Borkai Zsolt, Győr polgármestere pénteki hatállyal lemond – ez derül ki abból a levélből, amely kikerült a Twitterre és amely a 24.hu laphoz is eljutott. Borkainak csütörtökön kellett volna ünnepélyes esküt tennie a győri önkormányzat ünnepélyes alakuló ülésén. 

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be.

A Fideszből már kilépett, korrupciós és szexbotrányba keveredett városvezető lemondását azzal indokolja, hogy levonta a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget, nem szeretné személyével hátráltatni a város fejlődését.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről. "Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget" – hangsúlyozta a politikus.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Borkai Zsoltra október 13-án a győri szavazók 44,3 százaléka voksolt, a polgármestersége pedig dupla újraszámolás után vált jogerőssé. Az ex fideszes polgármester a múlt kedden, amikor a győri képviselők hivatalosan megkapták a megbízóleveleiket, nem volt jelen. Saját megbízólevelét csak csütörtökön vette át. Akkor azt mondta:

Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot

Borkai a választások után kilépett a Fideszből, visszahívták a Magyar Olimpiai Bizottságból, most pedig lemondott polgármesteri posztjáról.

Alább elolvashatja Borkai teljes levelét, változatlan tartalommal a gyorplusz.hu oldalról:

„Kedves Győriek!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl.

Tudom és remélem, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát.

Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki nem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.

Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam.

A folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére eddig nem mondtam le, mert azt szeretettem volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem.

A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. Azt gondolom, egy önkormányzati választásnak az elért eredményekről és a jövőbeni tervekről kellene szólnia.

Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre.

2006 óta hatalmas utat tettünk meg. Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája lett, városunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül köszönöm az elmúlt 13 évet a győrieknek, polgármesterségem alatt szép eredményeket értünk el. Köszönöm a velem dolgozó képviselő-testületeknek, a közvetlen és közvetett munkatársaimnak is, hogy támogatták a város fejlődését, jelentős beruházások és programok megvalósítását.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Győr, 2019. 11. 06.

Tisztelettel:

Borkai Zsolt

polgármester"

Az Index azt írja:

Az önkormányzati törvény 69. §-a értelmében a polgármesterek a tisztségükről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozattal mondhatnak le, amelyet az alpolgármesternek vagy a képviselő-testület által kijelölt képviselőnek adhatnak át. A törvény szerint a lemondás nem vonható vissza, és az írásbeli nyilatkozatot a képviselő-testület következő ülésén ismertetni kell.

Feltehetően ezért várja meg az alakuló ülést Borkai Zsolt.

Időközi választás lesz Győrben

Az Országos Választási Iroda honlapján található információk szerint időközi választást kell kiírni, amikor a polgármester megbízatása megszűnik, tehát például ha lemond – írja az Index.

A helyi választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre, vasárnapra tűzheti ki a választást.

A helyi önkormányzati választást a szabályok értelmében úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen, tehát ez azt jelenti, hogy a január közepe és a március eleje közé eső vasárnapok valamelyikén lesz a győri időközi választás – teszi hozzá a lap. 

A Miniszterelnökség vezetője, Gulyás Gergely a kormányülés szünetében Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre így kommentálta a Borkai lemondásáról szóló hírt:

Heuréka!

