Borkai lemondása után megszólalt a botrányt kirobbantó „Ördög ügyvédje” is. A blogon azt írták: "Borkai, szégyent hoztál mind a családodra, mind a győriekre, hogy eddig nem mondtál le!"

Facebook-oldalán reagált az Ez az ördög ügyvédje blog írója Borkai Zsolt lemondására. Mint írta, a polgármester szégyent hozott a családjára és a győriekre is, amiért eddig nem mondott le.

Ismerlek, tudom, hogy csak azért vetted fel a polgármesteri mandátumodat erre a kis időre, hogy megpróbáld eltüntetni a lopásaid nyomait. Azt is tudom, soha nem mondanál le, ha erre a Fidesz vezetői nem kényszerítenének. Ők pedig ezt nem a kurvázásod, hanem külföldön tárolt korrupciós pénzeid miatt teszik. Arról nem is beszélve, hogy a kurvák is be fogják vallani, hogy drogoztatok a hajón.

Végül a magát az ördög ügyvédjének nevező ismeretlen felszólította Borkai Zsoltot, hogy már ne írjon alá semmit, a lemondásán kívül.

Ahogy azt korábban megírtuk, "a morális helyzetre való tekintettel" lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt. A politikus a győriekhez szerdán írt nyílt levelében jelentette be, hogy a győri közgyűlés csütörtöki alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel megválik tisztségétől.

Az MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről. "Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget" – hangsúlyozta a politikus.

Úgy fogalmazott: kívánja, hogy a jövőben olyan ember vegye át a polgármesteri széket, aki "érdemes szeretett városunk vezetésére".

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben. A politikus a kormánypártok támogatásával indult az október 13-ai önkormányzati választáson, majd a választások után kilépett a Fideszből.

A győrieknek címzett levélben a polgármester azt írta, tudja és reméli, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, "a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó ellenőrizetlenül átvett". Az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik, és ezzel "akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövető szándékát" – fűzte hozzá.

"Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki sem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek" – áll a levélben.

Borkai Zsolt szerint "egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen". Úgy fogalmazott: amit valóban tett, arra nem büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnie, aki emiatt csalódott benne. "Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom" – fűzte hozzá.

"Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam" – szögezte le.

Hozzátette: eddig nem mondott le, mert azt szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

"A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem" – írta.

Borkai Zsolt kitért arra is, a politikai ellenfelei a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak őt, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, "húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat". Hozzátette: az elmúlt időszakban nemcsak ő, hanem családtagjai is céltáblává váltak, ennek pedig a jövőben nem szeretné kitenni őket. "Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre" – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: 2006 óta hatalmas utat tettek meg, "Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája" lett, a város fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Levelében Borkai Zsolt a győrieknek megköszönte az elmúlt 13 évet, a képviselőknek és a munkatársainak pedig a város fejlődéséhez nyújtott támogatást.

A jogszabály szerint az időközi polgármester-választást az illetékes választási bizottságnak kell kitűznie, a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre. A választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A Miniszterelnökség vezetője, Gulyás Gergely a kormányülés szünetében Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre így kommentálta a Borkai lemondásáról szóló hírt:

Heuréka!

