Újbudán és Erzsébetvárosban is Czeglédy irodáját bízzák meg az önkormányzat jogi képviseletével.

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése, de Újbudán is előkészítés alatt áll a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízási szerződése – írja az Index.

A VII. kerület új DK-s polgármestere, Niedermüller Péter azt mondta, nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, hanem annak a munkának egy részét, míg a cégek átvilágítását egy másik iroda végzi. Az eddigi tucatnyi ügyvédi megbízást felmondta a kerület. Czeglédy szerződése és a megbízás értéke nem nyilvános, de Niedermüller szerint később az lesz. „A jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni” – magyarázta a polgármester.

Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötnek szerződést a DK-s kerületek

A másik DK-s polgármester, László Imre megerősítette, hogy Czeglédy Csaba lesz a XI. kerület ügyvédje is: a teljes átvilágítási folyamat mellett sajtóügyekben is képviselik Újbudát.

Czeglédy egyébként rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc DK-elnök, illetve a párt más politikusainak, így például Dobrev Klára jogi képviseletét is, de az összefogott ellenzéki pártok több peres ügyében, így például választási ügyekben is többször részt vállalt. Az Indexnek is azt mondta, hogy

soha nem merült fel ügyvédi tevékenységével kapcsolatban semmiféle kifogás, még akkor sem, ha a kormánysajtó ezt kívánja sugallni.

A legfőbb kritika ugyanis éppen az, hogy a Czeglédyt, pontosabban a Human Operator Zrt.-t érintő büntetőügy még mindig nem zárult le, az ügyvéd-politikus tárgyalásainak sorozatát felfüggesztették, miután a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára felkerült, ezért az ő érintettségéről még nincs jogerős ítélet. Másokat viszont jogerősen elítéltek már a diákmunkásokat foglalkoztató, a vád szerint adóelkerülésből extra profitot szerző cég ellen folyó eljárásban.

Cikk- és címlapkép: MTI/Rosta Tibor

(index.hu)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Béla333: 12:16
Az én laikus elképzelésem szerint, az önkormányzatok saját jogászai, általában kevésbé jártasak, az elődök "stiklijeinek" felderítésében. Erre a nagytakarításra, külső, hozzáértő, megbízható jogászokat kell alkalmazni.
Egyáltalán nem valószínű, hogy ebben a "reflektor fényben" történő tevékenységben, a haverokhoz történő közpénz gurításáról lenne szó. Ha ez lenne a cél, akkor azt nem ilyen látványos módszerrel tennék meg.
Megértem, hogy az elmúlt 10 évben történtek miatt gyanakvással gondolsz a történésekre, de én bizalmat adnék az újaknak és majd akkor ítélem el őket ha majd esetleg arra okot adnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Csak úgy halkan kérdezem: egy sokmilliárdos költségvetésű önkormányzatnak nincs saját jogásza, aki képes lenne eldönteni, hogy mi a jogszerű és mi nem az?
Ehhez külső ügyvédi irodákat kell igénybe venni? Had guruljon a haverokhoz a közpénz?
Azért mert a Fidesz így csinál, a másik oldalnak nem biztos hogy ebben követni kell a maffia csapatot?!
Eriksson
Egyértelmű, hogy Czeglédy Csaba irodája lesz megbízva minden DK-val kapcsolatos üggyel, hiszen nála jobban senki nem ismeri a párt belső működését.
Már ha éppen szabadlábon van.
Sziszifusz
@Béla333: 12:16
Az én laikus elképzelésem szerint, az önkormányzatok saját jogászai, általában kevésbé jártasak, az elődök "stiklijeinek" felderítésében. Erre a nagytakarításra, külső, hozzáértő, megbízható jogászokat kell alkalmazni.
Egyáltalán nem valószínű, hogy ebben a "reflektor fényben" történő tevékenységben, a haverokhoz történő közpénz gurításáról lenne szó. Ha ez lenne a cél, akkor azt nem ilyen látványos módszerrel tennék meg.
Megértem, hogy az elmúlt 10 évben történtek miatt gyanakvással gondolsz a történésekre, de én bizalmat adnék az újaknak és majd akkor ítélem el őket ha majd esetleg arra okot adnak.
Csizmás Kond
...vagyis a zellenzék még olyan sincs mint a köpködött fidesz...
Béla333
@Sziszifusz: 12.38
Ha egy jogász végzettségű valaki képtelen azt eldönteni, hogy egy ügylet kiállja-e a törvényesség próbáját, akkor az talán menjen vissza az iskolába még egy néhány félévet tanulni.
Ha ilyen amatőrök lennének ezek a jogászok, akkor ezeket minek közpénzből fizetni? Ki kell rúgni és olyat felvenni, aki ért a szakmájához, még akkor is, ha ez esetleg nagyobb fizetéssel járna.
Mindenesetre akkor nem kellene külső jogász csapatokat fizetni sok-sok közpénzen!
Egyébként ez a "külső szakértők" fizetése magas tiszteletdíjért nem a Fidesz idejében kezdődött, ez így megy már a rendszer (??!!??) váltás óta! Itt az idő ezt a hamis gyakorlatot befejezni!
Béla333
Valahol a Momentum álláspontjával tudok egyetérteni:

