Újbudán és Erzsébetvárosban is Czeglédy irodáját bízzák meg az önkormányzat jogi képviseletével.

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése, de Újbudán is előkészítés alatt áll a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízási szerződése – írja az Index.

A VII. kerület új DK-s polgármestere, Niedermüller Péter azt mondta, nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, hanem annak a munkának egy részét, míg a cégek átvilágítását egy másik iroda végzi. Az eddigi tucatnyi ügyvédi megbízást felmondta a kerület. Czeglédy szerződése és a megbízás értéke nem nyilvános, de Niedermüller szerint később az lesz. „A jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni” – magyarázta a polgármester.

Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötnek szerződést a DK-s kerületek

A másik DK-s polgármester, László Imre megerősítette, hogy Czeglédy Csaba lesz a XI. kerület ügyvédje is: a teljes átvilágítási folyamat mellett sajtóügyekben is képviselik Újbudát.

Czeglédy egyébként rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc DK-elnök, illetve a párt más politikusainak, így például Dobrev Klára jogi képviseletét is, de az összefogott ellenzéki pártok több peres ügyében, így például választási ügyekben is többször részt vállalt. Az Indexnek is azt mondta, hogy

soha nem merült fel ügyvédi tevékenységével kapcsolatban semmiféle kifogás, még akkor sem, ha a kormánysajtó ezt kívánja sugallni.

A legfőbb kritika ugyanis éppen az, hogy a Czeglédyt, pontosabban a Human Operator Zrt.-t érintő büntetőügy még mindig nem zárult le, az ügyvéd-politikus tárgyalásainak sorozatát felfüggesztették, miután a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára felkerült, ezért az ő érintettségéről még nincs jogerős ítélet. Másokat viszont jogerősen elítéltek már a diákmunkásokat foglalkoztató, a vád szerint adóelkerülésből extra profitot szerző cég ellen folyó eljárásban.

Cikk- és címlapkép: MTI/Rosta Tibor

(index.hu)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Béla333: 12:16
Az én laikus elképzelésem szerint, az önkormányzatok saját jogászai, általában kevésbé jártasak, az elődök "stiklijeinek" felderítésében. Erre a nagytakarításra, külső, hozzáértő, megbízható jogászokat kell alkalmazni.
Egyáltalán nem valószínű, hogy ebben a "reflektor fényben" történő tevékenységben, a haverokhoz történő közpénz gurításáról lenne szó. Ha ez lenne a cél, akkor azt nem ilyen látványos módszerrel tennék meg.
Megértem, hogy az elmúlt 10 évben történtek miatt gyanakvással gondolsz a történésekre, de én bizalmat adnék az újaknak és majd akkor ítélem el őket ha majd esetleg arra okot adnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Eladott Ország: 17.16
Valóban: Polt Orbán csicskája, de te meg azt ne feledd el, hogy Polt pozícióba jutásához kellett az MSZP/Gyurcsány kormány is és hogy Polt a Fidesz disznóságok eltussolása mellett ugyanezt teszi az MSZP/DK-s politikusok esetében is, ha erre van szemed láthatod!
Az elmúlt 30 év politikusai közül ki is kapott letöltendőt az egyszem Zuschlagon kívül? Ja? Senki?
csak úgy....
@Eriksson: fogadok,hogy tegnap nem ültettél bokrot,pedig ígérted...és erre a koromnál fogva konkrétan emlékszem! ...,hogy téged miért hagytak ki a zseniképzöböl,ez egyszerüen hallatlan!
Eladott Ország
@Béla333: Az átláthatóság jegyében nyilvánossá tesszük Czeglédy Csaba szerződését
dkp.hu/hirek/4483/az-atlathatosag-jegyeben-nyilvanossa-tesszuk-czegledy-csaba-szerzodeset
"Czeglédy távolléte nem volt véletlen: a politikus ellen – a Rébusz Iskolaszövetkezet volt elnökeként – az ügyészség 2001-ben emelt vádat adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vád szerint Czeglédy egyedüli aláírásra jogosultként 8,3 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A megyei APEH munkatársai 1999-ben bukkantak szabálytalanságra az iskolaszövetkezetnél, utána indult a nyomozás. 37 számlát kifogásoltak, ezeket „piackutatásról” állították ki, miközben nem volt mögöttük valós tevékenység, a számlákat más cég állította ki, az áfa-tartalmat rendre visszaigényelte a Rébusz. Czeglédy annak idején azt mondta, nem érzi magát felelősnek, legfeljebb azzal vádolható, hogy nem kellő körültekintéssel járt el, a piackutatók szolgáltatásait igénybe vették. A bíróság nem az ő érvelését fogadta el, első fokon 2002. április 17-én 8 hónap börtönbüntetésre ítélte adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztette. Másodfokon a Veszprém Megyei Bíróság ítélte el – ha Németh Szilárd rezsibiztos jól emlékszik, akkor 1,4 évre, szintén felfüggesztve. Az ítélet részleteinek nem találni nyomát, így csak a Fidesz alelnökének állítását találtuk ezzel kapcsolatban. 2006 nyarára viszont már büntetlen előéletűnek számított."
hvg.hu/itthon/20170619_Koncepcios_per_vagy_diakok_penzevel_csalo
Bár néhány kérdés azért felmerül: Biztos, hogy kellenek ezek a támadási felületek? Biztos, hogy ez a fideszen kívül bárki másnak kedvez? Nem tudom, csak kérdezem. A feddhetetlenség nem lenne alapfeltétele a politikai megújulásnak?
CsipkeRózsa
@Béla333: @Eriksson: @Csizmás Kond: és akit még felháborított Czeglédy szerződése

Remélem, itt is megszólaltok:

propeller.hu/itthon/3475193-feltortek-erzsebetvaros-honlapjat-niedermullert-gyalaztak-hackerek#v2540206

onnan klikk a hvg-re.

Ez volt a gyakorlat a kormány, a minisztériumok, az önkormányzatok többségénél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.