A fővárosi közgyűlés alakuló ülése után Karácsony Gergely főpolgármester foglalta össze a történteket, és árulta el: mivel készül a miniszterelnökhöz.

Ezzel készül Karácsony szerdán Orbánhoz

"Megalakult hát a Fővárosi Közgyűlés, köszönöm mindenkinek, aki követte a mai ülést, különösen annak a sok budapestinek, akik személyesen is eljöttek, a civil szervezeteknek, amelyeknek képviselői véleményük elmondásával segítették a munkánkat. A ma meghozott döntések alapján kiszámítható és világos, mit fogok képviselni holnap a kormány ülésén. Egyetlen dolgot viszek magammal a Várba: a programomat. Hiszen ennek végrehajtására adtak felhatalmazást a budapestiek, és én ehhez ragaszkodom. Ez a program a kormány élsport-fókuszú beruházási terveivel szemben egy zöld- és egészségfókuszú fejlesztési irányt jelöl ki a városnak.

A Városliget ügyében a mai közgyűlési döntés világos mandátumot adott: új, még el nem kezdett épület a Ligetben nem épülhet, ezek helyett a zöldfelületet kell megnövelni. Kezdeményezni fogom holnap a kormányülésen, hogy az így megtakarított összeget a budapesti közlekedés fejlesztésére fordítsuk.

De a közgyűlés felhatalmazott arra is, hogy első és legfontosabb dolgunknak a kormánnyal közösen az Egészséges Budapest program folytatását, a budapesti járóbeteg-ellátás javítását, a kerületek diagnosztikai felszereltségének fejlesztését tekintsük. Ezt követően minden egyes budapesti beruházásnál három szempontnak kell érvényesülnie. 1. Nem csökkenhet a városban a zöldfelületek aránya. 2. Minden beruházásnak fenntarthatóan működtethetőnek és finanszírozhatónak kell lennie. 3. Az összes beruházás költségének átláthatónak és ellenőrizhetőnek kell lennie.

Ezt képviseltem a választási kampányban, ezt képviseltem a mai Fővárosi Közgyűlésén, ezt fogom képviselni holnap a kormány ülésén. Mert ez Budapest érdeke. És mert ezzel bíztak meg a budapestiek."

(Kép: MTI/Balogh Zoltán)

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Akkor már Karácsony van ! nem lenne itt semmi baj, ha nem a mögötte állók irányítanák , igaz Tarlós is csak azt tehette meg amit megmondtak neki ! Magyarországon mindig mindent az éppen aktuális kormány irányít ! De azért röhejes lenne ha visszatérnének azok , akik 2010. -ben óriási népakarattal ellettek zavarva, amitől az egész ország narancssárga lett és a Fidesznek meg 2/3 -os győzelme mindenféle csalás és más manipuláció nélkül ! Most ezek jönnének vissza...??? Na ne már basszus !!! Most és majd 2022. -ben !? ja , hogy nincs választék ? Akkor ez van , ezt kell szeretni ! Egyik Kutya a másik meg Eb...!!! A Nép meg beveszi a színjátékot és tapsolnak vagy mérgelődnek !
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mit csinál a kicsoda?

A derék Népszava forrást felejtve adott címet

A portál vezető írása „Orbán tesztelni fogja Karácsony felkészültségét” címet kapta, ami lássuk be meglehetősen pikáns ötlet. Persze a cikket olvasván hamar kiderül, hogy a valós dolog az az, hogy ezt nem ártott volna eléirni „Fideszetlenek:”. Az az „Karácsony Gergely városvezetői felkészültségét tesztelhetik a mai kormányülésen, legalább is erre számítanak a Fideszben”!
A cikk szerint a főpolgi környezet is valamim ilyesmire számít. Nos ha így van akkor nagyon nincs jól, mert alapvető tévedésben vannak. Orbán és bandája részéről – bár mint tudjuk az ilyen őt nem szokta zavarni; hisz pl. első uralkodása idején le akarta vizsgáztatni a katonai vezetés USA-ban akadémiát végzett (s valóban végzett nem mint egyesek oxfordi kiránduláskodásai) és a NATO-ban éveket dolgozó tagjait angolból – a tesztelésnek objektív akadályai vannak. Mármint ha felkészültségéről van szó, lévén ebben –persze sok másban is – Orbánék hiátusa kiemelten orbitális.
Hacsak, nem félre vagyon értve! S nem arról van szó, hogy a béketűrését tesztelik, hogy meddig tudja asztalborítás nélkül elviselni a pofátlan arrogáns szemétkedésüket! =))
Jozefina
Karácsonynak a budapestiek érdekeit kell képviselne és remélhetőleg ezt is fogja tenni!!! Kérdés, hogy a maffia kormány mennyire lesz partnere a budapestieknek???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.