"„Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával.”
A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva.
– áll a közleményben."
index.hu/belfold/2019/11/09/a_momentum_nem_latja_szivesen_czegledyt_az_onkormanyzatok_korul/
lusta
@Béla333: A rendszer lényege egy példánÉ Egy vasuatas sem ért mindenhez, egy jogász sem, és más sem, kivéve kis hazánk első számú emberét, aki mindenhez ért. Az eredményt sajnos mi miden nap látjuk, tapasztaljuk.
nevemnick
@Béla333: mint minden szakmában, így a jogi oldalon is vannak olyan emberek, akik bizonyos ügyekre szakosodtak. Jelen esetben elég a kettő, a fideszről meg ne is beszéljünk, (pláne az összevont pártsajtónál) ennyi nem elég... :D
Béla333
Az a stílus, amit a választások óta láthatunk az ellenzéki pártok háza táján (a Momentum kivételével!) könnyen már most elronthatja az ellenzék esélyeit 2022-re! Ez a régi haverok, pártközeliek helyzetbe hozása, a zsíros közpénzes állásokba való benyomásuk visszás, ezt lehet hogy nem fogják a választók elfelejteni. Pláne hogy a Fidesz erre rá is fog játszani!
Kevésbé kellene kapzsinak lenni! Szakembereket kellene helyzetbe hozni, nem pártkatonákat!
lusta
@Béla333: Na ez az. Most én például mostanában a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által pártkatonáknak nevezett szakértőket látok. Egyes ellenzékiek is átveszik ezeket a szövegeket. Ez számomra szinte megmagyarázhatatlan.
CsipkeRózsa
A régi haverok helyett az ellenzék a régi szakembereket hozza helyzetbe. A szoci kormányokban szakemberek dolgoztak.
A Momentumnak nincs igaza, akik most beosztást, megbízást kapnak, ők az Orbán kormánytól, önkormányzatoktól nem kapnak munkát, most se kapjanak? Ilyen nincs, éhhallálra kellene őket ítélni?
Béla333
@lusta: 14.44
Nekem lenne magyarázatom, de az olyan lesújtó, hogy inkább le sem írom!
Béla333
@CsipkeRózsa: 14.47
"...ők az Orbán kormánytól, önkormányzatoktól nem kapnak munkát, most se kapjanak? Ilyen nincs, éhhallálra kellene őket ítélni? "
Miért? Máshoz nem értenek, csak ahhoz, hogy politikusi kitartottak legyenek? Korábban az volt a duma, hogy azért kell túlfizetni az állam által fizetett embereket, mert különben elmennek a versenyszférába és akkor aztán mi lesz?!
Most meg azért vegyék vissza, mert éhen akarnak halni?
Ez nem szociális védőháló! Ha jó szakember akkor megél a piacon is, ha meg nem, akkor minek fizetni közpénzből?
Béla333
@CsipkeRózsa: 14.47
Jön még Kuncze mester is és Lendvai Ildikó is? Meg a Fodor Gabi? Mint szak és megmondó emberek! Hogy éhen ne haljanak?! Nagy a család...
justhpeter
Mi lesz később, ha már az indulásnál ennyit hibáznak ?
lusta
@Béla333: Na itt kezdődnek a gondok. Ön szerint akkor maradjanak az eddigiek, hiszen az ország népe olyan elégedett velük, hogy csak na.. Lassan már nem is értem, miért lettek ezek a választáson elzavarva, amikor kiváló szakembereket foglalkoztattak. Sajnos mindenki mondja a magáét, de a mostani kinevezettek ellen szakmai érvük nincs. Azt csak mellékesen jegyezném meg, hogy eddig sem voltak ezek a most kinevezettek állami segélyen. A most elzavartakról mindezt már nem tudnám elmondani.
CsipkeRózsa
@Béla333: Mi kifogásod lehet Kuncze v. Lendvai I., vagy akárki ellen, aki érti, és tudja azt, amit csinál?