Forrás: 24.hu, Infostart, Index, MTI

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
VÉGRE !!!
Azért az ügyészség és a rendőrség tegye a dolgát !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Józsipapa
VÉGRE !!!
Azért az ügyészség és a rendőrség tegye a dolgát !!!
nemkati
Hááááááááááá, remek!!! Elég lassan ébredt fel. Egy hónap kellett hozzá, hogy felfogja, ezzel a sztorival a háta mögött képtelen lesz úgy polgármesterkedni, mint eddig. És a kisebbik baj a pucérfenekű videóval van, a korrupciós, csalós történetek miatt nehéz lett volna neki az emberek szemébe nézni.
Akkor jöhet a nyomozás és az ítélet!
kereső
@nemkati: @Józsipapa: Na az nem lesz. Szijjártó szűkebb hazájában?Mert nem borkai itt a lényeg- ő beáldozható,de egy külügyér?
karma1
Keso! Oktober 12-en kellett volna legkesobb! Igy is tudtal nagy szart hagyni a varosban.
Csizmás Kond
Szerintem még vádat is kéne emelni ellene és büntetni, viszont azok az emberek akik a dolgok kiderülése után is rá szavaztak ugyanilyen szinvonalat képviselnek mit ez a ratyi.
karma1
@kereső: Naaaaa, azert probalkozzunk,...:) Dontse mar be a nep ezt a gunarnyaku dilis kulugyert...:) Nem kar erte...:)
Ludmilla
@kereső: fix hogy nem,és bizonyára megvan az utód is
karma1
@Csizmás Kond: El nem tudom kepzelni, hogy megis mit kepzelt, hogy fog mukodni ez az egesz polgarmesteresdi? O majd valahonnan egy elsotetitett szobabol diktal? Ezzel azert szamolnia kellett volna.
Majd indul valami unott kis nyomozas, aztan nem fognak megtalalni senkit sem, a hajo elsullyedt, a lanyok kolostorba vonultak, oszt jonapot, nincs itt semmi latnivalo kerem, oszoljunk...
Egy csomo ember at lett vagva, mert oktober 13-an mar nem a fidesz szineiben indult, hanem elobb kilepett a fideszbol, es fuggetlenkent indult. MIndenkit hulyere veve...
Csizmás Kond
@karma1: Szerintem csak be akarta bizonyítani, hogy így is van esélye...és úgy látszik volt, viszont erkölcsi sulya nincs.
Dr plágium
Most sajnálni kéne? Ha lenne gerince már a választáson sem indul. Gondolom ez volt a vészhelyzeti forgatókönyv. Nyerd meg és mondj le.
Gáon Mordehaj
@Csizmás Kond: Ez ugye a főváros, egykori demszkysta fosszíliáira is vonatkoztatható és az őket kinevezőkre is?
Csizmás Kond
@Gáon Mordehaj: Ez a mai buzi társadalom példaképe.
Ludmilla
@fideszes gyökér: ír egy könyvet a lólengés pozitúráiról
Józsipapa
Majd elsírtam magam a levél elolvasásakor !!!
karma1
Hat az ordog ugyvedje meg a keseru sandor egy oriasi nagy kamu, de megse mondhattak azt, hogy az interpol vagy a magyar, vagy akar a horvat titkosszolgalat keszitette az ominozus felveteleket, es ezeket pontosan olyan jol idozitette, mint azt strachenal tettek - kivartak vele jo 2 evet, es csak akkor elesitettek be, amikor Kurzot meg a jobboldalt akartak elsoporni. Ott is sikerult, - mashol is ez a kovetendo recept a karakter- es karriergyilkossagra.
borkaikam, a leveledtol en is teljesen elfatyolosodtam, mit mondjak, utoljara talan a strache ugy viselt meg ennyire.
De tudod, az ilyen karaktergyilkossagokban eppen a te kis partod a profi, ugyhogy lehet, hogy pont onnan kaptad a selyemzsinort, mert kezdtel nagyon nagy terhet jelenteni a Don Padrenak,... Tudod, a Keresztapanak... O is igy szokta intezni a "csaladon" beluli szemelyi kerdeseket
