynis ahhoz nem ez az emberi felfogás szükségeltetik, viszont az a tény, hogy a kommunizmus nevében milliókat gyilkoltak le bár szelid szocialista báránykákként tetszelegtek többet tesz mintha előírt kommunisták lettek volna.
Szégyellje magát mindenki aki az ilyen álcázott gazembereket próbálja védeni !
sokanvagyunk
A kapitalizmusnak, a szocializmusnak, a kommunizmusnak, no meg a fasizmusnak - tehát minden izmusnak megvannak a maguk százmillióban mérhető halottja és mindenki a maga szájaíze szerint csoportosítja őket - pedig szerintem mind csak egyszerűen áldozat.
Nessy
Tessék már elárulni, hogy akkor mostanság milyen "izmus" jegyében gyilkolnak, tesznek hajléktalanná milliókat?
Amióta a világ, világ az emberek hihetetlen tempóban tudtak fegyvert készíteni, a bunkótól az atom bombáig, és használták is.
De kis hazánk sem maradt ki! Amikor az egyik győzött, elégtételt vett a legyőzöttön. Vae victis! Az egyik szobrot állít a Tanács köztársaságnak, a másik azt ledöntve a helyére szobrot állít a fehér terrornak, Horthynak. Aztán jön Gömbös, majd Rákosi, és így tovább! És hol a vége? Senki nem tudja! Talán egy szerencse, hogy nincs halál büntetés, így legalább a iustis mord elkerülhető. Mára maradt a bérgyilkos, a "véletlen baleset", a karakter gyilkosság!
Macskaszem
A múlton már nem lehet változtatni, az olyan amilyen. De az, hogy egyesek nagyobb vehemenciával foglalkoznak a múlttal, mint a jelen és a jövő problémáival, az elég beteges. A jövőn agyaljatok tihazás náci fideszcsicskák.
Nessy
@Macskaszem: Ami még rosszabb, hogy ők a jövő nemzedék egy részét képviselik! Már ab start gyűlölnek mindent és mindenkit, akinek esetleg más a véleménye! Ezt remekül megtanulják, és félő hogy majd továbbadják az új generációnak!
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Minden mondatod arról árulkodik, hogy öntelet, magát túlértékelő, egysíkú ember lehetsz, akinek már az oviban a kettős mérce volt a jele.
vacsi
"A valódi hősök az 1956-os bátor pesti srácok"
No, egy ilyen "bátor pesti srác" lőtt bele 56-ban a kenyérért sorba állókba, és ölt meg karon ülő gyereket.
dr. prédikátor
Börtönből szabadult köztörvényes bűnözők és gyilkosok csürhéje voltak, nem hősök!!!Közönséges gyilkosok voltak!!!
reagens
@kereső: Regéljek? Idegen, vélhetően izraeli karhatalmisták voltak magyar rendőr ruhában. Vertek mindenkit és terrorizáltak!
reagens
@Aki Én: A komcsik, régi párttitkárok, haszontalan, magyarellenes senkiháziak az ellenzék hordájában lubickolnak és persze itt! Az összes senkiházi degenerált innen huhog a magyarság ellen!
nevemnick
Fidel-ittas köcsögök! Hősök azok voltak, akik vidéken, büntetlen előélet nélkül tettek a szabadságért, életüket adták, ha túlélték akkor elviselték a Kádár rendszer kiközösítését egészen a rendszerváltozásig (?), miközben a szájhősök, volt börtöntöltelékek menekültek nyugatra, majd nagy haccacáréval hazajöttek a kitüntetésért, miközben ezek csendben élték le életüket, abban a hiszemben, hogy eljött a szabadság.
Nem jött el, mert ezek ugyanazok.
Ez van.
kereső
@reagens: 10:33 Ez tényleg rege. A fidess legendáriumból. Most akkor képzeld el, hogy én "vélhetően" szűz kislány vagyok, és 16 éves.

Ellenben, amit linkeltem cikket, az a véres magyar valóság, mint ahogy az is, hogy idolotok ,a mélynövésű, hazug miniduce, előszeretettel fotózkodik belga,holland újnáci fiatalokkal, és lát vendégül nyiltan fasiszta emberszabásúakat, tömeggyilkos-és háborús bűnös diktátorokat.