Újszülötteket mégsem lehet felvenni!

Nem értem, a sokak által kifogásolt módszert.
Béla333
@lusta: 16.59
Egy sorban sem írtam, hogy maradjanak az eddigiek! Honnan veszed?
De nem kellenek az olyan pártkatonák sem, akik egy dologhoz értenek: lenyúlni a közpénzt. És hogy a Fidesz se kiabáljon, hát osztanak nekik is!
Szakemberek kellenek a közigazgatásba, nem káder temető kell!
Ez az ötlet miért nem jut az eszedbe?
Nyírfa
Nekem tetszik a fricska, hogy a vezetékszáron körbehordozott Czeglédy juttassa bíróság elé a fidesz nagyhalait. Ez az egyik.
.A másik, hogy a saját emberemben feltételek nélkül megbízom, ami nem utolsó szempont a beépített tégláktól hemzsegő orbanista közéletben.
A harmadik: nem csak pártból, illetve pártközelből alkalmaznak embereket, ott ül az önkormányzatokban a régi munkatársak zöme, és senkit nem érdekel, hogy milyen párthoz tartozik. Nem szabad elfelejteni, hogy a fideszesek mindenkit azonnal kirúgtak ,meghurcoltak, ha valaki kritikával merte illetni őket, még a gyerekeket is eltávolíttatták az iskolából, rájuk és a családjukra uszították a sajtót.
Öklendeznem tőlük kell.
Utolsó gondolatom: soha nem választottunk meg annyi független , valamennyi párt által támogatott polgármestert, mint október 13-.án.
Béla333
@CsipkeRózsa: 17.02
Kuncze volt belügyminiszter: az olajszőkítések során nem talált fogódzót a bűnözők között! Amikor meg pártelnök volt, a Strabag pénzelte a pártját, amiben szintén semmiféle kivetnivaló nincs ugye? Egyéb ügyeit most talán ne is említsük.
Lendvai: A 70-30% időszakban ő volt az MSZP elnöke, semmi kivetnivaló ebben az időben ugye nem volt.
Képes volt a Fidesszel közösen kereskedelmi rádiók frekvenciáit osztogatni, a tulajdonosokat megzsarolni. Többi ügyet hagyjuk!
Újszülöttet nem lehet felvenni, de bűnözőket meg nem muszáj!
Nyírfa
@Béla333: Ahogy eljutunk ahhoz a felismeréshez, hogy semmi szükség a pártokra, és megteremtjük a közvetlen demokrácia feltételeit, eljöhet a szakértői kormányzás ideje, az önkormányzatokban is. Szakértelem alatt pedig nem rideg technokráciát értek, hanem , hogy minden megválasztott képviselő, miniszter ahhoz fog érteni, amilyen feladatot el fog látni.
Ez a jövő, de erre még várnunk kell. Kicsit. Kicsit sokat. :)
Béla333
@Nyírfa: 17.07
"...soha nem választottunk meg annyi független , valamennyi párt által támogatott polgármestert, mint október 13-.án. "

Ezért nem szabad elherdálni az izzadságosan elért eredményt! Ésszel kellene politizálni, nem úgy, mint a Horváth Csabi!
Nyírfa
@Béla333: A Horváth Csabával kapcsolatos aggodalmaidat osztom. Nem véletlenül mondta Karácsony Gergely azt, amit, nem ismétlem, mert még emlékezni sem jó rá. De hát az alku része volt, a cél szentesítette az eszközt. Abban bízhatunk, és talán Karácsony is azzal számolt, hogy nem lesz hosszú életű polgármester Zugló élén.
Tudod, szeretném megérni - nem fogom, ebben az életemben már nem -, hogy soha, semmilyen cél ne szentesíthessen méltatlan eszközöket.
CsipkeRózsa
@Béla333: Kuncze mit tudott volna csinálni az olajosokkal, hiszen senki nem boldogult velük, neki kellett volna nyomoznia, vádat emelni, vagy mit? Nem az ő idején alakult az ki, nem teheted őt felelőssé.