Forrás: 24.hu, ATV, MTI

Címlapkép: Facebook

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@reagens: ott vannak a bizonyítékok,te tahó...
szerinted lemondott vóna ,ha nics ellene semmi ?
buta vagy mint mindíg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Ideje lenne kinyomozni, ki ez a tahó és mutassa be a bizonyítékait. Ha nem, akkor irány a börtön!
csak úgy....
@reagens: ott vannak a bizonyítékok,te tahó...
szerinted lemondott vóna ,ha nics ellene semmi ?
buta vagy mint mindíg...
Fantomasz
@reagens: Szerinted kik felügyelik a luxuskurvákat ? Szerintem ott ne nyomozz mert nem jársz jól .
Clavigo
@reagens: Te végtelenül hülye,,szaros szájú seggfej..! Ha a szemeddel nézel ,,te oláh anyagyász,,,nem látod a " bizonyítékokat " ?? Miért vagy te ilyen barom,,Shicarescu ??
cikicakk55
Rengeteg bizonyíték van ellene,pedig pont azért húzta eddig az időt,hogy minél többet el tudjon tüntetni. Sajnos egész biztos vagyok benne,hogy a Fidesz nem fog nyomoztatni a kurvázási vádakon kívül semmi után.Azt letagadni már nem tudja,épp azért vallotta be csak azt az egyet,de szerintem ha Polt és társai rendesen végeznék a munkájukat,akkor a kurvázás lenne a legkisebb vétke. Rengeteg ellopott milliárdról van ott szó,csak túl sok Fideszest érint és nem merik bevállalni a nyomozást,mert beindulna a dominó elmélet. Így is elég veszélyes helyzetben van Borkai,mert túl sokat tud és ez a tudás túl sok Fideszesnek a bukását okozhatja. Nem csodálkoznék rajta,ha egyszer véletlen hátba öngyilkolná magát egy késsel,vagy nyílvesszővel.
Eladott Ország
Várjuk az „Ördög ügyvédje” további tényfeltárást, "Rogán Tonyó és a luxusprosti, aki furcsa mód elhunyt" témával kapcsolatban! Ugyanis kormánypárti politikust emleget a megölt örömlány apja!
olkt.hu/rogan-antal-es-a-luxusprosti-aki-furcsa-mod-elhunyt/
reagens
@Clavigo: Szóval nincs bizonyíték! Csak ennyi érdekelt, a szellemi nyomoroddal ne traktálj engem!
Aki Én
@reagens: ...te, neked itt ma is sikered van, lúzer :)
Nem kéne a csúcson abbahagyni?
Clavigo
@Eladott Ország: :) :) :) Ezek szerint még nem találták meg..:) :):) :) Pedig,,,tuti,,hogy rajta vannak az " ügyön "..( nemzethhyyleg )...:) :) :)
reagens
@Aki Én: Miért nem fogadod meg a saját tanácsod és húzol vissza a többi magyargyűlölő közé?
Eladott Ország
@reagens: Lesz majd bizonyíték, ha Polt és a többi fideszes bűnöző börtönbe kerül, már nincs messze az ideje!
Nem lehet egy egész országot néhány bűnözőnek hülyére venni. Már így sok, hogy idáig még szabadlábon vannak!
Bizony nagyot fog szólni!
Aki Én
@reagens: Mert nem érzem jól magam köztetek. Inkább maradok itt, ahol te vagy az elenyésző kisebbség.
reagens
@Eladott Ország: A beváltatlan fenyegetések a gyengeség látszatát keltik. AH. :-)
reagens
@Aki Én: Azt teszel amit akarsz, de ha tanácsokat osztogatsz nekem, nem maradok adós! :-))))))))))))))))
Clavigo
@reagens: Neked milyen " bizonyitékok " hiányoznak ,agyatlan ? Hiába " vajaztad be " a valagad,,mégsem téged vágtak partiban azon a jachton.,bozgor. . ( hát ez xar ügy,,neked ) A többit meg úgysem érted,mi zajlik,,,,,mert a "pucsításon-faroláson " kívűl ,mindenhez hülye vagy ,,oláh.
reagens
@Clavigo: Hozod a szokásos libsi őrjöngést bármiféle bizonyíték, tény, vagy vád nélkül! Bravó húgyagyú! :-))))))))))
csak úgy....
@reagens: tibim,te a szart is csak akkor (vagy akkor sem) észleled,mikor a szádba keül? ...,kinek lehetsz te a kuvája a mostani ,fölsöbb 10 000 böl?
simmering73
"...kívánja, hogy a jövőben olyan ember vegye át a polgármesteri széket, aki "érdemes szeretett városunk vezetésére".
Mit mondjak: vastag bőr van a pofáján.
Clavigo
@reagens: Nagyon buta vagy,,Shicarescu.
Sámannus
Remélem másodszorra észnél lesznek a győriek, és elzavarják ezt a korrupt züllött narkós bűnöző társaságot.
csak úgy....
@Sámannus: szerintem nem a györiek "esze" kerül az urnákba..., arról a fidesz gondoskodik...
csak úgy....
@durbincs: na mi köll néked ,te elalélt agyú? bezzeg tahó te ,több mint 1000km röl?
a szar higult a buksidba ,lett belöle fos és azt itt dobod nagyüzemileg piacra,...gratulálok
Sámannus
@csak úgy...: Ne dicsérd annyira még elbízza magát.
simmering73
@durbincs: Te fórum udvari bolondja. Ide evett a fene? Hogy a herkó verné ki a gyenge tejfogaidat.
Yoda69
Éveken át becsapta a Gyorieket, és most meg a vegen is jól megszivatta azokat akik rá adtak mindezek ellenére a voksukat. Jellemtelen, gyáva, hazug ember. Méltatlan még arra is hogy sportolokent emlekezzenek ra. Remelem korrupciós ugyletei miatt előbb utóbb elkapjak és akkor a sitten fejezi be tyukszaros életét.
Fantomasz
Ki nem xarja le ki ez a devil jogász .Ez kismiska ahhoz képest amit azorbánék műveltek 10 év alatt .
Ne is csodálkozzanak ha egyre durvább revansot vesznek egyesek vagy megrővdített csoportok . Nincs min csodálkozni ,
értitek ? Nincs min !
terlasz
@durbincs: Cuki vagy Durbi, hogy nem hagytál ki a jóból! ;)
Eladott Ország
@reagens: tegnap, 15:21; A diktátoroknak szomorú vége szokott lenni, lásd Tergovistyei (Târgovişte).
adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/12/25/52ba85c6c7b855ff56fb5277/646x404.jpg
reagens
@Eladott Ország: Ezért bukott meg Gyurcsány!
terlasz
@durbincs: Jóóvan Durbi, megint kerestél rajtam 1 százast adómentesen. Sok kicsi sokra megy!
Aki Én
Béla Benke a fészbuk napi esze.

Béla bácsi, itt is elmondom, hogy a budaőrsi polgármester csendes félhomályban dugott meg valakit, ami valóban magánügy, nem fizetett a kurvának 3-3 millió közpénzt, nem lopta meg Budaőrsöt sok milliárddal, és nem csak rajta keresztül lehet érvényesülni a városban. Érzi a különbséget?
Az a baj, hogy megint az almát hasonlítják a körtéhez.
Eladott Ország
@reagens: Íme a kohéziós EU-s pénzek barátja, mintha nem lenne holnap:
uploads.disquscdn.com/images/bbe361f5a3146e88528a01b43517f0e5cced6937da1700906ef01b4f14cce773.jpg?w=600&h=684
Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ-esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak hogy ezek a selejtje, a régiek sem voltak okosak, de ezek mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük az a régi!
simmering73
@durbincs: Csak azért nem kapsz agyvérzést, te nagyon hülye, mert agyad sincs.
reagens
Ideje a titkosszolgálatnak elkapnia a rágalmazót. Bizonyítson vagy börtön. Legalább öt év.
Lepényleső
Hihetünk annak,hogy a közmondásoknak van igen sok valóságtartalma? Például annak is,hogy "Amilyen a gazda,
olyan a szolga!"? Mivel állítólag a polgármester is közszolga,akkor gazdája a főszolga? Jelen esetben a főszolga
a kormány feje maga? S mivel "A hal a fejétől bűzlik!" ez ide illik,-a sorba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.