Józsipapa
@Gáon Mordehaj: ennél az Orbán nevű aljas gazembernél és rabló - tolvaj társainál ( kövér,polt,mészáros,áder,
tiborc,homlok,,borkai,lázár,balog,bayer,harrach,semjén,garancsi,kubatov,deutsch,habony,) nem létezik mocskosabb lelkületű lény Magyarországon! Ez az alcsúti - felcsúti ivadék mindenkin túltesz.
Józsipapa
@Gáon Mordehaj: és nem vagyok Gyurcsány hívő !!
reagens
@kereső: Akit te fasisztázol, azok hazafiak. A valódi fasiszta mocskot a liberális térfélen kell keresni!
advocat
Okostojás! bécsi és a az egykor Nyugat-Berlini emlékmű (a Reichstagtól kb. 300 méterre!) Áll. Erre nemzetközi egyezmény(ek) van(nak)! Ilyen egyszerű! És az oroszok győztek. Lehet, hogy nem tetszik, de ez van.
Nyírfa
Csak mengele-t tudnám feledni...

"Kapja meg mindenki azt, amit megérdemel. " Így van. Ti is.
kereső
@reagens: Sőt - hazzafyak. hitler imádó mocskok, ezek szerint veled együtt.
Nyírfa
@human: Ez is igaz. Csak azután a lincselők, a fosztogatók, az önbíráskodó közönséges gyilkosok szenvedjék el a tetteik következményét, és még véletlenül se ítélhesse meg másképpen őket az utókor.
Nyírfa
@namihami: tegnap, 22.37

Egyet gondolunk.
kereső
@Nyírfa: Ne lehessen a "wittner máriákból" nemzeti hős!
vacsi
@durbincs: Ezt milyen nyelven sikerült összehozni? Nem értem!
Pálinkafőző Rézüst
@durbincs: tán a pulyád e csökött szökött??? :)))))))))))))
Nyírfa
@kereső: És a jelenlétével meggyalázza a Parlamentet.
Pálinkafőző Rézüst
@durbincs: :)))))))))))))))) tán a pulyád e csökött szökött??? :)))))))))))))
Nyírfa
@durbincs: Nem kérdezem, hanem állítom: maga elmebeteg, zártosztályon a helye.
Nessy
@Nyírfa: Ott értelmesebbek vannak sok esetben!
Most beleszeretett ebbe a névsor listába, és most ezzel tölti meg az oldalakat! Aztán majd jön egy ihletett pillanat, amikor mást fog csinálni! Bár, ha nagyon rögzül, akkor reménytelen. Talán, ha jól fejbe vágná valaki, helyre zökkenne egy kicsit az agya!
CsipkeRózsa
@reagens: Már megint az izraeli katonákról szóló hazugságot osztod, nagyon jól tudod, hogy nem igaz!
Pálinkafőző Rézüst
@CsipkeRózsa: tudja...De így jobban érzi magát...:)))))) nevess rajta... :)))
CsipkeRózsa
Vékony Csongor mondja el Afrikában, hogy Mandeláról mi a véleménye.
Pálinkafőző Rézüst
@durbincs: csökött kipcsak pöcsöd eredménye ez a vékony kipcsak izé,,,,...:))))))
Pálinkafőző Rézüst
@CsipkeRózsa: csak és kizárólag jól záródó gumibugyiban!!! :))
reagens
@CsipkeRózsa: Többen jelezték a tüntetések után, hogy olyan rendőrnek öltözött, brutális verőlegényekkel találkoztak, akik egy szót sem értettek magyarul. Érdekes módon a nyelv alapján Izrael merült fel származási országként. Ezt a mai napig senki nem cáfolta hitelt érdemlően!
reagens
@kereső: Te csak matyarkotó idegen vagy! Egy libsi!
CsipkeRózsa
@reagens: Igen, mert aki nem ismer egy idegen nyelvet sem, csak héber szóra gondolhat. Az nem jut eszedbe, hogy az angol nyelvet is beszélik Izraelben, sőt az arab nyelv is elfogadott még hivatalosan is.
kereső
@reagens: Elefeledted? Ha engem libsizel, az számomra dicséret. Magyarkodni nem szoktam- mert magyar vagyok.Az a ti szokásotok bozgor!
reagens
@kereső: Neked semmi közöd a magyarokhoz libsi!