Lendvai Ildikó semmi olyan nem tett, amiért felelősség re akarnád őt vonni.

Érdekes, hogy minden hajszálat kifogásolsz, sokakkal együtt, most meg az sem számít, hogy a fejünkre szarnak, hogy emberszámba nem vesznek, hogy folyamatosan hazudnak, hogy egy normális választ nem adnak a kérdésekre, hogy mindenkit, aki nem az ő ízlésük szerint gondolkodik, kirekesztenek. A felsorolást aki akarja, folytathatná, vehetjük ezt beolvasásnak a képükbe.

A becsületes politikusokat pedig nem muszáj szapulni, csak azért, mert "régiek".
Béla333
@Nyírfa: 17.23
"Tudod, szeretném megérni - nem fogom, ebben az életemben már nem -, hogy soha, semmilyen cél ne szentesíthessen méltatlan eszközöket."

Így legyen! És ne kelljen többé olyanra szavazni, akire nem szeretnék, csak azért, hogy ne a másik legyen!
Mert az ilyenek miatt csúsztunk le ide, ahol most vagyunk!
Nyírfa
@Béla333: Sok mindenben egyet értünk. Amiben meg nem, annyi kell is! :))
kereső
Nem a VII, kerület - Niedermüller- volt az, ahonnan a jogi stáb egy-az egyben felállt a vállasztások után?

Az ügyvédi irodát a cikk szerint az önkormányzati cégek átvilágitására kérték fel, valamint képviseletre. Az önkormányzatokban dolgozó jogászok elsősorban azt garantálják, hogy az önkormányzat működése törvényes, a jogi környezetnek megfelelő legyen.Nem biztos ,hogy értenek az adójoghoz, a számvitelhez, a ptk.gazdasági jogi részéhez, etc.A jogász szakma is szakosodott/szakosodik- és valószinűleg nem érné meg az önkormányzatnak minden szakhoz külön jogászt alkalmazni.
Fricska Czeglédy irodájának megbizása, de ugyanakkor hatalmas támadási felület is - rengeteg konfliktust fog okozni.
Trócsányi irodáját még sem bizhatták meg, nem igaz?
Béla333
@CsipkeRózsa: 17.26
Kicsit nézz utána annak amit írogatsz, tudod a gugli a barátod:

"Kuncze mit tudott volna csinálni az olajosokkal, hiszen senki nem boldogult velük, neki kellett volna nyomoznia, vádat emelni, vagy mit? Nem az ő idején alakult az ki, nem teheted őt felelőssé. "

"A Legfőbb Ügyészség 2000 márciusában nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentése szerint 1991 és 1999 között a kőolajtermékek forgalmazása során 4300 bűncselekményt - hamisítás, csempészet, vámorgazdaság - követtek el. A perbe fogott 340 vádlott többségét börtönbüntetésre ítélték. A dokumentum szerint számos ügyben nem sikerült megtalálni az elkövetőt, és a bűnügyi hatóságok munkáját jogértelmezési problémák is nehezítették. Mind a mai napig kerülnek elő újabb és újabb információk, de végleg lezárni nem lehet az ügyet."
"Június 8-án Nógrádi Zsolt, aki a Bács-Kiskun megyei olajmaffia tagjának vallotta magát, bizottsági meghallgatása során megdöbbentő állításokat fogalmazott meg: több vezető politikus és három parlamenti párt, továbbá a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség érintettségéről beszélt. Az olajmaffiával való együttműködéssel vádolta többek között Pintér Sándor belügyminisztert, volt országos rendőrfőkapitányt, Szabó Iván volt pénzügyminisztert és Lezsák Sándort, az MDF korábbi elnökét is. Bizonyítékok azonban nem kerültek elő, az érintettek pereket indítottak a tanúvallomást nyilvánosságra hozó Pallag ellen, amelyeket megnyertek. "
hu.wikipedia.org/wiki/Olajsz%C5%91k%C3%ADt%C3%A9s

Kuncze:
"Az MSZP és az SZDSZ koalíciókötése után 1994 és 1998 között a Horn-kormány belügyminisztere és Horn Gyula miniszterelnök koalíciós helyettese lett. "
hu.wikipedia.org/wiki/Kuncze_G%C3%A1bor

