A távozó főpolgármester azt is elárulta: mit vitt haza a hivatalból szuvenírnek.

Tarlós önkritikus: követtem el hibákat a kampányban

Az önkormányzati választáson vereséget szenvedő Tarlós István az Idexnek beszélt először a kampányról és távozásáról.

"Ez nagyon furcsa kampány volt. Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia. Ez a fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt. Mint ahogy maga a szavazás is inkább egy protestszavazásként értelmezhető. Ennek a fő okozója nem Karácsony Gergely volt, és nem is én, hanem a politikai helyzet. És úgy látszik, Budapesten ez a kilenc év talán kegyelmi állapot volt. Nem véletlen, hogy 2010-ben 62 év után először lehetett konzervatív a főpolgármester. Hibákat persze a kampányban én is követtem el."

Hogy konkrétan mire gondol, arra Tarlós azt felelte: 

"Például lehet, hogy megérte volna mégis vitatkozni Karácsonnyal. De itt nem akarok részletekbe bocsátkozni. 29 éven keresztül mindig saját magam irányítottam a kampányomat. Most nem csak saját magam irányítottam. Voltak olyan elemei, amikkel egyetértettem, voltak olyan elemei is, amikkel nem. Ugyanakkor hiányoztak az én módszereim közül bizonyos elemek. De ezen utólag már fölösleges rágódni."

Azt is elárulta: mit vitt magával egykori munkahelyéről:

"saját könyveimet és néhány személyes emléktárgyat vittem magammal, például New York volt polgármesterének, Rudy Giulianinak egy dedikált könyvét, vagy a Michael Bloomberggel a Columbia Egyetemen készült közös fényképet. Valamint a bejárati ajtó mellől a névtáblát ugyancsak magamhoz vettem."

(Kép: MTI/Kovács Tamás)

Forrás: Index

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Cicamama55: Volt elég ellenérzés Tarlóssal szemben, főleg az, hogy nagyon sok esetben behódolt a Fidesz akaratának vagy lelkesen átvette (Liget, 4-es metró, stb), meg az is, hogy néha nagyon durva, pláne megalázó megjegyzéseket tett a bírálóira, és nem csak a kampányban, hanem a kezdetektől. De azt nem lehet mondani, hogy totálisan rossz főpolgármester volt. Ezért a Fidesz elleni növekvő ellenszenv lehetett a bukásának a fő oka. Mostmár tökmindegy. Mostmár azért kell drukkolni, hogy Karácsony is jó főpolgármester legyen, és erre minden esély megvan.

És a múzeumból elhozott antik óra? Arról miért nem kérdezték? Még jó hogy azt nem vitte haza emlékbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Ez bizony így van! Én sokáig úgy gondoltam, ő lesz a befutó! Ha a Fidesz nem irányította volna őt a háttérből, szerintem meg is nyerte volna. Ez a szavazás nem Tarlós, hanem a Fidesz ellen győzött.
Dr plágium
@Cicamama55: Én is biztosra vettem hogy Tarlós fog győzni, de a főváros besokallt a fidesztől :))))
Yoda69
A legnagyobb hiba volt elindulni a valasztason sarlos elvtars.
nemkati
@Cicamama55: Volt elég ellenérzés Tarlóssal szemben, főleg az, hogy nagyon sok esetben behódolt a Fidesz akaratának vagy lelkesen átvette (Liget, 4-es metró, stb), meg az is, hogy néha nagyon durva, pláne megalázó megjegyzéseket tett a bírálóira, és nem csak a kampányban, hanem a kezdetektől. De azt nem lehet mondani, hogy totálisan rossz főpolgármester volt. Ezért a Fidesz elleni növekvő ellenszenv lehetett a bukásának a fő oka. Mostmár tökmindegy. Mostmár azért kell drukkolni, hogy Karácsony is jó főpolgármester legyen, és erre minden esély megvan.

