Nagyon nem jött össze a kormánynak a bürokrácia csökkentése: a minisztériumok mellett a háttérintézményekben is jóval többen dolgoznak, mint a 2010-es kormányváltáskor.

Burjánzó bürokrácia: bejelentették a csökkentést, ehhez képest a háttérintézményeknél is többen dolgoznak

A kormány 2012 óta próbálkozik az olcsóbb és hatékonyabb állam megteremtésével, ám ez semmilyen mutató szerint nem jött össze. Az államigazgatás működése nemcsak forint-fillér alapon, de GDP arányosan is drágult, ami nem meglepő a létszámnövekedés ismeretében. 

A központi kormányzat 2010-ben még 6808 fővel működött, a tavalyi zárszámadási adatok szerint pedig már 13 139 fő járt be valamely tárcához dolgozni. Vagyis a növekedés kilenc év alatt 93 százalék volt. A kormány azt közölte, hogy azért nőtt közel duplájára a minisztériumok létszáma, mert eközben számos háttérintézmény a tárcákba olvadt.

A 2010-es és a 2018 zárszámadási adatokból kiderül – mind a két törvényt már az Orbán-kormány állította össze –, hogy míg 2010-ben 75 605 fő dolgozott a minisztériumi háttérintézményeknél, tavaly decemberben ez a létszám 87 743 volt, vagyis nemhogy csökkent volna az állomány a leépítések, összevonások után, hanem 12 138 fővel többen vannak ezen szerveknél.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Fel kellene már fogni, hogy a bürokrácia csökkentése nem egyenlő a létszámcsökkenéssel.
Emberek nélkül nincs ügyintézés.
A bürokrácia csökkentése a jobb szervezést jelenti, ami szakembert kíván.
De nem részletezem, úgysem érdekel senkit. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
A bajok ott kezdődnek, hogy a megválasztott nagykutya csak ugatni tud...és lefele mindenkiutánozni próbálja.
RonaGyuri
ez durva tévedés: szó sincs arról, hogy dolgoznának, hisz a növekedés zöme ócska pártkatona! =))
justhpeter
Ugye nem képzelte senki, hogy az "uralkodó" osztály dolgozni fog.
Nessy
Ez mindig is így működött! Létszám csökkentés nagy csinnadrattával, elküldik a valóban hozzáértő dolgozókat, de a főnökség, a léhűtők maradnak! Aztán mikor fejre áll a rendszer, akkor gyorsan felvesznek egy csomó új embert, köztük jó pár "titánt" (ti tán tudtok vele valamit kezdeni!), ezekhez több új vezető is kell, és a létszám a duplája, csak a feladat ellátása a gond továbbra is.
Eladott Ország
Gondolom, az sem hozza lázba a migránsoktól és Sorostól beparázott széles néprétegeket, hogy az állami bürokráciacsökkentés jegyében már annyi embert rúgtak ki agyatlanul, baromállat módjára, fejjel a falnak, csakazértis, erőből, hogy a szakemberek hiánya miatt már több szolgáltatás is akadozik. Mert hogyan kell karcsúsítani az Orbán eltorzult fejétől degeszre hízott állami adminisztrációt? Hát nem úgy, ahogy normálisék szokták, vagyis, hogy mindenek előtt a központi vízfejű gócokat csapolják le. Francokat. Leépítették le a „végeket” és elküldték az érdemi munkát végző kisembereket. És ha nincs ki dolgozzon, akkor a vízfej baszhatja, ugye. És lőn. Gratulálok ehhez is, itt tényleg már felesleges minden szó. Szerintem ezek úgy működnek, hogy ha kiderül valamelyikükről, hogy ért is valamihez, a többiek azonnal lerúgják a fejét. Aztán ez lesz mindenhol. Amihez hozzányúlnak, megrohad.
Eladott Ország
Rogán minisztériuma 2018 elejéhez képest 40 százalékkal, 110 fővel nőtt. Goebbels Tóni jobban teljesít!
uploads.disquscdn.com/images/b7e08699a405af14a46d5060d46209a2ae2f827dfedb5c40203183158ac84d20.gif?w=600&h=370
Tóni b+, szakadt vagy, mint a parasztgatya, szedj vitamint vagy sportolj, mert nyúzott vagy.
Hízott itt mindenki, aki az állam emlőiből táplálkozik! Elég csak ránézni a csúti mangalicára!
i.pinimg.com/564x/b1/f7/bd/b1f7bd23478fb7ef82faeb0800e592c3.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.