Kuncze pont abban az időszakban volt az igazságszolgáltatás vezetője, amikor tombolt az olajszőkítés.
Béla333
@CsipkeRózsa: 17.26
Lendvai:

hvg.hu/itthon/20120405_magyarorszag_slager_danubius
Magyarországot perli a Danubius és a Sláger tulajdonosa

"A felperesek azt állítják, hogy a 2009-es pályázat idején ellenzékben lévő Fidesz, valamint az éppen kormányzó MSZP képviselői megkeresték a két rádióállomás befektetőit, hogy állapodjanak meg a poltikai pártokkal, hogy "esélyük legyen" meghosszabbítani az engedélyeket, amelyeket a két adó végül elvesztett.
Az Accession Mezzanine Capital, a Danubius Rádió tulajdonosa és működtetője azt állítja, Fideszhez közel álló személyek sürgették, hogy állapodjon meg velük, így például Fellegi Tamás, jelenlegi tárca nélküli miniszter, valamint Nyerges Zsolt, Fidesz-közeli üzletember, akik végül létrehoztak egy saját vállalkozást, amely elnyerte a Danubius frekvenciáját.
Az Emmis, a Sláger Rádió üzemeltetője a bírósági dokumentumok szerint Lendvai Ildikótól, az MSZP akkori elnökétől, valamint Puch László pártigazgatótól kapott megkereséseket,…"

Fidesz és MSZP közösen! Folytassam? Felesleges azt hiszem!
Nyírfa
Az olajügyletnek annyi érintettje volt, hogy, kis túlzással, a fél országot dutyiba lehetett volna zárni. Kármán Irén sokat publikált az ügyről, kis híján az életével fizetett érte. Majd a gyerekeink mindent napvilágra hoznak. Örökre semmi nem marad titokban.
Lendvai Ildikót azóta kísérem figyelemmel, hogy Gyurcsány mellett dolgozott. Óriásit ment előre. Ma már azon kevés szocialisták egyike, akik rokonszenvesek. És piszok jól ír! :)
CsipkeRózsa
@Béla333: Nem tudom, ki mit tudott volna csinálni, az biztos, hogy most sem tudunk semmit az egész olaj-témáról. Az általad említett személyek nem loptak, emberségesen viselkedtek a szürke emberekkel is, nem lekezelően, levegőnek nézve senkit.
Az akkori időkben nem alakult ki a két tábor között ellenségeskedés, az állami ünnepeket együtt tartották meg, nem átkozták ki a másik oldal politikusait. Ezt mind Orbán szüntette meg, és Orbán összes embere, híve elsajátította a viselkedésével, gyűlölködésével.

Normális emberi kapcsolatokat kell megteremteni, ahol csak lehet.
Béla333
@Nyírfa: 17.43
Az hogy az olajszőkítésekért a fél országot börtönbe lehetett volna zárni és az között ami történt, hogy a politikai pártok kimutyizták egymás között, hogy egyetlen politikusi érintettje ne legyen az ügynek, nos ez két alapvetően különböző helyzet.
Nem kaptak el senkit, bűnre épült az egész gengszterváltós történet, erkölcsileg le is amortizálódott az egész ország!
Jobban jártunk volna, ha szigorúan kivizsgáljuk az egész történetet!
Béla333
@CsipkeRózsa: 17.48
"Normális emberi kapcsolatokat kell megteremteni, ahol csak lehet. "

