Hónapokig hamis gyűjteményt állíthatott ki az egyik győri múzeum, a tárlat eredeti darabjait ugyanis kilopták az épületből.

Évekkel ezelőtt hamisra cserélték egy győri múzeum ellopott aranygyűjteményét

Az index.hu információját a Nemzeti Nyomozó Iroda is megerősítette. Az NNI megkeresésünkre csak annyit közölt, hogy különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanújának bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A nyomozás érdekeire való tekintettel több részletet egyelőre nem árulnak el.

A hírportál több tény alapján arra következtet cikkében, hogy az aranyat akár már évekkel ezelőtt hamisra cserélhették.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
El szaladt vele a cica. Jó az is hogy a sok díszmatyar erkölcse milyen sziklaszilárd alapokon nyugszik. Különösen igaz ez a trombitarézen alapuló matyar gazdaságra, ahol a devizatartalékbú egy légből kapott "devizát" csinyána az elmeháborodott bankelnökünk. Van az a lopás amire képesek, de ha kikerülünk az EU-ból, vagy a NATOból a halálbüntetést biztos, hogy visszaállítjuk, és ezeknek a szaralakoknak a saját piszkába nyomjuk az orrát.
Mrfingusz
Talán felsőbb berkekben kellene körülnézni !
Borsodi
@Eriksson: Nem csodálkoznék talán csak megőrzésre vitte haza,Habony a milliókat érő festményeket is elvitte.
Lepényleső
...vagy most fogják megtenni,s ezzel a történettel próbálják leplezni?
Béla333
Miféle rendszer, ellenőrzés van egy ilyen múzeumban, hogy évek után derül ki, hogy ellopták a kincseket?
Nem lehet, hogy az egész bagázs, múzeum igazgatóstól együtt bűnsegéd?
Ki lehetne észrevétlenül lopni mondjuk a Mona Lisa-t? Vagy ez nem ugyanaz, hiszen az Párizsban van, mi meg csak egy félázsia népség vagyunk?
Elképesztö!!!
Eriksson
@Béla333: Te biztos vagy abban, hogy az eredeti Mona Lisa van kiakasztva a Louvre-ban? Nem lehet-e egy másolat, míg az eredetit hét lakat alatt őrzik? Vagy esetleg egy magángyűjtő széfjében pihen?
Mondd, miben lehetsz biztos?
reagens
Ebből fedezte az ellenzék a kampányát?
Béla333
@Eriksson: 18.42
Például abban azért biztosak lehetünk, hogy az a sok-sok képzőművész hallgató mondjuk Párizsban ha egy ilyen disznóság jeleit látná, akkor azt bizonyítékokkal nyilvánosságra hozná, amibe az ottani vezetőség a miniszterig bezárólag belebukna!
Csak ebben a félázsiai, Fidesz maffia állam által vezetett országban képzelhető el, hogy évekig azt sem veszik észre, hogy ellopták a múzeum legértékesebb darabját. Vagy csak ebben a maffia államban képzelhető el, hogy az ilyen Habony félék egyszerüen hazavisznak a Nemzeti Múzeumbok képeket, hogy a lakásuk falára tegyék fel!
Ilyen ország a világon nincs még egy az biztos!
csak úgy....
@reagens: mert az ellenzék besétált egy györi múzeumba,kéz a kézben és ellopikálta az aranyat,de elötte másolatot készített róla,hogy ne legyen bukta.
buta vagy mint vótá...
Borsodi
Nem az ellenzék fért könnyen hozzá szerintem az ilyen disznóságokat házon belül felsőbb utasításra titokban végzik inkább.
Béla333
@Eriksson: 18.58
Én igyekszem nem elvetni a sulykot, de a pártunk és kormányunk mindig keresztülhúzza az igyekezetemet!
Eriksson
@Béla333: Az ilyen műkincshamisítások sok éves előkészítés után valósulnak meg. Még nem lehet tudni, hogy mikor, hol, kik rendelték meg a csereakciót, így nem is lehet konkrét ítéletet mondani.
csak úgy....
@Eriksson: jesszusom,hogy te a korodhoz képest mennyire naiv...
Béla333
@Eriksson: 19.32
Ítéletet majd (remélem) a bíróság fog mondani, én csak azt nem tudom elfogadni, hagy 6 (HAT) év kellett egy múzeumnál hogy észrevegyék, hogy ellopták a rá bízott nemzeti értéket! Magyarán a maffia állam uralkodásának a 3. évében?
Miután Pintér 2 hét alatt rendet vágott itt még 2010-ben?
Eriksson
@Béla333: Szerintem bottal üthetik a nyomát mindegyiknek, akik benne voltak. Könnyen lehet, hogy az érmék már egy amerikai műgyűjtő széfjében mosolyognak.
Béla333
@Eriksson: 20.21
Mégegyszer: 6 (HAT) év kell hogy egy múzeumban észrevegyék, hogy a rájuk bízott nemzeti értéket ellopták?!
Bűneset előfordul bárhol, de a hat év reakciós idő elfogadhatatlanul sok! Ennyi valóban elég arra, hogy az egyébként nyomon követhető régészeti közvagyon nyomtalanul eltűnhessen.
Itt tehát 2 hatalmas disznóság is van:
1./ Hogy el tudták lopni a nemzeti vagyont.
2./ Hogy 6 (HAT) év kellett ahhoz, hogy ezt nyilvánosságra hozzák!

