Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2018-ban is nagy hatékonysággal és eredményesen látta el a közpénzek és a közvagyon ellenőrzésével kapcsolatos feladatait – jelentette ki a szervezet elnöke szerdán az Országgyűlésben az ÁSZ tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló vitáját megnyitó felszólalásában.

Domokos László a kórházak gazdálkodását értékelve azt mondta, az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez, illetve az ellátás minőségének javításához szabályszerűen, elszámoltathatóan és célszerűen gazdálkodó kórházakra, illetve szakellátó intézményekre van szükség. Hozzátette: nem pénzkérdés az eredményes és korrupciómentes gazdálkodást biztosító belső szabályozások kialakítása és működtetése.

Az ÁSZ-elnök alapvető közérdeknek nevezte a pártok szabályszerű gazdálkodását is. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁSZ nem hatóság, bírságot nem szabhat ki, csak megállapítja a tiltott pártfinanszírozás értékét.

Domokos László beszélt arról is, hogy Magyarország gyakorlatilag elérte Ausztria szintjét azzal, hogy a kivetett általános forgalmi adó (áfa) és a költségvetésbe valóban beérkező áfa közötti különbség, azaz az áfarés a 2013-as 23 százalékról 2018-ra 9 százalékra csökkent.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
"az ÁSZ nem hatóság, bírságot nem szabhat ki..." Csak a Párt egyik ökle...Hogy fosnád le a tarkódat.
RonaGyuri
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2018-ban is nagy hatékonysággal és eredményesen látta el a közpénzek és a közvagyon ellenőrzésével kapcsolatos feladatait ??? Ez komoly??? =))
kereső
@RonaGyuri: Na ezzel megszületett a 2019-es év legnagyobb hazugsága .
Józsipapa
Nem semmi kijelentés ettől a fideSS - es seggnyalótól !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.