Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

Milliókat fizethet Demeter Márta, mert azt hitte, a miniszterelnök lánya utazgat egy katonai géppelFotó: MTI/Bruzák Noémi

Közleményükben azt írták, hogy a vádirat szerint Demeter Márta tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként

a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki – áll a kommünikében.

A vádhatóság közölte, hogy miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, amely során Demeter Márta nem tett vallomást.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri,

úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre

- ismertették.

Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tartalmazza a kommüniké.

198 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A dokumentumot a 888 és a Pesti Srácok lehozta, mondván, hogy itt a bizonyíték arra, nem Orbán Viktor lánya utazott a repülőn. Ez a vezérkari főnök engedélyével történt meg. Márta pedig betekintett az iratokba és rákérdezett, hogy ez igaz-e?
Hát ami az egyik oldalon kurva titkos dolog, az fidesz médiában nem! Hű, mekkora veszélyt jelent! Persze a letelepedési kötvényes migránsok nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:47; Úgy látszik, a Ház ellenzék nélkül is működik. Annak idején erre már rájött Rákosi elvtárs is,
csak ő még nem merte kimondani." (Hofi Géza)
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
Szeparepa2
NEM HITT SEMMIT, HANEM LELEPLEZTE EZ A CSALÓ HAZAÁRULÓ MAGYAROK PÉNZÉT PAZARLÓ URIZÁLÓ TOLVAJ RABLÓGYILKOS TÖMEGGYILKOS NÁCI PATKÁNYT GECIT... De mivel maffiaállama van, hát ezt is szépen elsatírozták és ráverték a csajra... de meg fognak NAGYON csúnyán lakolni érte, abban tutibiztos lehet mindenki egészen nyugodtan...
Pegero
@Eladott Ország: Бела Кун = Ференц Дюрчань = Орсаг Еладотт
http://www.gyaloglo.hu/users/07/f9/2c/764693....

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.