karma1
@Csizmás Kond: Hat,.. Be is bizonyitotta...:(
Macskaszem
Mostantól a ló néz, a csikó lát, Borkainak viszlát.
karma1
@Ludmilla: Nana,... Mar rogton megvolt, es raadasul KINEVEZESSEL, ugyebar... Most nem jut eszembe a neve,. de mondtak, hogy valaki a kozgyulesbol veszi at a munkajat. Nem ketszeri atszamlalast kellett volna kerni, hanem egy teljesen uj szavazast, miutan a szavazocedulakat nem a megfelelo modon es nem az illetekes szemelyek kezeltek - magyaran: meg igy is csaltak, hogy BIZTOSAN a fidesz nyerjen. Azzal egyutt megsem a fidesz nyert, mert borkai fuggetlenkent indult 13-an, mert az utolso pillanatban kilepett "magatol" a fideszbol.
justhpeter
Csak egy kérdésem van: ki írta ezt a levelet, amit aláírattak ezzel a majommal ?
rokker33
Szerintem nem az Ő döntése volt sem a Fideszes kilépés és sem a mostani lemondás! Gondolom O1G szólt neki,hogy már nem vagy a rablóbanda tagja így Győr vezetése sem vagy alkalmas a lebukás miatt!Csak rontott a fidesz "jóhírnevének" a lebukás miatt! Valószínűleg a polgármester választást is azért bukta a fidesz a balhés polgármestereik miatt!!
rokker33
@justhpeter: Orbán g&ci vagy valamelyik csicskája!
Ludmilla
@karma1: a választást meg kell ismételni,nem nevezhetnek ki helyette senkit,ráadásul függetlenként lólengett..
karma1
@Ludmilla: Nem, sajnos fel evig nem lehet uj valasztast kiirni. (Az elso lehetoseget elcsesztek - nehany pesti keruletben mar megtortent a megismetelt szavazas, mert akkora csalast kovetett el a fidesz, hogy ez azonnal nyilvanvalova valt es ezert nem is volt kerdeses az, hogy megcsinaljak a potvalasztast ), de ezek a lokottek GYorben csak az ujraszamlalashoz ragaszkodtak, holott volt teljesen utolerhetoen rossz iratkezeles is, ami ellenorizhetetlenne - tehat hiteltelenne - is tettek a szavazas eredmenyet., Fel ev mulva meg sajnos mar megint akkora karokat tud majd ott csinalni a fidesz, hogy ember legyen a talpan, aki ellenzekikent atveszi a varost. Mindenesetre drukkolok Glazernak. Szegenynek, nem lesz konnyu dolga.
kereső
@fideszes gyökér: Mennyi végkielégitést szavaz meg neki a győri közgyűlés?
kereső
Micsoda forgatókönyvet kreáltak már megint. Még a végén hőst csinálnak belőle- precedenst, hogy Magyarországon "működik" a demokrácia. Abból is látszik, hogy Budapest főpolgármesterét meghivták a kormányülésre.Csak én vagyok vele úgy, hogy ez valami nagy-nagy gazemberségnek az előjátéka?
maci0427
Budapest 19.-ik kerületében Kispesten is ezt kellene tennie a polgármesternek G. P. -nek és még sokan másoknak is !!! Ha igazak azok amiket láttunk hallottunk a Borkai ügy előtt a Hír tv. ben és olvashattuk az újságokban ! Szörnyű és elképesztő az amiket láttunk és hallottunk az egész országban lehetett tudni róla ! Tessék mondjon le , mondjanak le mind ha van a pucájájukban vér !!!
reagens
Borkai korrektül lemondott. Mi lesz a roncsellenzéki éhesekkel, akik a pénzért tülekednek éppen?
Lesz miről beszélni pár hónap múlva, mert ezek azonnal lopni kezdenek!
nemkati
