A tél közelsége és Törökország szíriai offenzívájának európai megítélése miatt növekedő migrációs nyomásra kell számítani a következő hónapokban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.

Szijjártó megint migránsáradattaq riogat

Szijjártó Péter magyar újságíróknak hangsúlyozta: a migrációt kiváltó okok egyre súlyosabbak, minden Európán kívüli, de ahhoz közeli országban és régióban jelentkező instabilitás negatív hatást gyakorol az európai biztonságra.

A migráció növekvő tendenciája miatt továbbra is veszélyekkel kell számolni, ezért Magyarország szerint egyre sürgetőbb, hogy a nemzetközi migrációs politika fókusza megváltozzon, és az újabb migrációs hullámok bátorítása helyett áttevődjön a hazatérések és a problémák helyben történő megoldásának elősegítésére.

A miniszter kiemelte: Magyarország továbbra is a határok védelmére koncentrál és arra, hogy a segítséget oda vigye, ahol a baj van.

Tájékoztatása szerint Magyarország ezért újabb 70 katonát küld Afganisztánba, az intézkedéssel 170-re növeli a misszióban részt vevők létszámát. Továbbá 2024-ig meghosszabbította azt az időszakot, amelynek során éves szinten 500 ezer dollárral (mintegy 151 millió forinttal) támogatja az afganisztáni nemzeti, biztonsági és védelmi erőket.

Szavai szerint az Iránnal kötött nukleáris megállapodással összefüggésben Magyarország határozottan támogatja az unió politikáját azzal a céllal, hogy a megállapodás legalább részeiben fenn tudjon maradni.

Líbia vonatkozásában megpróbálja elérni, hogy a visegrádi országok által a határvédelem segítésére korábban felajánlott, mintegy 35 millió eurós támogatás célba érjen.

Szudán esetében pedig az eddig biztosított 90 ezer dolláros támogatás legnagyobb részét az éves szinten biztosított 25 ösztöndíj teszi ki. Magyarország azt is támogatja, hogy az Európai Bizottság állítson össze egy pénzügyi gazdaságélénkítő csomagot Szudán számára, mert ennek híján az életkörülmények drámai romlása miatt onnan is jelentős lakosságkiáramlásra lehet számtani – emelte ki.

Fontos, hogy Afrikában és a Közel-Keleten az Európai Unió olyan politikát alakítson ki és folytasson, amely segíti ezen régiók népességmegtartó képességét – jelentette ki Szijjártó Péter.

Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, az Iszlám Állam terrorszervezet taktikát váltott, és az "alvósejtek, a magányos farkasok" aktivizálására tért át. Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy az a több mint ötezer uniós állampolgár, akik a terrorszervezet kötelékében harcoltak, fenyegetést jelentsenek Európa számára – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

(Kép:MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@vacsi: Az mégiscsak fura, hogy azok riogatnak, akik ideengedték őket. Ide csak orbánék hoztak idegeneket ezrével, titokban, a propaganda ellenére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Őfélesége elég gyakran tartja a kapcsolatot azokkal a hozzá képest nagyhatalmakkal, akik több térségben potyogtatják a raktáron lévő, elavult robbanószereket az ártatlan lakosságra, akik veszik a sátorfájukat, és békésebb tájakra kénytelenek vándorolni!
.
Ne csináljanak a Krisztusból is bohócot, mivel volt idő, amikor
.
--- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
,
De oszt' a Charlie Hebdó párizsi békemeneten kattant be neki a vezérhangya, hogy a menekültek nyomorából is lehet SS lóvét csinálni, és még választást is lehet nyerni a migráncsokkal való ijesztgetéssel
.
----- Pintér Sándor elárulta, hányan telepedtek le pénzért
.
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
Mi van Petya! A Bokondi szabin van!!!
Yoda69
@vacsi: Radio? Ujsag?
Internetet nem kerdem mert azt latom tolod :)
vacsi
@Yoda69: És honnan tudni, hogy melyik közlés igaz? Ezért hiszek csak annak, amit én magam látok, tapasztalok!
cikicakk55
@vacsi: november 13 09:10

Ezzel a felfogással csak az a baj,hogy te nem láthatod meg az igazságot,mert arra vigyáz Orbán,hogy egyetlen média se írott se tv, se újság ne tudjon hiteles híreket leadni. Az interneten is nagyon oda kell figyelni,hogy melyik újságot,weboldalt olvasod. A 888, Pesti srácok,Origó, Kuruc infó,ezek nem hitelesek,mert mind kormánypárti Vannak olyan weboldalak,ahol őszinte cikket írnak meg( pld 444) de ott meg mostanában nem minden cikkhez lehet hozzászólni,vagy ha hozzá szólsz,nem mindegy mit írsz. Számomra a leghitelesebb internetes újság a hír24 és a 444. A propit nem a híreiért szeretem,mert a modi itt is erősen Orbán felé húz,de az itt hozzászólók számomra szinte már családtagok.Igaz,hogy ninck név alapján nem tudom ki mennyi idős,nő vagy férfi,de ezen az oldalon vannak a legkulturáltabb hozzászólók. Nem az idióta halfarok,Shikari. reagens-re gondolok,mert Ők egyértelműen fizetett trollok.A többiek,mint például te is,bár más volt a véleményünk,még is emberi módon közöltük az egymással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.