A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt önkormányzati választások eredményét.

Itt kísérheti figyelemmel a megismételt választások adatait és eredményeit

Vasárnap az ország tíz településén, 38 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult mintegy 30 ezer választópolgárt. Az NVI tájékoztató oldala napközben közli a 7, 9, 11, 13, 15, 17 és 18.30-kor rögzített részvételi adatokat a jászberényi polgármester-választásról.

A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről.

A helyi választási irodák munkatársai rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, és az előzetes eredményadatok szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Úgy néz ki,hogy Jászberényben NARANCSOS BUKTA lesz !!!
2 x láttam az előző polgármestert ma nyilatkozni;
orvos létére elég gusztustalan szöveget nyomott !!!
Pócs Jani pedig megütött egy szavazópolgárt egy udvarban
Perszer rögtön tagadta és feljelentette a másik felet !!!
Nem tud veszíteni ez a tetves banda !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.