reagens
@CsipkeRózsa: Biztosan azért beszélnek héberül! :-)
kereső
@reagens: Mondhatsz akármit, engem ezzel ugyan sértesz meg, bozgor! Nem vagy egyéb ,mint egy fizetett csicska, akit felfogadott a habony, hogy borzold az idegeket- de még ehhez is hülye vagy, mert csak a sablon szöveget nyomod kövér elvtársad után szabadon. Amúgy tudod mi a pofátlanság ebben az egészben- ,hogy mindezt az én általam befizetett adóból kapod. Tehát, úgy jártasd a haszonlesődet, hogy én fizetlek- és ha nagyon megunom, akkor sztrájk van "babám"- és te nem látsz egy likas két fillért se.
nezelodo
Jaj gyerekeim, nem jósolok hosszú pályafutást nektek abban az országban, ahol ahol egy hajdani nagyon lelkes ifjúkommunista a miniszterelnök.
Azoknak az Isten szolgálóinak szintén a rövid pályafutásukat jósolom, akiknek a templomuk homlokzatán ez a felirat látható, "Minden dicsőség az Istené". Mert kérem ez illiberáliában felségsértés!
reagens
@kereső: Te csak egy szerencsétlen homoszexulás libsi vagy, aki mindenáron a magyarságra ront és árt Magyarországnak. Soha nem leszel magyar és fáj neked, mert ezt tudod is!
kereső
@CsipkeRózsa: Nem tudom, hogy azok a többek, akik hallották az idegen nyelven beszélő rendőröket- milyen náció lehetettek? Lehet, hogy a magyart hitték idegen nyelvnek? lehetséges, hiszen az ukrán náciknak az idegen nyelv.
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: 7:56

Ezt jól összehoztad, van meseírási képességed.
kereső
@reagens: Hülye, honnan veszed, hogy homokos vagyok? Ha nagypapa/nagymama lennék 12 magyar unokával , akkor is ezt irnám. Hogy nekem mi fáj? A hülyék fájnak, de azok nagyon. Váltsál lemezt. Unom.
Clavigo
@reagens: Te még oláhnak is hülye vagy...
vacsi
@reagens: Hősök a nácik?! Aki nőket, öregeket, betegeket, gyerekeket - köztük csecsemőket - gyilkoltak a gázkamrákban?! Én a hősöket másképp képzelem el!
reagens
@vacsi: Hősök a lenin fiúk? A Vörös Hadsereg erőszakos rablói? Hősök a partraszálló angolok, amerikaiak akik foglyokat gyilkoltak és erőszakot követtek el, na meg raboltak?
Kik is a hősök akkor?
reagens
@Clavigo: Meg tud lepni, hogy lehet valaki ennyire aberráltan primitív! :-))))))))))))
reagens
@kereső: Olyan kis buzi benyögéseid vannak és ez árulkodik a fartúró voltodról! Kis buzi vagy és annak is látszol! :-)))))))
vacsi
@reagens: Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni. A felsorolásból egyébként kimaradtak Horthy különítményesei - Prónai, Francia Kiss Mihály, Héjjas Iván, és a többi... Ezek mind gonoszak a gyilkosságban lelték örömüket, tetteiket az emberi gonoszság, hatalomvágy irányította. Csakúgy, mint az általad felsoroltak.
Hogy kérdésedre válaszoljak, én hősnek a hétköznapi hősöket tekintem, akik segítenek embertársaiknak, akár a saját életük kockáztatásával is. Pl. a tűzoltók, rendőrök, akik pl. baleseteknél megállnak segíteni, stb. Ezek hősök a javából!
reagens
@vacsi: Ezzel a megállapítással nem vitatkozom. Ők valóban hősök.
Pálinkafőző Rézüst
@reagens: izrael a ti hazátok! Keresd ott őket...:))) tán megleled magad is...bizonyosan... :)))) béke veled...
kereső
@reagens: mivel érdemben soha nem válaszolsz, csak is kizárólag ismételgeted a bevált paneleket, amelyekkel itt legtöbbünket "megtisztelsz", ezért aztán "béke legyen veled"!
reagens
@Pálinkafőző Rézüst: Banyeg! Döntsd már el, hogy román vagyok vagy zsidó! :-))))))))))))))))))))))
reagens
@kereső: A válaszhoz nem személyeskedned kellene, hanem normálisan szólni! Nem annyira bonyolult ez! :-)
reagens
@Clavigo: Annyira jó, hogy azt írtad le, amit rólad gondoltam. Köszönöm! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.