Akit a korrupció, a maffia politizálás, a választók hülyének nézése a politikusoknál a felszínre hozott, azokkal normális emberi kapcsolatokat nem lehet kialakítani.
Aki egyszer már hozzányúlt a közöshöz, az ha lehetősége van, hozzányúl másodszor is. Pláne ha az elsőt büntetlenül megúszta!
kereső
@Béla333: Igazakat irsz Béla, de mi van azokkal, akiket hamisan vádoltak? Mert voltak/vannak olyanok is.
Béla333
@kereső: 18.03
A bíróság állapította meg, hogy hamisan vádoltak valakit, vagy te?
Mert az előző esetben kártérítés járhat neki, az utóbbiban meg semmi! Legfeljebb lehet még évekig, évtizedekig feldobálni ezeket a témákat! Hogy soha senki ne tudjon megbékélni!
Nyírfa
@Béla333: Ha Kádár kicsit fiatalabb és egészségesebb lett volna, minden másképpen történik. Akkor is kapitalizálódott , vagy inkább polgárosodott volna az ország, de sem ilyen mérvű korrupció nem hálózná be az életünket, sem összeszerelőországgá nem silányodnánk, sem hajléktalanok nem feküdnének az aluljárókban.
Látod, olajügy sem lenne, amit hiába is akarnál felderíttetni, mert, amíg a résztvevők élnek, addig megbonthatatlan összetartás lesz. Mondtam, majd a gyerekeink mindenre fényt derítenek, feloldják a titkosításokat, és megtisztítják a közéletet. Ha akarják. Ha nem, soha többé. nem becsülete Magyarországnak.
Béla333
@Nyírfa: 18.25
A becsületet a mi generációnk szúrta el, visszaszerezni is nekünk kell(ene), nem a gyerekeinknek!
Ők ugyanis jogosan kérdezhetik azt a sokat emlegetett kérdést: "és ti mit csináltatok, amikor ez történt?"
Nyírfa
@Béla333: Hát, sajnos így van. Ezt mi szúrtuk el. Csak , pontosan amiatt, ahogyan leéltük ezt a 30 évet, nincs remény arra, hogy a mi generációnk egyszer csak másképpen kezd gondolkodni, majd cselekedni. Nincs meg az erő, nincs belátás, nincs akarat.
Alapvetően egy felelősséghárító nép vagyunk, mindig más a ludas, ha baj van, nem a megoldást keressük, hanem a megúszás lehetőségeit. Viszont nem mindent rontottunk el, pontosabban, nem mindenki okolható a mai állapotokért. És sok szülő nevelte tudásszomjjal felvértezett, önálló emberré a gyermekét. Meg aztán nem lehet kizárni a nyugati demokráciák hatását, jön-.megy a fél világ, kint tanulnak, élnek az ifjak, látnak, tapasztalnak. Igen, bennük bízom.
Béla333
@Nyírfa: 18.48
Én sokkal pesszimistább vagyok. A gyermekeink nem fogadják el ezt a helyzetet, nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehetne az országot élhetőbbé tenni, mivel úgy gondolják, hogy ez ezzel a néppel reménytelen, az értelmesebbje és az érzékenyebbje egyszerűen elmegy innen.
Ha meg kint tanul, kint szerez barátokat, barátnőket, akkor a többség már nem akar hazajönni, hanem kint alapít családot.
Ezt bizony elszúrtuk, mégpedig annyira, hogy én nem is látok nagyon kiutat.
nezelodo
Végül is nem lehetnek ott rossz szakemberek ha az illiberális, über okos jogi gépezetnek is a torkán akadtak. Ne felejtsük Orbán vészjósló jövendölését, "Jönnek az ügyvédek és elintézik oszt' jónapot!" Akkor miért vonyítanak, hogy most és ott a szoci ügyvédek jönnek?
Nyírfa
@Béla333: Igazad van, meg van más igazság is. Van, aki itthon marad, van, aki visszajön. Most csütörtökön annyi fiatallal vonultam a Széna térre, hogy repesett a szívem. Szépek, tele vannak életkedvvel, van véleményük. Majd elrendezi az Élet, hiszen az egyensúlynak mindig be kell állnia.
Béla333
@Nyírfa: 19.30
Kívánom, hogy legyen neked igazad!
Eriksson
@CsipkeRózsa: 14:47
Akik ellenzékben milliárdokkal játszottak, nem gondolom, hogy most amikor helyzetbe kerülnek, a háttérbe húzódnának. Az éhenhalástól pláne nem kell őket félteni.
kereső
@Béla333: Fapál, Juhász, Szilvássy..., Tátrai, Császy-akik még most is ülnek a magyar igazságszolgáltatás nagy-nagy dicsőségére. Kik kaptak "kártéritést, a meghurcolás miatt, amiatt hogy életek, és karrierek mentek tönkre? Mert én nem olvastam róla.És akkor még nem is emlitettem az UD zrt- és Dávid/Herényi pert.Ahol bebizonyosodott, hogy egyes embereknek "jár" magán titkosszolgálat IS!
solidedge
Az ellenzék lépése válasz arra hogy koncepciós per folyik Czeglédy ellen. Emlékszünk rá hogy a Fidesz rá akarta venni Czeglédyt hogy valljon Gyurcsány ellen akkor nem esik bántódása. Ő ezt nem tette meg ezért a Fidesz bosszúból minden áron le akarja csukni. A bibi az hogy a bíróság is tudja, nehéz koholt vádak alapján ítéletet hozni, ezért húzzák, halasztják a döntést. Kezdem úgy érezni hogy aki nem eléggé aljas és elvetemült kicsi hazánkban nem állja meg a helyét a politikában.
kereső
@Béla333: Béla én a társadalmi béke hive vagyok, viszont nem tudok megbékélni a NER-rel, mert ennél aljasabb dolog még nem történt Magyarországgal.Mig az évszázadok megszállásai háborúi megtizedelték a lakosságot, fizikailag megsemmesitették az országot- a NER igényt tart az emberek lelkére, az az erkölcs meg amit hirdet, az károsabb mint száz háború, és megtöri az emberek gerincét- ismét szolga sorba taszitva a nagy többséget.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Másnak írtad igaz de nagyon megragadott.:)))
" Mi kifogásod lehet Kuncze v. Lendvai I., vagy akárki ellen, aki érti, és tudja azt, amit csinál?"
mond, mi a francokat csináltak ezek amiért legalább egy rövid sóhajtásnyit is lehetne értük áldozni ?
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem tudom, milyen milliárdokról beszélsz, én csak Orbán és tsai milliárdjairól tudok, ami most is folyamatosan megy hozzájuk. Erről mi a véleményed?