És a múzeumból elhozott antik óra? Arról miért nem kérdezték? Még jó hogy azt nem vitte haza emlékbe.
picike1
jó pihenést kevés munkát kivánok !
36
Én Tarlóst, nagy embernek tartom. Azzal hogy önkritikát gyakorol, még inkább.
Afra
@Cicamama55: Egy kutya.../Elnézést a cuki négylábúaktól/
Afra
@Dr plágium: Jó,hogy nem fogadtál. ...Az viszont kár,hogy én nem ...
Eladott Ország
Régebben ígérhetett Tarlós is, viszont most legalább nem ígér semmit, de azt mind betartja. Legfeljebb elintézi azzal, hogy folytatják. Tarlósról mindenki tudja, hogy Orbán bábja, és helytartója, a Felcsúti elmebeteg miniputyin minden parancsát, és utasítását eddig is feltétel nélkül végrehajtotta! Tarlós egy otromba bugris. Úgy tűnik nekem, hogy ez az agg, hozzávetőleges tiszteletben megőszült, politikai pórázon rángatott önálló, autonóm ember olyan szinten ki van borulva és meg van zuhanva, hogy azt már nézni is rossz. Közmondás "Úrnak születni kell, paraszt terem mint a pelyva."
Tarlós egyszemélyben jeleníti meg mindazt, ami a "fidesz". Gyáva, arrogáns, bunkó, aki annyira fél, hogy a szimpla kiabálás már kevés, és megafon kell neki. Észérveket nem, csak sértegető primitív dolgokat képes felböfögni az Orbán seggétől szaros "autonóm" szájából.
Afra
@36: Lehetne,ha nem utólag gyakorol önkritikát és nem ekézi agyon választás előtt Karácsonyt,akkor talán..
Főleg,hogy nem a főváros érdekeit nézte,hanem végig a fidesz szekerét tolta.Utólag magyarázkodni nem büszkeség,
inkább szánalmas.Bár,a Fidesz köreiben már az is nagy szó,ha valaki önkritikát gyakorol,de nehogy már ezért kelljen felmagasztalni valakit... . Azt viszont el kell ismerni,hogy azon kevés kormányközeliek közé tartozik,aki a közönséges ripacsok mellett ,igyekezett a háttérben maradni és az emberi méltóságát megtartani.Ami lássuk be,abban közegben nagy kihívás lehetett...
picike1
@36: igen embernek lenni és maradni tudni kell igy van !
rokker33
70 évesen mit akart már? Én a helyében már utazgatással pihenéssel tölteném a maradék időmet nem politikával! Nem értem az ilyen emberek felfogását.Nincs szükség semmilyen kritikára nem kell megmagyarázni! Elbukta a fidesz és saját bunkósága miatt és pont nincs tovább!
Nyírfa
Semmi dicsérni valót nem találok Tarlós tevékenységében. Úgy szolgálta a fideszt, mint a katonatiszt, aki feltétlen engedelmességgel tartozik a feljebbvalójának. Ezért nem értek egyet sem a dupla végkielégítéssel, sem a díszpolgári javaslattal. Minden fidesz-ötlet mellé odaállt. Ha rajta múlik, ma nem lenne Római-partunk, le lenne térkövezve a Városliget, a regnáláshoz kötődik az az iszonyat a Szabadság téren, amit emlékműnek neveznek, én inkább Orbán Viktor pszichéjének.
Minden, a Horthy-érát megidéző szobor visszakerült a régi helyére, eltűnt vagy elpakolták a szem elől Károlyi Mihály, Lukács György, Nagy Imre, József Attila szobrát. Védett, műemlék-házakat engedett lebontani, Budapest legszebb palotáit, intézmény-épületeit felvásárolhatta az Orbán-klán, amely olyan szerkezeti átalakításokat vindikál, amelyek már nyomokban sem emlékeztetnek az eredeti funkcióra. Dögrováson az egészségügy - hagyta, padlón az oktatás - hagyta, az ő nevéhez fűződik Budapest elpatkányosodása...mondjam még?
Tényleg jó polgármestere volt Budapestnek?
Nyírfa