Mindkettő elfogadhatatlan!
Eriksson
@Béla333: Gondoltál arra, hogy honnan tudják pontosan, hogy hat év? És, hogy mi történ közben?
Valószínűleg ez már a nyomozás eredménye, amelynek részleteit nem kötik a nagyérdemű orrára.
További jó szörnyülködést kívánok.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: azért én megnézném a borkajji jahtyának a légkamráit is... :)))) No meg a lölöét is...
Béla333
@Eriksson: 20.39
Én inkább gondolkodni próbálok. Hogy aztán (akár) szörnyülködni kell?!
Hogy miért van a 6 év? Talán azért, mert akkor nézték meg utoljára szakértők! Vajon miért kell 6 év ahhoz, hogy egy-egy múzeumot felkeressenek a szakértők? Azt magyarázzák meg ők!
Megfogják! Mint ahogy azt is megmagyarázták, hogy miért nem (ab)"normális" az, hogy az ilyen Habony féle kalandorok a Nemzeti Múzeum kincseit hazavigyék magukhoz?!
Eriksson
@Béla333: Mondd Bélám. Te tuccc olvasni is, vagy csak írni? Meddig akarod még hasogatni a szőrszálat minden újként értelmezhető mondanivaló helyett?
silber13
@reagens: Minden bizonnyal! Ha te mondod!:-))))) Én azért a fidesz környékén keresném az " elpárolgott " Csontváry képet is!! Mert a narancsos banda több mint gyanúS Igaz a fidesz jelmondata: " si fecisti nega"
reagens
@silber13: Valamiből fizette a kampányát a roncsellenzék és a kincsek eltüntek. Azt is tudjuk ezek az ellenzékiek mindenre képesek.
silber13
sÉn a Csontváry képről beszélek te szerencsétlen, ergo ne kavarj buggyant agyú fideszes módjára!
Eriksson
@silber13: Melyik Csontváry képről? Mert volt több is amely elveszett, aztán előkerült. Az egyik 70, a másik 116 év múlva. A gugli tud még egy-két érdekességet ezen kívül is. :)))
silber13
@Eriksson: Úg tudm" Éjszakai táj holdvilágnál alakokkal" a kép címe.
Eriksson
@silber13: Nem iskoláztatni akartalak, csak úgy kérdeztelek. :))) A kép szerintem valamely polgármesteri hivatal falát díszíti, kölcsönben.
444.hu/2015/04/23/nem-elloptak-a-csontvary-kepet-a-debreceni-muzeumbol-de-valahogy-megsincs-ott-es-nem-is-talaljak
silber13
@Eriksson: ne Hihető, de annak írásos nyoma kellene hogy legyen, ez mésgsem egy Móré Mihály rajz! Mellesleg Móré rajzom nekem is van és ráadásul vázlat!
silber13
@Eriksson: Amúgy meg nem nagyon elkesedek a képekért, an néhány, ami nagyon tetszik Példul H. Bosch táblaképe, ami a Pradóban látható: a " gyönyörök kertje " vagy az Escher képek, amin sokat kell gógyizni.
Eriksson
@silber13: Lehet, hogy van is kölcsönszerződés, csak nem publikus. Hallottam már több ilyen esetről is. Ha változik a hivatal, visszakerül a műtárgy a múzeumba. Elképzelhető, hogy itt is ez történt, mert nem nagyon feszegették a dolgot a hatóságok.
Eriksson
@silber13: Egy biztos, én se mennék képeket rabolni. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.