@reagens: Inkább azon keseregjél, hogy milyen disznóságokat tüntetett el Borkai az 1 hónap alatt.
reagens
@nemkati: Miből gondolod, hogy bármi eltüntetni valója lenne? A nagy leleplező sem tudta semmivel megfogni, még csak vádaskodni sem tudott.
Tapasztalataim szerint a libsik a tolvajok mindig!
nemkati
@reagens: Akkor fel se tűnt neked, hogy a most az önkormányzatokból elzavart fideszesek hogy szállították el éjjelenként a "könyveiket"? Hogy pl Baranyi üres dossziékat talált a szekrényben? Nem arról van szó, hogy nem loptak csaltak a fideszesek, hanem hogy erről te nem akarsz tudomást venni.
reagens
@nemkati: Majd ha nem urbán legendákra és fake newsra hagyatkozol, talán érteni is fogod. Itt az alkalom. Lehet az irattárban kutakodni és akkor rikkantsanak, ha hiányzik valami. Ez már Márkinak sem jött össze Vásárhelyen. Csak nyomozott és lesett, de egy ügyet nem tudott elővenni!
csipetke
Hihetetlen, hogy Borkai milyen pofátlanul hazudik még most is, miután szembesítve lett egy rakás hazugsággal, csalással, milliárdok ellopásával.
Az "ördög ügyvédje" szépen egyenként levadászhatná az egész bűnszervezetet, amit fidesznek hívnak. Azt ígérte, hogy legközelebb polt péterről lesz lebuktató infó a blogján, sok szeretettel várjuk
SystemError
Központi kotta teljesítve. Asszony végre sírhat úgy hogy közben nem kell vicsorogva mosolyogni a kamerákba. Szálak elvarva vagy átadva az útódnak. Ribancok már szophatják az új klienturát a javaik megtartása végett...Konkrét bizonyítékok hiányában ugyan, de Borkai és felesége kiderült vagyonelemeivel bizonyára el tudnak számolni a pedagógusi fizuból és Borkai legál bevételeiből...:)
advocat
@csipetke: Nem nagy dolog! Ha igaz Poltnak Borkai ügyvédjével szomszédos ingatlana (nyaraló? hm!) van.
nemkati
@reagens: Szóval Borkainak, a babérköszörűs volt polginak szobor is járna? Ez?
m.blog.hu/fo/forgokinpad/image/aranyfar.jpg
reagens
@nemkati: Írjál neki levelet, ha valami bajod van vele!
advocat
Olvasva lemondó levelet, biz' Isten könnybe lábadt a szemem. Egy ilyen ártatlan - egyszer félretoszott(?) - polgármester ellen így fellépni! A felség a választás napján mosolyog. Ennek is mindent bevesz a gyomra. Ja! Annyiért. Csak miből van a vagyon, miért kap a semmiért fia havi 1 millát (Nyuggerek figyelem: az átlagnyugdíj hatszorosa!) És így tovább...
Eladott Ország
Remélem. hogy a Borkai szerint "karaktergyilkoságnak" nevezett teljesítményének nem lesz vége és a bíróságon folytatódik.
SystemError
@nemkati: Nem hiszi egy percig se..., ezért felesleges minden szó. Gay Fodor katona, kommunikáció elmélet sauron módra!:)
csak úgy....
@reagens: tibim,te foglalkozz inkább a szocialisták ,libsik elszámoltatásával mert az neked marhára megy!
dr. prédikátor
Borkat!!! Kár volt a papírért!Egy darab klozetpapírra is irathattad volna mert annyit ér a leveled!!!Rövidebb is lehetett volna, elég lett volna csak annyit írni hogy "lemondok a polgármesterségről mert hazug , korrupt,fityma geci vagyok"!!!
kereső
@dr. prédikátor: Lemondatták, mert a fidesses erkölcsbe nem fér bele a lukas zokniban történé félreqrás. Egyszerűen nem keresztényi.
cikicakk55
@nemkati: ma 13:26

