A távozó főpolgármester azt is elárulta: mit vitt haza a hivatalból szuvenírnek.

Tarlós önkritikus: követtem el hibákat a kampányban

Az önkormányzati választáson vereséget szenvedő Tarlós István az Idexnek beszélt először a kampányról és távozásáról.

"Ez nagyon furcsa kampány volt. Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia. Ez a fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt. Mint ahogy maga a szavazás is inkább egy protestszavazásként értelmezhető. Ennek a fő okozója nem Karácsony Gergely volt, és nem is én, hanem a politikai helyzet. És úgy látszik, Budapesten ez a kilenc év talán kegyelmi állapot volt. Nem véletlen, hogy 2010-ben 62 év után először lehetett konzervatív a főpolgármester. Hibákat persze a kampányban én is követtem el."

Hogy konkrétan mire gondol, arra Tarlós azt felelte: 

"Például lehet, hogy megérte volna mégis vitatkozni Karácsonnyal. De itt nem akarok részletekbe bocsátkozni. 29 éven keresztül mindig saját magam irányítottam a kampányomat. Most nem csak saját magam irányítottam. Voltak olyan elemei, amikkel egyetértettem, voltak olyan elemei is, amikkel nem. Ugyanakkor hiányoztak az én módszereim közül bizonyos elemek. De ezen utólag már fölösleges rágódni."

Azt is elárulta: mit vitt magával egykori munkahelyéről:

"saját könyveimet és néhány személyes emléktárgyat vittem magammal, például New York volt polgármesterének, Rudy Giulianinak egy dedikált könyvét, vagy a Michael Bloomberggel a Columbia Egyetemen készült közös fényképet. Valamint a bejárati ajtó mellől a névtáblát ugyancsak magamhoz vettem."

(Kép: MTI/Kovács Tamás)

Forrás: Index

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Cicamama55: Volt elég ellenérzés Tarlóssal szemben, főleg az, hogy nagyon sok esetben behódolt a Fidesz akaratának vagy lelkesen átvette (Liget, 4-es metró, stb), meg az is, hogy néha nagyon durva, pláne megalázó megjegyzéseket tett a bírálóira, és nem csak a kampányban, hanem a kezdetektől. De azt nem lehet mondani, hogy totálisan rossz főpolgármester volt. Ezért a Fidesz elleni növekvő ellenszenv lehetett a bukásának a fő oka. Mostmár tökmindegy. Mostmár azért kell drukkolni, hogy Karácsony is jó főpolgármester legyen, és erre minden esély megvan.

És a múzeumból elhozott antik óra? Arról miért nem kérdezték? Még jó hogy azt nem vitte haza emlékbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: '85-ben már nem voltam óbudai lakos, de a 2000-es években sokszor fordultam meg a Margit kórházban a szüleim miatt.
Édesanyám ott is hunyt el, a körülményekről inkább nem is ejtek szót, mert emlékezni sem akarok rájuk. Apám talán ma is élne, egész életében sportolt, mozgott, a szelleme kifogástalan állapotban volt - elkezelték. Először az SZTK-ban nem ismerték fel, mi a baj, aztán a Margit, az Irgalmasrendi, majd megint a Margit következett. Végül a Honvédban diagnosztizálták a betegségét, de közben eltelt egy év, s akkor már késő volt.
Nessy
@Nyírfa: Akkoriban az az őrült rendszer működött, hogy az orvosok egyik nap a Margitban, majd két nap múlva a Jánosban voltak! Azaz nem tudták nyomon követni a beteg állapotát, mert mindig más orvos látta. Azért mentek el az orvosok, meg a szakdolgozók! Istennek és koromnak hála, már nyugdíjas voltam, és nyugdíj mellett nem a kórházban dolgoztam.
Cicamama55
@nemkati: Én "velősen" fogalmazva ugyanígy gondolom. Aki olvas, tájékozódik innen-onnan, az úgyis tudja a lényeget. :)
simmering73
Még ha csak a kampányban követtél volna el hibát, Pityu. De itt sokkal többről volt szó, ezért menned kellett.
Borsodi
Pár milla megszavazva és egyből megy a nyálcsurgatás.
Béla333
Majd megbékél amikor Karácsony felterjeszti Budapest díszpolgárának!
De remélem aznap leszakad az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.