Kuncze v Lendvai I. kezéhez nem tapadtak még milliók sem.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..milliók biztos igen hisz nem fillérekben játszik senki viszont lehet nel csinálták úgy, hogy az észrevhető legyen...csak éltek és léteztek meg hülye buzitörvényeken agyaltak...és sutyiban gazdagodtak.
CsipkeRózsa
@Béla333: Aki évtizedekig politikusként dolgozott, nem tud visszahelyezkedni az eredeti szakmájába, nagy a kiesési idő, ki alkalmazná őket. Az elhelyezkedés nehézsége az is, talán az első helyen, hogy az orbáni rendszer annyira kirekesztette az ellenzéki embereket, (fujj SZDSZ, fujj MSZP), hogy senki nem fogadja öket szívesen, mert Orbántól jön a bosszúállás.

Látod, még a reklámokat sem merik a nem kormánypárti TV, rádió részére megjelentetni, pedig ezzel az üzleti érdekeiket is mellőzik a reklámozni kívánók.
Nessy
Ez egy elég magas labda. Viszont más sikkasztók, ahol még be is bizonyosodott, ma jó pénzért parlamenti képviselők fidesz listáról, sőt, előtte még kormány vagy miniszteri biztos is volt!
Császyék mee börtönbe kerültek mert "kár érhette volna" a költségvetést, igaz a brekkancsok azóta is békésen brekegnek Sukorón, a Velencei tó partján! Per pillanat Mészáros és tsai a Balatont és a partját teszik tönkre. Ja , az nem probléma!
Ha bele gondolok a Tocsik ügy összegébe, meg az áldott emlékű nokkiás dobozba! Manapság már kamionra van szükség, és milliárdok tünnek el!
Eriksson
@CsipkeRózsa: Csillagom! Ha valamiről nincs tudomásunk, attól még létezhet. Nem tagadni kell dolgokat, hanem meggyőződni a valóságról.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem tudsz meggyőzni, mert nincs igazad, nem nálad van a valóság.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Nem akarlak én semmiről meggyőzni, pont arra biztattalak, hogy győződj meg a valóságról.
Eladott Ország
Azért az is elgondolkodtató, ami a híradó riportjában elhangzott: az, hogy egy ellenzéki ellen pert indítanak x vádpont alapján, nem jelenti azt, hogy azokban valóban bűnös is! Nálunk, ennek a fordítottja gyakrabban fordul elő, ti. nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt, számos politikust lehetne elítélni, de még csak a vád megfogalmazásáig (!) sem jutottak el az ügyészek! Akik megkárosították a várost, kerületet, országot, akik miatt kevesebb bevétele lett az államnak, vagy akik miatt az állam a saját pénzéből kellett, hogy fizessen, a teljesség igénye nélkül: Rogán Antal, Kósa Lajos, Tiborcz István, Simicska Lajos, Mészaros Lőrinc, Borkai Zsolt, Lázár János ... stb.
Lepényleső
Talán inkább meglepő lenne,ha erre a feladatra a Trócsányi iroda lenne felkérve?
evacica
Mint ismeretes Szombathelyen pont ilyen korrupciós ügyekbe lépet be Czeglédi és nyert több pert a fidesz ellen! Nagy szálka volt a fidesz szemébe, arról nem is beszélve, hogy Kósa Lala haverja szemet vetett Czeglédi jól prosperáló cégére! Aztán persze ott van hogy rajta keresztül szerették volna Dobrev Klára cégét is be sározni, és Gyurcsányékat is mocskolni! Nem jött össze, csak az hogy tönkre tették Czeglédi vállalkozását! Jobb lenne ha az ügyészség a nemzet vejét vizsgálná ilyen lelkesen, ott még van is mit!!!
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: tegnap, 13:49

