A forint tartósan gyengülhet a középtávú trendek, de főleg az euroövezethez képest várható inflációs különbözet alapján – erről beszélt a Világgazdaságnak Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője a 24.hu cikke szerint.

Rendületlenül gyengül tovább a forint

Hozzátette: a magyarországi valuta évente 0,5-1 százalékkal gyengülhet pusztán az alapfolyamatokból fakadóan. A Világgazdaság kalkulációja szerint

a kumulált infláció 2010-2020 között 32 százalékos lehet, míg az eurózóna pénzromlási üteme 15 százalék körüli.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Matolcsy megmondta, miért jó nekünk magyaroknak a forint... - igencsak meglepődnének az "okosok", ha Brüsszel a nekünk járó támogatást forintban utalná, pláne ha az oda delegált képviselőink is forintban kapnák az "illetményüket" és élveznék az átváltás minden örömét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Mit beszél ez? Iszen megmondta a @döglött gácsér: az állami számok virítanak, az államháztartási számok meg ragogynak.

Az m1-2-3 ontja a jó híreket ez meg tán nem hiszi? Piszi.
Sanding
Beindultunk a lejtőn. Nem lesz ez jó nekünk!
sokanvagyunk
Matolcsy megmondta, miért jó nekünk magyaroknak a forint... - igencsak meglepődnének az "okosok", ha Brüsszel a nekünk járó támogatást forintban utalná, pláne ha az oda delegált képviselőink is forintban kapnák az "illetményüket" és élveznék az átváltás minden örömét.
Csizmás Kond
A tőzsdei pénzérték nem a valós érték hanem a spekulánsok érdekeinek a tűkre.
Nessy
Ebből lesz a költségvetésben az uniós pénzből több lenyúlható forint, az MNB-nek meg ingatlanra, műtárgyakra költhető pénze.
Nem pk nélkül tiltakozik pártunk és kormányunk az euro ellen.
Gáon Mordehaj
Milyen kóros jelenség az, amikor egy adott ország állampolgárainak egy bizonyos hányada az ország gazdasági romlásáért szurkol és minden egyes folyamatot negatív előjellel közelít meg és azt még keservesebben adja tovább? Miből táplálkozik ezen kútmérgezők ösztönvilága?
MEGMONDOM!
A társadalmi béke záloga, ha az etnikum, az országot benépesítő lakosság történelmi eredet és sorsközösséget alkot!
Ez a kritérium Magyarország vonatkozásában nem teljesül. A leginkább, példamutató módon viszont az izraeli demokratikus zsidó nemzetállamban teljesül. Ahol Magyarországgal ellentétben az ellenzék valóban ellenzék, de nem úgy, mint Magyarországon, ahol aljas belső, destruktív, nonkonformista ELLENSÉG!
Ben Gurion mondotta egykoron: " A nemzeti érdekeknek nem lehet ellenzéke, csak ellensége". Magyarországon 2010 óta a magyar nemzeti érdekek hiteles képviselője a Fidesz és szövetségesei. Ha tetszik ha nem sz így van! (nem vagyok Fideszes! A nacionalizmus és a a jobboldali cionizmus hirdetője vagyok) Ahogy Magyarországon a magyar érdekek leghitelesebb és leghatékonyabb képviselője az Orbán-kormány, úgy az izraeli demokratikus zsidó nemzetállamban a leghitelesebb képviselője a zsidó nép érdekeinek a Netanjahu-kormány, Yisrael Beiteinu,( a mi házunk Izrael) a Lykud!
A közös ellenség pedig a világ legrothadtabb zsidója SOROS GYÖRGY!
Peller Anikó
Brékó, valaki szembemegy az autópályán. Nyilvánvalóan síkhülye. Debunkó is.
nevemnick
@Peller Anikó: kampósorrú létére elég sok badarságot hord össze az ürge... :D
Peller Anikó
@kereső: "A gazdaságot mozgató pénzügyi tranzakciók mögött.. ezúttal nincs fizikai valóság"

"a magyar választási törvény egy kétpártrendszerre szabott törvény. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a szerelemházasságoknak esélyük sincs, érdekházasságokat kell kötni."

"Az új kormány feladata a választási törvény helyreigazítása és az elszámoltatás, mint ahogy feladata a globális felmelegedés kezelésének a kérdése, vagy a minőségi oktatás és az elfogadható egészségügy is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.