Elkezdtem olvasni azt a linket amit megadtál. Ember legyen a talpán aki ebben a szövevényes ügyben ki tud igazodni. Eddig amit észre vettem,hogy a kiindulási pont Orbán Viktor volt és közvetlen családja.Hozzá csatlakoztak a miniszterei és azok ügyvédjei. Természetesen sem a miniszterelnök,sem a miniszterek nevén nincs nagyobb cég,vagy milliárdos bevétel bejegyezve.van viszont stróman dögivel.Annyi embert juttatott Orbán jól fizető pozíciókba,hogy ha mindegyik csak a bevételének havi 5%-át utalja át egy nagyon távoli ország nagyon ismeretlen bankjába,ahol természetesen nem Orbán Viktor nevén van a bankszámla,de mindenki tudja,hogy az az övé,csak azt nem tudjuk hol van ez a bank,bár inkább bankok,hisz rengeteg pénzről,több milliárdról van szó. Ezért is ragaszkodik Orbán annyira a hatalomhoz,mert ha Ő és a kormánya bukik,akkor itt hatalmas pénzek fognak kiderülni,csak kérdés,mennyire sikerül azokat az országba vissza hozni és a közpénzbe vissza rakni?
Fantomasz
Tovább nyílik a rés a pajzson : -) Megérdemlitek gátlástalan férgek !
silber13
@reagens: 12:47-re: Tudod, mondtam már neked: " Stultus es, qui facta infecta facere verbis cupias" azaz: "Bolond vagy, ha szavakkal próbálod meg nem történtté tenni azt, ami megtörtént "
reagens
@silber13: Hazugságnak hívják, amit most kifejtettél és a libsi oldal egyetlen fegyvere!
csak úgy....
@reagens: tibim,neked az örökös erölködéstöl ,rettenet csokis lehet az alsógátyód,de a @durbincs: hoz neked frisset északról,igaz muki!?
reagens
@nemkati: Valami normális sajtó nincs a repertoárodban?
nemkati
@reagens: Ezen kívül csak a fake news van, amikből te szoktál "tájékozódni".
reagens
@nemkati: Kár, hogy a fake news a ballib találmánya és a hazudozás a lételemük!
nemkati
@reagens: Nem, nem jól tudod. A fake news a Fidesz találmánya azokra a tényállításokra, ahol lelepleződnek a gaztetteik. Azt hiszitek, hogy ha fake news-t kiabáltok, akkor elfelejtjük a disznóságokat. Hát nem!
reagens
@nemkati: Fidesz gaztettek?
Várom az ítéleteket! :-))))))))))))
nemkati
@reagens: Mélységesen elítélem a Fidesz minden bűnét!
silber13
@reagens: 14:30-ra: Hazugság???:-))))))))) Libsi oldal fegyvere?:-))))) Te nem vagy normális!! Az ókori rómsi gondolkodók, mnt libsik!:-)))))))
reagens
@silber13: Bizony. Minden libsi hazudós!
reagens
@nemkati: A roncsellenzékét persze nem!
nemkati
@reagens: Nem. Téged viszont 20 év szigorítottra ítéllek. Fellebbezésnek helye nincs!
silber13
@reagens: Hinnye! A liba tapossa meg!! Hát eztet nem tételeztem fel pl Senecaról, vagy Antoniusról!:-))) Hogy mik nem derülnek ki!:-))))))))
Borsodi
A többi gazember is lemondhatna.Azért az ördög ügyvédje még ne tegye le a tollat addig még börtönbe nem juttatja ezt a becsületes állampolgárt.
kereső
@nemkati: Hú, ebbe bele lehet szédülni. De érdekes, hogy a tiborcz név itt is felbukkan, meg mészáros is. Szóval nincs ez a polip olyan nagyon messze a miniszterelnöktől-és családjától.
SystemError
@silber13: Mindegy is, mert a "minden x" kezdetű mondatok már alapban magas intelligenciára vall...:) Természetesen képződhetnek ilyen mondatok jogosan is, de nem hiszem értelmes ember ezt vagy azt gondolja minden jobb vagy baloldali emberről..
csak úgy....
@nemkati: nagyon kegyes lennél vele! @reagens: elvtársat kényszermunkára és nem ücsörgésre köne ítélini,hiszen már itt leülte a kiszabható felét ...
csak úgy....
@Csizmás Kond: 10:49 tán tosztá,hogy így megváltoztá ? gondolom ,gyütt föntrü a "le a borkaival ukász" a napokban még zokniért is szaladgáltá vóna neki,te kis huncut...
fahrenheit451
Dogolj meg
Ne akard, hogy jojjej erted.
A nyomozohatosag nyilvan megerti ezt.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Soha életemben nem szerettem azt aki az önként vállalt közösségi munkát becsületlenül végzi...és azokat sem akik mindent megugatnak.
Elvárom, hogy a kutyának is legyen némi becsülete...
Eladott Ország
Borkai Zsolt elhitte, hogy amit tett, nem fog kiderülni, vagy ha mégis, megússza ő is. Ha másoknak sikerült, miért éppen neki, aki nem mellesleg olimpiai bajnok, ne sikerülne. Most eljött az igazság pillanata. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a fidesz az önkormányzati választáson súlyos sebeket kapjon Budapesten és több nagyvárosban. Ebbe bukott bele Borkai, és nem abba, amit tett. Amit tett, a NER szemében csak annyiban bűn, hogy kitudódott.
kanadaihirlap.com/2019/11/06/borkai-nem-bunos-hanem-aldozat/
reagens
@nemkati: :-) Na ez aztán a jogállam! :-)))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.