Baloghné Varga Zsanett független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Kisberényben, ahol a képviselő-testület tagjait is megválasztották a vasárnapi megismételt voksoláson.

Szatmári Ibolya jegyző az MTI-nek elmondta: a győztes 76, a szintén független Németh Sándorné 41, a Fidesz-KDNP jelöltje, Horváth Krisztián 3 érvényes szavazatot kapott. A 11 független képviselőjelöltből 4-en szereztek mandátumot.

A kisberényi névjegyzékben szereplő 231 választópolgárból 120 élt a választójogával.

A választás megismétlésére azért volt szükség, mert a területi választási bizottság az október 13-i voksolás eredményét megsemmisítette és új szavazást rendelt el amiatt, hogy a községben csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező választásra jogosultak száma a szavazás előtti hetekben.

Sárhegyi Judit, a területi választási iroda vezetője korábban az MTI-nek elmondta, az eredetileg 128 nevet tartalmazó kisberényi névjegyzéken október 13-án már 252 helyi szavazásra jogosult neve szerepelt. Ez ilyen rövid határidővel csak az állandó lakcím megváltoztatásával történhetett, ami jogellenes, ha valaki az új címén nem életvitelszerűen lakik.

Szatmári Ibolya vasárnap jelezte, a polgármester-választáson a sorrend tekintetében az októberivel azonos eredmény született.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Akkor itt is szopóágon a fidesz-kdnp!!!?? Gratula!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.