Azokra a rágalmakra gondoltam, amiket az említettek ellen csak feltételeztek, kitaláltak, hogy lejárassák őket.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Egyetlen rágalmat, vagy történést nem hoztam fel, csupán arra kértelek, hogy nézz utána dolgoknak.
Én koromnál fogva, konkréten emlékszem olyan dolgokra, melyeket te hevesen cáfolsz.
Béla333
@Eladott Ország: 17.16
Valóban: Polt Orbán csicskája, de te meg azt ne feledd el, hogy Polt pozícióba jutásához kellett az MSZP/Gyurcsány kormány is és hogy Polt a Fidesz disznóságok eltussolása mellett ugyanezt teszi az MSZP/DK-s politikusok esetében is, ha erre van szemed láthatod!
Az elmúlt 30 év politikusai közül ki is kapott letöltendőt az egyszem Zuschlagon kívül? Ja? Senki?
csak úgy....
@Eriksson: fogadok,hogy tegnap nem ültettél bokrot,pedig ígérted...és erre a koromnál fogva konkrétan emlékszem! ...,hogy téged miért hagytak ki a zseniképzöböl,ez egyszerüen hallatlan!
Eladott Ország
@Béla333: Az átláthatóság jegyében nyilvánossá tesszük Czeglédy Csaba szerződését
dkp.hu/hirek/4483/az-atlathatosag-jegyeben-nyilvanossa-tesszuk-czegledy-csaba-szerzodeset
"Czeglédy távolléte nem volt véletlen: a politikus ellen – a Rébusz Iskolaszövetkezet volt elnökeként – az ügyészség 2001-ben emelt vádat adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vád szerint Czeglédy egyedüli aláírásra jogosultként 8,3 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A megyei APEH munkatársai 1999-ben bukkantak szabálytalanságra az iskolaszövetkezetnél, utána indult a nyomozás. 37 számlát kifogásoltak, ezeket „piackutatásról” állították ki, miközben nem volt mögöttük valós tevékenység, a számlákat más cég állította ki, az áfa-tartalmat rendre visszaigényelte a Rébusz. Czeglédy annak idején azt mondta, nem érzi magát felelősnek, legfeljebb azzal vádolható, hogy nem kellő körültekintéssel járt el, a piackutatók szolgáltatásait igénybe vették. A bíróság nem az ő érvelését fogadta el, első fokon 2002. április 17-én 8 hónap börtönbüntetésre ítélte adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztette. Másodfokon a Veszprém Megyei Bíróság ítélte el – ha Németh Szilárd rezsibiztos jól emlékszik, akkor 1,4 évre, szintén felfüggesztve. Az ítélet részleteinek nem találni nyomát, így csak a Fidesz alelnökének állítását találtuk ezzel kapcsolatban. 2006 nyarára viszont már büntetlen előéletűnek számított."
hvg.hu/itthon/20170619_Koncepcios_per_vagy_diakok_penzevel_csalo
Bár néhány kérdés azért felmerül: Biztos, hogy kellenek ezek a támadási felületek? Biztos, hogy ez a fideszen kívül bárki másnak kedvez? Nem tudom, csak kérdezem. A feddhetetlenség nem lenne alapfeltétele a politikai megújulásnak?
CsipkeRózsa
@Béla333: @Eriksson: @Csizmás Kond: és akit még felháborított Czeglédy szerződése

Remélem, itt is megszólaltok:

propeller.hu/itthon/3475193-feltortek-erzsebetvaros-honlapjat-niedermullert-gyalaztak-hackerek#v2540206

onnan klikk a hvg-re.

Ez volt a gyakorlat a kormány, a minisztériumok, az önkormányzatok többségénél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.