Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezni fogja, hogy amíg az új fővárosi vezetés nem talál méltó helyet Szent István szobrának, addig augusztus 20-án a központi megemlékezéseket az államalapító király városaiban, évente váltva Esztergomban és Székesfehérváron rendezzék meg.

A fideszes polgármester elvenné az ellenzéki Budapesttől az augusztus 20-i ünneplést

Cser-Palkovics András kedden a közösségi oldalán azt írta, Budapest felelőssége fővárosi szerepéből következően sok területen túlmutat a közigazgatási határain és az egész nemzet iránt fennáll. Ezért megdöbbentőnek, szomorúnak és érthetetlennek nevezte, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének egyik első napirendje és döntése éppen a Szent István-szobor XIII. kerületi felállítására vonatkozó korábbi döntés felfüggesztése lett.

"A Fővárosi Közgyűlés döntésének fájdalmas üzenete tehát az a nemzet felé, hogy a magyarok fővárosa szimbolikusan elutasítja a magyarok államát megalapító királyt" – tette hozzá.

A polgármester közölte: hiteltelennek tartaná, ha Szent István ünnepén az állami megemlékezéseket a jövőben is Budapesten tartanák. "Az államalapító király többet érdemel annál, hogy az emlékét ápoló állami ünnep központi eseményei egy olyan városban kerüljenek megrendezésre, amely város vezetői így viszonyulnak történelmi személyiségéhez" – fogalmazott.

Cser-Palkovics András emlékeztetett arra, hogy Székesfehérvár augusztus 20-án hosszú évek óta mindig Szent István szarkofágjánál kezdi a megemlékezést, majd a közgyűlés Szent István lovas szobra előtt tartja ünnepi ülését, ahol mindig pártállástól függetlenül, a nemzeti egység jegyében emlékeznek Szent Istvánra.

A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára – 24 igen és 2 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett – felfüggesztette a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. Az előző testület korábban úgy határozott, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egészalakos szobrát.

Az elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhelyezését a park más részén, és ha ez nem járna sikerrel, akkor keresnének az alkotásnak egy másik helyet.