Nem, egyáltalán ne pihenjen jól, ne üljön nem létező babérokon. Furdalja a lelkiismeret, és próbáljon valamit jóvá tenni abból a sok hibából, amelyet elkövetett. Orbán tanácsadójaként módja is van rá. Hacsak nem jelképes a pozíció, amely csak tovább degradálná.
Nessy
@Nyírfa: Tarlós nem csak a fidesznek, de előtte minden regnáló kormánynak hűséges kiszolgálója volt! A modorát hagyjuk! Az a kerületi polgármestersége után még romlott is!
Nyírfa
@Afra: Csak igyekezett az emberi méltóságát megtartani, de nem sikerült. Hülyét csinált magából.
A többivel egyet értek! :)
Nyírfa
@Nessy: Felmagasztalták Óbuda polgármestereként, pedig semmi olyat nem tett, ami miatt ezt megérdemelné. Pénzt is úgy szerzett a kerületnek, hogy eladta a multiknak a Margit kórház melletti dombokat. Nem bérbe adta, hanem el. Óbudának ahhoz a területhez már nincs joga.
Nessy
@Nyírfa: Ami még rosszabb, az 1985-ben épült új épület minden modern felszerelését a kótházzal együtt átadta a Jánosnak, még az alapítványi és egyéb berendezéseket is, amit aztán már nem kaptunk vissza, amikor Bús Balázsnak sikerült vissza szerezni.Szét széledtek a kiváló orvosok, ápolók. A hab a tortán, amikor vissza került, volt képe Tarlósnak beszédet mondani. Meg is sértődött, mert aki volt régi dolgozó, az kiment a teremből. Már rég nem volt köze a kerülethez, de mindenhol megjelent, és igét hirdetett.
justhpeter
Tarlós egyetlen durva hibát követett el önmaga és a budapestiek ellen, hogy 2014-ben elvállalta a második ciklust is. Ekkor már az összes szereplőt megismerte illúziói nem lehettek arról, hogy szövetkezése a fideSS-kdnp-vel nem az ő bőrére is megy. Csökkenő befolyását már nem lehetett puszta lojalitással pótolni vagy azzal teret nyerni, hiszen a nemzeti kleptokrata nyomulás egész Budapesten elhatalmasodott. Szerintem az utolsó évben már tisztában volt a bukás elkerülhetetlenségével, azt inkább felszabadulásként mint kudarcként élte meg.
Nyírfa
@Nessy: '85-ben már nem voltam óbudai lakos, de a 2000-es években sokszor fordultam meg a Margit kórházban a szüleim miatt.
Édesanyám ott is hunyt el, a körülményekről inkább nem is ejtek szót, mert emlékezni sem akarok rájuk. Apám talán ma is élne, egész életében sportolt, mozgott, a szelleme kifogástalan állapotban volt - elkezelték. Először az SZTK-ban nem ismerték fel, mi a baj, aztán a Margit, az Irgalmasrendi, majd megint a Margit következett. Végül a Honvédban diagnosztizálták a betegségét, de közben eltelt egy év, s akkor már késő volt.
Nessy
@Nyírfa: Akkoriban az az őrült rendszer működött, hogy az orvosok egyik nap a Margitban, majd két nap múlva a Jánosban voltak! Azaz nem tudták nyomon követni a beteg állapotát, mert mindig más orvos látta. Azért mentek el az orvosok, meg a szakdolgozók! Istennek és koromnak hála, már nyugdíjas voltam, és nyugdíj mellett nem a kórházban dolgoztam.
Cicamama55
@nemkati: Én "velősen" fogalmazva ugyanígy gondolom. Aki olvas, tájékozódik innen-onnan, az úgyis tudja a lényeget. :)
simmering73
Még ha csak a kampányban követtél volna el hibát, Pityu. De itt sokkal többről volt szó, ezért menned kellett.
Borsodi
Pár milla megszavazva és egyből megy a nyálcsurgatás.
Béla333
Majd megbékél amikor Karácsony felterjeszti Budapest díszpolgárának!
De remélem aznap leszakad az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.