Az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjei nyerték a megismételt választást Szekszárdon. Szekszárdon így ellenzéki többségű lesz a közgyűlés egy fideszes polgármesterrel.

Tolna megye székhelyén több szavazókörben is választást kellett ismételni, mindkét választókerületben az ellenzéki jelölt nyert újra.

Az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület jelöltjei nyerték a megismételt képviselő-választást vasárnap Szekszárdon. Négy héttel ezelőtt is az ÉSZ jelöltjei nyertek a két érintett választókerületben.

A megismételt önkormányzati választáson is az ellenzék nyert abban a két választókerületben, ahol meg kellett ismételni a választást Szekszárdon, így marad az ellenzéki többség a képviselő-testületben

– közölte Bomba Gábor, aki az ellenzék polgármesterjelöltjeként nem tudott nyerni október 13-án.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 2. választókerületben Csötönyi László (ÉSZ) 686, Haag Éva (Fidesz-KDNP) 603 szavazatot kapott, a 8. választókerületben Faragó Zsolt ÉSZ-jelöltre 570-en, Szegedi Attilára, a Fidesz-KDNP jelöltjére 494-en szavaztak, Sárközi János József független jelöltre 9 voks érkezett.

A Mi Hazánk jelöltjei mindkét választókerületben visszaléptek.

A 2. kerületben 49,6, a 8. kerületben 40,5 százalék volt a részvételi arány.

Vagyis a Fidesz mindkét választókerületet újra elbukta, csak nagyobb különbséggel.

A választást a Pécsi Ítélőtábla döntése szerint azért kellett megismételni, mert október 13-án az ÉSZ jelöltjei többször megjelentek a szavazóhelyiségekben, ami ellentétes a választási eljárásról szóló törvénnyel.

A szekszárdi közgyűlésben az ÉSZ Egyesület 8, a Fidesz-KDNP 6 mandátumot szerzett, ugyanannyit, mint az októberi voksoláskor.

A településen a kormánypárti színekben induló Ács Rezső nyerte el a polgármesteri tisztséget.

Forrás: MTI, Mandiner, Index, 24.hu

Címlapkép: Facebook/Bomba Gábor Szekszárd

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hajrá Szekszárd!!! A fideszes polgi vagy a választók akaratát lesz kénytelen végrehajtani, vagy lemond!!! Szívás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.