Kedden írják jóvá a bankszámlákon a szokásos havi nyugdíj mellett a nyugdíjprémiumot és az infláció miatti egyösszegű kiegészítést. Azok, akik az idén vonultak nyugállományba, egyikre sem számíthatnak.

Ezért maradnak hoppon a friss nyugdíjasok

Az idén a korábbi évekről eltérően a nyugdíjprémiumról szóló rendeletben nem szerepel, hogy az egyszeri juttatásra az a személy jogosult, aki az előző (jelen esetben a 2018-as) év legalább egy napján kapott nyugdíjszerű – ideértendő az összes ilyen, tehát özvegyi, illetve rehabilitációs is – ellátást. Most tehát a szöveg alapján mindenki kapna prémiumot, aki novemberben nyugdíjas. Akkor is, ha a 2019-es év közben vonult nyugállományba.

A Magyar Államkincstár nyugállományban levőknek kiadott tájékoztatása alapján azonban hiába nem tér ki a rendelet az előző évre, azt a törvény tartalmazza. Az 1997. évi LXXXI. törvény 101. § (5) bekezdése szerint nyugdíjprémiumot csak annak a személynek kell fizetni, aki a tárgyévet megelőző év legalább egy napján, valamint a tárgyév novemberében a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében járó vagy azzal egy tekintet alá eső ellátást kapott. A frissnyugdíjasok tehát az idén sem kapnak prémiumot, és persze külön emelést sem.

(azénpénzem)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Esküszöm, egy hete még azt mondták, hogy az egyik jár a most nyugdíjba vonultaknak is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Valljuk be, nagyot hibázott a Fidesz azzal, hogy nem adta oda a 13. havi nyugdíjat az érintetteknek.
Pénz megvan rá, alig kellett volna több hozzá, mint ezekre a "kiegészítésekrel". És ugyanúgy nem emelte volna a nyugdíjalapot.
Ehelyett átadták, még néhány nagyváros teli, kifizető kasszáját is. Elveszítve a jó sport- és egyéb beruházási lehetőségeket is...
Peller Anikó
Nem számítottak rá, hogy buknak. Szerinted a bukás után nem csak a dokumentációt hanem a maradék pénct is el kellett volna takarítani? Egyébként a teli kasszát csak ők kommunikálják, de mivel mindig hazudnak..
verőce21
A túlzott magabiztosság hozta a nagyobb veszteséget, mint bele volt kalkulálva. Dolgoztatni kell az ellenzéket is a kormányprogram keretében.
De a fővárost ügyesen elcsalta az ellenzék..., tanulság, viszont így kiderül a zavaruk egyhamar.
Nem lesz békés város Budapest évekig...
Csizmás Kond
ez is egy sajtós szarkavarás, A törvények eddig is törvények voltak, csak szokás szerint előre félremagyarázzák, majd beállítják katasztrófának...ez a szabadsajtó.
simmering73
Esküszöm, egy hete még azt mondták, hogy az egyik jár a most nyugdíjba vonultaknak is.
jesz
@simmering73: még tegnap is futott ez a hír..
Dr plágium
Decemberben kell elmenni nyugdíjba, én úgy időzítettem, hogy december közepén legyek nyugdíjas, így januárban már megkaptam az emelést is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.