Egy figyelmen kívül hagyott fellebbezése miatt alkotmányos joga sérülhetett az eljárásban.

Szabadlábra kerülhet a lúgos orvos
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Tavaly nyáron jogerősen elítélték a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián orvos-kórházigazgatót, jelenleg 11 éves börtönbüntetését tölti.

Az Index írta meg, hogy a volt barátnőjét megcsonkító orvos ügye még folyt, amikor megváltozott a büntetőeljárási törvény. A törvény változása miatt B. Krisztián alkotmányos jogai sérülhettek, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult.

A keddi tárgyaláson nem biztos, hogy döntés születik, ám a megkérdezett szakértő szerint a vádlott alapos a panasz, valóban sérülhettek B. Krisztián alkotmányos jogai.

Ha az Alkotmánybíróság szerint is ez történt, akkor megsemmisítik jogerős ítéletét, és akár szabadlábra is kerülhet a lúgos orvosként ismert férfi.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Szintén egy ügy ami erkölcsileg is jól jellemzi ezt a féreg bandát. Mikola unokaöccséről beszékünk... Próbálta már mosdatni a G TV2 is... Most meg ez, ezeknek se gerincük, se emberi vonásuk nincs. Patkány mind...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
De előtte azért csakcsak ki kellene herélni...
Clavigo
Ebből még egy lovagkereszt is kinéz,,,,,miután a nőt lecsukták...
human
@SystemError: Feltételezem két dologról beszélsz. Itt büntetőeljárásról van szó. Az "eljárás" változást gondolom a folyamatban lévő ügyeknek is követniük kell. Amivel kavarhatod az a jogszabályi környezet ami a bűnösség jellegének megállapítását határozza meg. Ott valóban az adott időpontban hatályos jogszabályt kell követni.
SystemError
@human: Igen, ez utóbbira gondoltam a jogszabályi környezet és a bűnösség jellege. Tehát ha jól értem itt most formálisan kezdődhet egy kis lyuk keresés, újra tárgyalás, de ugyanez a megállapítás harmadfokon max helyben hagyna minden eddigit... Kivéve, ha Mikola színjáték..:)
Jozefina
Majd a népharag ítélkezik felette??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.