Karácsony Gergely előterjesztésében azt írta, a szobor elkészült, de helyi civil szervezetek arra kérték őt, hogy a felállítás tervezett helyét vizsgálja felül a fővárosi önkormányzat.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága polgármester út! Van a fővárosban Szent Istvánhoz méltóbb szobor, többek közt a Várban is! Nem tudom látta e az ominózus szobrot, ami nem egy kis Duna parti parkba való. Gondolom, nem is ott képzelte el az ünnepséget! Eddig is a Kossuth tér és a Vár volt a két centrum, és a Gellérthegy, illetve a Lánchíd a tűzijáték helyszíne, nem egy kis pihenő park! Kéretik a saját városában intézkedni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága polgármester út! Van a fővárosban Szent Istvánhoz méltóbb szobor, többek közt a Várban is! Nem tudom látta e az ominózus szobrot, ami nem egy kis Duna parti parkba való. Gondolom, nem is ott képzelte el az ünnepséget! Eddig is a Kossuth tér és a Vár volt a két centrum, és a Gellérthegy, illetve a Lánchíd a tűzijáték helyszíne, nem egy kis pihenő park! Kéretik a saját városában intézkedni!
surdilloFUJT
Cser-palkovics csak a horvát iszapot szaglázd,nyilván többeteknek nagyon megérte idehozatni a fertőt!!!
Gáon Mordehaj
Igaza van!
Ahova az ócska bukott gyurcsányista kádereket visszahelyezik a hatalomba, ott nem beszélhetünk magyar sorsközösségről, csak egy zagyva gyökértelen etnikai dagonyáról. Ha ennek a sok mocsok gyurcsányista kádernek a családgenealógiai hátterét megvakarásznánk, akkor az általuk jelenleg uralt fővárosba sem Szent István szobrot, sem pedig Mózes szobrot nem lehetne felállítani mert mind a kettőhöz hitványak!
Aki Én
Van Budapesten Szent István szobor, te ostoba, hazug uszító. Ki a bánatos fasznak képzeled magad, hogy te akarod megmondani, hogy mennyi legyen? Ne legyen minden kertben? Az elég kifejező lenne, te ...
Nyírfa
Jó ötlet. Csak össze ne ugorjatok a debreceni potentátokkal, akik meg a saját városukat akarják kineveztetni árnyék-fővárosnak. Állítsák csak fel a szobrukat a székesfővárosban, hadd röhögjenek a turisták az ízléstelen magyarokon.
A 20-i ünnepet pedig megtartjuk magunknak. Sokkal olcsóbban, giccsmentesen, nagy durrogások nélkül. Aki Budapestre akar jönni, tárt karokkal várjuk. Aki pedig el akar menni, szabad utat kap.
Azért ettől a magyarosan nekiveselkedő fideszes embertől megkérdezném, hogy a szlovén szennyvíziszappal is öregbíti-e Székesfehérvárnak, mint koronázó fővárosnak a hírét?
Nessy
Érdekesek vagyunk, mi magyarok. Ha bármerre jársz, a több százéves, és a modern szobrok, függetlenűl attól, kinek, ki emelte jól megférnek. Mi meg minden változásnál el akarjuk tüntetni az elmúlt x évet, és néha meg 100 éves replikákat csinálunk, ami így már értéktelen, értelmetlen! Aztán felkapunk valakit, annak minden utcasarkon szobrot emelünk, A háború előtt Erzsébet királyné szobrok készültek. De mértéktartóan, kis térre csak egy mellszobrot.
Clavigo
@Pegero: @Gáon Mordehaj: Mi történt ?? CserPalkó beleunt a pöcce-importba ?
Nessy
@Pegero: Nem ! Annak a ledöntésénél ott voltunk, és örültünk. Én ezeket a már sok évtizeddel ezelőtti szobrok replikáit nem szeretem. Ha az eredeti, akkor valóban ott a helye, mert ott áll nagyon régen. A Várban lévő szobrok is hány évtizede vannak ott, és senki nem akarta onnan elvinni, csak mert nem ő állíttatta. Igaz, mindig vannak elvakult emberek. Ott volt a kínai kulturális forradalom, ami évszázadok kincseit tette tönkre. De most ott volt az ISIS, ami tört, zúzott, rombolt. Mint ahogy Szent István ellen senkinek nincs kifogása. Csak a vitatott szobor mérete és tömör formája miatt nem egy kis térre való. Egy szép mellszobor a hozzáillő talapzaton, beleillene a térbe, a fák közé. Nem mindig az a figyelemfelkeltő, ami nagy és robosztus.
Yoda69
Miert, eddig nem unnepelt a fideSS vezette varos? Akkor most mire fel pattognak?
nezelodo
Valami vírust kaptak a fiúk mert a vezér meg arról gajdol, hogy a brüsszeli urak a csökkenő támogatásssal a szegényektől veszik el a pénzt. Ja a szegény Mészáros Lölötől, szegény Garancsitól, szegény Csányitól, szegény Nemzeti Vejkótol, szegény százlábú Rasitól, szegény feleségétől stb.
Gáon Mordehaj
@nezelodo: Gyurcsótányt és a judeo-bulgár némber aráját kiagytad
nezelodo
@Gáon Mordehaj: Örülök, hogy pótoltad, de a többi tolvajt, akiket a stb. takar mégsem írtad hozzá, Simonkától Mengyiig, a diszóhizlaló Lala mamától az elröppentett Páváig, Krizákig stb, stb, stb.
Gáon Mordehaj
Libornyákok!
Most ünneplitek 100 éves évfordulótokat!
Idén van ükapáitok 1919-es hatalomra kerülésének, Budapest bitorlásának 100-dik évfordulója.
Gratulálok!
A negyedik generációnak sikerült kimászni a judeo-bolsevik -kozmopolita erkölcsi mocsárból és hatalomra jutni a magyarság fővárosa felett. Ez nem kis fegyvertény! Bőrkabátos, komisszár ükapáitok "világ proletárjai egyesüljetek" után ti is az éterbe ordíthatjátok " világ liberálisai egyesüljetek".
i.imgur.com/5Igz9kq.jpg
kereső
@Horizont: A régi szép idők, amikor a Liberális Internacionálé egyik alelnökét orbán viktornak hivták!
nezelodo
@Gáon Mordehaj: ma 08.07. Képzeld, mekkora ünnep volt azoknak. akik utána 89-ig dicsekedtek azzal hogy a nagypapa találkozott Leninnel, és Rákositól Kádárig kötelező program volt pl Pápán, hogy az egész úttörőcsapat a Kövér papát csodálja. Persze azóta már szocdemé reinkarnálódott.
Egy ilyen nagypapa közölte apámmal, hogy egy napot ad a bátyámnak, hogy eltűnjön a faluból, mert az AVH által szétkergetett papneveldéből hazajött. Persze ott is akadt derék magyar aki kalauzolta a derék akkori fijjukat, aztán fényes karriert futott be a szocializmusban. A rendszerváltás után aztán könyvet írt az ő mély hitéről és vallásos életéről.
A papneveldei társa, és a történések tanúja néhány napja ment el.
Aki Én
@nezelodo: Az nem zavarja ezt a buta lúzert, hogy a kedvenc fidesze tele van komcsikkal, ügynökökkel, romákkal, zsidókkal...
nezelodo
@Aki Én: Szelektív a látása hallása... azaz alkalmi süket és vak, mint némelyik házastárs.
Nessy
@Aki Én: Én már feladtam. hogy elolvassam a kommentjeit! A libsibolsi után most itt a judeobolsevik. Értelme mindkét szó összetételnek kb. azonos a szűzkurva kifejezéssel!
kokopelli
@Nessy: (;-)) Tiltakozom,mert vannak költői "oximoron"-ok is! (néma sikoly,beszédes hallgatás..stb)
Én azokat pl. átengedném a szépirodalomnak! A politikusok nem tudták soha a helyén használni! (;-()
kereső
@Nessy: Igy olvasd :"Az I. világháborút követő gazdasági és társadalmi összeomlás megteremtette annak alapjait, hogy a többségi társadalom Európa több államában is a zsidóságot tegye meg bűnbakká a történtekért. Így volt ez a legyőzött Németországban is, ahol Adolf Hitler a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) vezetőjeként az 1920-as évek elejétől a „judeo-bolsevik-plutokrata” világméretű összeesküvéséből eredeztette országa és a világ problémáit is.

Így váltak a zsidók egyszerre felelőssé a versailles-i békerendszerért, a kapitalizmus igazságtalanságaiért, vagy éppen a szovjet rendszer politikájáért.

Politikai nézeteit és fajelméletét a Mein Kampf (Harcom) című művében összegezte, mely a későbbiekben is Hitler politikájának vezérfonala maradt." -és ez egy fidess fan.
Nessy
@kereső: És remekül megértik egymást durbinccsal. Similis simile gaudet!
advocat
Nem ez az első szobor fővárosunkban Istvánról. Ami, ha jól láttam a képeken nem is olyan amit fel kellene állítani. Persze ízlések és pofonok...
kereső
@advocat: ez egy "ó borzalom " szobor. Mindenféle ideológia nélkül.
Aki Én
@Nessy: @nezelodo: Elképesztően ostoba szegény, óriási önbizalommal. Pont, mint a buta @Verőce21: , meg is találták egymást, megy a nagy összeborulás, mert a Vergőce örül, ha néha talál magafajta barmot.
CsipkeRózsa
Az is lehet, hogy Orbán ötletét adja elő Cser-Palkovics András, többször előfordul, hogy Orbán akarja, valamelyik fideszes pedig beadja a módosítást.
Jozefina
Cser-Palkovics minek avatkozik bele a budapestiek dolgába??? Törődjön a saját városával, amig megteheti!!
Sámannus
Mondjuk a fidesz már korábban is ráült azokra a nemzeti jelképekre, ami megtetszett neki. Gondoljunk március 15-re, és a kokárdára. Hát most a budapesti fideszeseknek tartanak be, mert a bosszú őket is érinti. Erre a bumfordi magyarkodók valahogy nem gondolnak.
namihami
Ott nem fogják az ünnepség költségeit ""ellenzéki"" odafigyeléssel ellenőrizni. Könnyebb beépíteni és elszámolni az ""alkotmányos költségeket"".
Ergo:: komoly esélye van a költöztetésnek.
nezelodo
Székesfehérvár jobb a dalia polgi szerint az ünnepség színhelyéül, és még egy lépés és Felcsutka lesz a koronázóváros. Legalább szagolhat a szájtátó publikum egy jó nagy adag horvát szart.
kissé felnőttem
pici vagy ehhez mint a sajtban a brummogás. KÉRDÉSEM ti hányszor ünnepeltetek a budapesti néppel.?
na sorold! mindig a helyért marakodtatok a végére meg már zártkörű lett vagy ezt nem láttad nem tudtad? nevetséges.aztán lett a fütty mert süketek és vakok lettetek parancsra vagy csak magatoktól ez lényegtelen. de a módszer megalázó és kirekesztő akkor mit vártok el most? én egyfajta kultúrát mert itt 100 nál többször leirtam nem kéne ellenségként kezelni a nem fideszes népet mert kb a lakosság 65 %-ról szól ám ..Gondold csak végig. aztán még egyik másik a más pártállásuakra jelzőként hazaárulóz, na azért kikérem magamnak pld ezt. lala SZÁJÁBÓL TV ben. hol élünk vadkeleten vagy vadnyugaton?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.